Konspirasjonsklovner i kamp

(Oppdatert: 18.9.2011). Vi ser konspirasjonsnettverk ikke bare her i Norge, men over hele verden konsentrer seg om en rekke fenomener som resirkuleres med stort sett det samme budskapet i en evig sirkel. Det som er tragisk er at dette er blitt et slags nyreligiøst fenomen. Det er bygd opp sekter rundt konspirasjoner, så også her hjemme. La oss se litt etter hva disse konspirasjonsklovnene bruker fritiden sin til (d.v.s. hele døgnet)

Hva er konspirasjonsteori? 
En konspirasjonsteori forsøker å forklare en hendelses (typisk en politisk, sosial eller historisk hendelse) bakenforliggende årsak som en hemmelig og ofte avledende sammensvergelse, iscenesatt av en hemmelig allianse mellom mektige personer (noen ganger omtalt som «en usett maktelite») og ikke som åpne aktiviteter eller som naturlige hendelser.
Termen konspirasjonisme har også blitt anvendt av andre forfattere inkludert Michael Kelly, Chip Berlet og Matthew N. Lyons, blant andre. Berlet og Lyons skriver:

«Konspirasjonisme er en spesiell fortellende form for syndebukkskaping som utpeker demoniserte fiender som del av et enormt ondsinnet komplott mot det allmenne gode mens det gir den som utpeker syndebukken økt verdi som en helt for å ha slått alarm» Kilde: Wikipedia.

Jeg ser veldig ofte det kaller “syndebukk fenomenet”. Sammensvergelser blir som regel en slags forklaring på hvorfor “bad things happen to good people”. Man reduserer kompleksitet i sammenhenger rundt seg, og får overdratt skyld for egne problem over på andre, det blir en forklaringsmodell for å forklare verden i ondt eller et godt bilde, hvor de selv mener de tilhører den gode siden de ser ”alle løgnene”. Dette er etter en overforenklet måte å se verden på, samt at kunnskapsbrister i så vel historie, samfunnsforståelse m.m lett kan skjules bak et teppe av ”vi vet hvordan det egentlig henger sammen syndrom”

I Konspirasjonsklovnenes øyne er verden gjennomsyret og styrt av en kabal som arbeider med en uhyggelig effektivitet, samtidig som deres makt kun er synlig for dem som ser med det rette blikk. Kunnskapen er skjult, esoterisk, men tilgjengelig for en hver som vil lære å se med de rette øyne kan skjønne. Konspirasjonene de koker sammen lager fiendebilder som skal mobilisere følelser og trusselbilder som et mønster, og motivere folk til å agere som gruppe og mane til en form for samhold mot den onde verden.

De maner frem bilder av skjulte krefter som styrer verden. Frimurere, jøder, Illuminati NWO - New World Order som den skjulte orden bak tilsynelatende kaos. Troen på at hendelser av betydning styres av sammensvergelser og hemmelige brorskap gir orden til erfaringenes kaos, gir syndebukker et vesen og fremtidsperspektiv for en selv og at de er med på å avsløre dette. Konspirasjonsklovnenes rasjonalisme ligger ofte i et skrudd virkelighetsbilde av hvordan de ser verden i to dimensjoner som grenser opp mot det paranoide. De bruker virkemidler i sine verdens betraktinger som er krydret med apokalyptiske ”the end” retorikk. De ser på seg selv som ”frihetskjempere, sannhetssøkere” hvor de og kun de som ser verden på samme måte er de gode og de rettskafne. De lever og ånder for sine vrangforestillinger. Kan også anbefale alle å lese artikkelen: Konspirasjonsteorier som virkelighetsforståelse som gir et godt innblikk i den snodige verden som konspirasjonssklovnene stuper inn i.

Nyhetsspeilet – Nettstedet med det rare i … 

Et sted hvor konspirasjoner i mange valører blir omtalt, analysert og presenteret er Nyhetsspeilet.no. Nyhetsspeilet bruker sin rett til ytringsfrihet til å påpeke at det ikke er ytringsfrihet for å sette det på spissen. Det viser at det ikke bare er lavt utdannede amerikanere som fascineres av konspirasjonsteorier. Vi har de vandrende rundt her hjemme også.
 
Nettstedet humanist har en svært god artikkel om nyhetsspeilet Skyggen fra ondskapens paraply” som jeg anbefaler alle å lese.
Nyhetsspeilet er raskt blitt Norges ledende kolportør av konspirasjonsteorier. Nettsiden flommer over av tragikomiske artikler om mirakuløse kreftkurer, vaksineparanoia og hvem som egentlig sto bak 11. september. Men går man i dybden, dukker det opp et rasehat som er skremmende. Religionsviteren Thomas Holme har studert Nyhetsspeilet – så vi andre kan slippe.
Humanist - Skyggen fra ondskapen2 
Sakset fra artikkel: “Nyhetsspeilet er raskt blitt Norges ledende kolportør av konspirasjonsteorier. Nettsiden flommer over av tragikomiske artikler om mirakuløse kreftkurer, vaksineparanoia og hvem som egentlig sto bak 11. september. Men går man i dybden, dukker det opp et rasehat som er skremmende. Religionsviteren Thomas Holme har studert Nyhetsspeilet – så vi andre kan slippe.

Den 23. februar 2009 fikk den norske mediefloraen et av sine merkeligste vekster: Nyhetsspeilet. Nettmagasinet, som finnes på www.nyhetsspeilet.no, omtaler seg selv som trolig Norges "viktigste og mest kontroversielle magasin".

Fenomener som Nyhetsspeilet opptrer vanligvis i utkanten av samfunnet. Den skepsisen overfor samfunnet som helhet, og ikke minst vanlige medier, som kjennetegner konspirasjonskulturen er veldig merkbar i Nyhetsspeilet. Nyhetsspeilet ønsker ikke å bli fanget opp i det de anser for å være et "disinformasjonsnettverk", der man mates med feilinformasjon. Det må vel også kunne sies at samfunnet og mediene gjengjelder Nyhetsspeilets skepsis. Til tross for dette har Nyhetsspeilet begynt å opptre i andre medier.” Les resten her

Nyhetsspeilets motreaksjon på artikkelen fra humanist.no
 
Som et slags tilsvar på artikkelen som humanist hadde om nyhetsspeilet kokte det “eminente” Nyhetsspeilet sammen et form for motsvar (de blir så jævlig sure hvis noen er litt slemme med de) hvor de sammenligner humanisme med satanisme. Gud bedre for noe møl og oppkok de kokte sammen. Artikkelen heter; Satanismen i humanismen.

Vrøvlet går som følger;

“Gjengen rundt NTNU og Skepsis og Human Etisk Forbund er selvfølgelig bare noen små satanister. De er igrunn i nesten samme båt som de fleste av oss, forført og naiv og dum, kjøper vi alle mer eller mindre den ideologi som klinger best i øret, og den makthaverne til enhver tid forer oss med. I så måte har vi alle på forskjellige tider i livet vært like dum”. Etter hvert tryner artikkelen i grøft etter grøft hvor de trekker frem Lenin og annet vås og antisemittisme, ja stort sett det meste i kjent stil. Denne setningen er vel betegnende; - “Psykiatere: Brukes til mind-kontroll formål, for å endre tenkesett av de som ikke tenker den ene ‘rette’ sionist-sosialistiske lære". Innlagt for tankekorreksjon”. Det er rett og slett en artikkel som blander sammen forfatterens noe mangelfull virkelighetsorientering og vulgært religiøs vrøvl, samt en del annet som ikke egner seg på trykk.

clip_image001
La oss se litt på hva andre skriver om nyhetspeilet. Det er flere som syns Nyhetspeilet er så langt ute til havs at de burde hatt egen fiskekvote. 

La oss se litt Nyhetsspeilet`s alacarte meny:
Artikler inne på nyhetsspeilet etter hvert og stort sett alle handler om konspirasjoner i ulike valører.
La oss for egen del dra frem noen av de fantastiske sakene de lanserer:
Illuminati drepte Michael Jackson (vitner dette om godt journalistisk håndverk? ehh, nei!)
3000 år gammelt helikopter? (Gud bedre for noe rør. Dette er pseudovitenskap omtalt ettertrykkelig her som: Abydos helicopter)

Noen spørsmål om holocaust (Bør leses nøye. Du kan lese dette makkverket av en artikkel som stiller "spørsmål" om Holocaust. Artikkel er motbydelig!)

Avsløring av politiske planer om å avbefolke jorden (Noe som har vært et konspirasjonsmantra siden jeg hørte dette utsagnet i 1998 første gang. I mens kan du se på og fortelle hvordan jobben med å gjøre kål på verden går på: http://www.worldometers.info/  Så langt ligger vel de politiske planene om å reduserer folketallet kraftig etter skjema som Per Jorsett ville sagt.

President Eisenhower møtte utenomjordiske (Sett for mye på Stargate SG 1 på Viasat kanskje. Sukk!) Månen beviser utenomjordisk liv (I årboka til Science News i 1970 så ble det antydet at månen kan være lagt av titanium og at den trolig er hul. Russiske forskere fra daværende Soviet Academy of Science skrev i sitt tidsskrift Sputnik i samme periode, at de har teorier om at månen er kunstig skapt og er blitt plassert i kretsløp rundt jorda av intelligent utenomjordisk liv. Den skal etter sidene være en titaniumbasert kampplanet…. Du verden, sist jeg hørte om kampplanet var i filmen StarWars)

Regjeringen gjennomfører IKKE chemtrailslanding (hahaha. Dette er fornøyelig lesing og vrøvl uten like.)

Ble 2012-brevet fra den norske politikeren skrevet av Illuminatis mørkemann i Norge? (Herregud for noe vas og møl.)

Hvis du virkelig vil vite hvor ekstrem virkelighetsflukt kan være, så les denne artikkelen på Nyhetsspeilet. Klimapanelet lurer oss, chemtrails, UFOer, illuminati, 911-konspirasjoner. Det Hvite Hus mottar instrukser fra paveveldet. Stoltenberg er en biorobot sier vel det meste, evighetsmaskiner som kan løse energiproblemet. Kronen på verket er at alle medier er korrupte. Gjelder det Nyhetsspeilet også? (Å nei, vi snakker om ”gutta (i) på skauen når det gjelder å opplyse oss sovende uvitnede sauer må vite.) Er det normalt alt det tøvet artikkelen tar opp, eller kan vi snakke om paranoia i fri dressur, og hvor “stønaden fra NAV” gjør at de kan holde på med de rablende gale aktivitetene dag ut og dag inn?

Konspirasjonsklovnene har altfor stor tiltro til elitemenneskers kynisme og koordinasjon organisert i et slags overnasjonalt nettverk, en verdens skyggeregjering etc. Av de forskjellige Konspirasjonsmiljøene miljøer på nettet som er det noen regelmessige gjennomgående trekk; Enorm konformitetstrang til de vedtatte "sannheter", så som, NWO- konspirasjon, mikrochips i nakken ja, chemtrails og Illuminati samt veldig mye annet rør. De samme konspirasjoner blir stort sett gjentatt fra et slags konspirativt rollerdeck-kartotek.

De starter alltid fra det premiss at alt som skjer er del av en massiv konspirasjon, ok. Når du spør, hvor er bevisene for at det er snakk om et komplott og en konspirasjon?  - Aha, det er da ikke noe som helst problem, de holdes skjult selvfølgelig. Ja vel, hvor er bevisene for et slikt gigantisk komplott da? Intet problem: Hvis bevisene mangler, så holdes de selvfølgelig skjult. At bevisene holdes skjult viser jo nettopp at mektige krefter jobber for å undertrykke sannheten, ikke sant. Altså er konspirasjonen et faktum! Vi snakker om Conspiracy by proxy her.

En annen mye brukt taktikk er å drukne debatter i logiske kortslutninger og tankefeil. De druker motstanderen i halvsannheter, løgn, stråmenn og fjas i et så stort omfang at en ikke rekker å adressere motargumenter på konkrete påstander før en ny ladning med tøv kommer. 

Hva er dette NWO – New World Order og Illuminati som det gnåles om

Hva er det som får en del mennesker til å ta til seg eller til å utvikle konspirasjonsteorier? Om dette er det skrevet bindsterke verk. I korte trekk kan vi si at årsakene varierer, men at mennesker engang er tilbøyelige til både å finne mening i meningsløse, system i det usystematiske, og at de gjør det på måter som samsvarer langt på vei med det som er vanlig i deres viktigste sosiale nettverk. Et fenomen de gnåler mye om er NWO (New World Order) La oss se litt på hva det er.
Det snakkes hele tiden i miljøet om en elite som jobber for verdens herredømme. Da trekker de opp av hatten dette NWO – New World Order. Jeg har spurt mange ganger om de kan definere hva de legger i NWO – New World Order(ny verdensorden). Ikke en gang klarer de å hoste opp noe som ligner hva som menes med begrepet i politisk talebruk og i statsvitenskaplig språkbruk.
Vi begynner med åpningsdefinisjonen NWO – New World Order:
The term "new world order" has been used to refer to any new period of history evidencing a dramatic change in world political thought and the balance of power. Despite various interpretations of this term, it is primarily associated with the ideological notion of global governance only in the sense of new collective efforts to identify, understand, or address worldwide problems that go beyond the capacity of individual states to solve.
The first Western usages of the term surrounded Woodrow Wilson's Fourteen Points and call for a League of Nations following the devastation of World War I. The phrase was used sparingly at the end of World War II when describing the plans for the United Nations and Bretton Woods system, in part because of the negative association to the failed League of Nations the phrase would have brought. However, many commentators have applied the term retroactively to the order put in place by the WWII victors as a "new world order."
The most widely discussed application of the phrase of recent times came at the end of the Cold War. Presidents Mikhail Gorbachev and George H. W. Bush used the term to try to define the nature of the post Cold War era, and the spirit of great power cooperation that they hoped might materialize. Gorbachev's initial formulation was wide ranging and idealistic, but his ability to press for it was severely limited by the internal crisis of the Soviet system. Bush's vision was, in comparison, much more circumscribed and realistic, perhaps even instrumental at times, and closely linked to the Gulf War.Kilde
Vi kan trygt slå fast at New world order er et begrep som brukes hver gang maktforholdene i verden, eller den globalpolitiske omgangstonen, endrer seg. Det er snakk om en slags new world order allerede, i det Obama overtok etter George Bush som leder for den ”globale supermakten”.
Når f.eks. flere presidenter i USA snakker om "a new world order", så er det bare en annen måte å ordlegge seg på når man mener "a new set of rules for the world" eller "a better way for us all to have the world governed" etc.
Men "a new world order" er den korteste og mest presise måten å benevne dette på. ALLE politiske partier ønsker en ny verdensorden, en orden formet etter deres eget politiske ståsted altså etter deres partiprogram.
La oss se på  – New World Order konspirasjonsutgaven:
In conspiracy theory, the term "New World Order" or "NWO" refers to the emergence of a bureaucratic collectivist one-world government.[6]
The common theme in conspiracy theories about a New World Order is that a powerful and secretive elite with a globalist agenda is conspiring to eventually rule the world through an autonomous world government, which would replace sovereign nation-states and put an end to international power struggles. Significant occurrences in politics and finance are speculated to be orchestrated by an extremely influential cabal operating through many front organizations. Numerous historical and current events are seen as steps in an on-going plot to achieve world domination through secret political gatherings and decision-making processes.
Prior to the early 1990s, New World Order conspiracism was limited to two American countercultures, primarily the militantly anti-government right, and secondarily fundamentalist Christians concerned with end-time emergence of the Antichrist.[8] Skeptics, such as Michael Barkun and Chip Berlet, have expressed concern that right-wing conspiracy theories about a New World Order have now not only been embraced by many left-wing conspiracy theorists but have seeped into popular culture, thereby inaugurating an unrivaled period of people actively preparing for apocalyptic millenarian scenarios in the United States of the late 20th and early 21st centuries. Political scientists warn that this mass hysteria may not only fuel lone-wolf terrorism but have devastating effects on American political life, such as the far right wooing the far left into joining an insurrectionary national-anarchist movement capable of subverting the established political powers. Kilde
Her baker de også inn en skjult finansiellelite, bestående av blant annet Rothschild-og Rockefellerfamilien som jobber for verdensherredømme. Nasjonene skal oppløses, og hele jordens befolkning skal bli uvitende arbeidsslaver. Jada, eller vent nå litt ...

Alle konspirasjonsteoriers mor
Alle konspirasjonsteoriers mor heter Illuminati. Dette hemmelige selskapet har fått skylden for blant annet den franske revolusjon, de to verdenskrigene, kommunisme, nazisme og selvfølgelig for 11.september. Illuminati var et faktisk eksisterende hemmelig selskap som ble stiftet i Bayern i 1776. Medlemmene var opptatt av antikken, opplysningsideer og mystikk, og selskapet var basert på hemmelige, hierarkiske strukturer og dekknavn. Selskapet vokste seg stadig større utover 1780-tallet, men etter at hemmelige selskaper ble forbudt i Bayern, skal Illuminati har blitt oppløst i 1793. ikke alle er enige om at en oppløsning faktisk skjedde.
illuminati
illuminati2
illuminati3
I dag er ideen om at Illuminatus egentlig styrer verden en av de store og klassiske konspirasjonsteoriene, bare forestillingen om den jødiske verdenssammensvergelse kan konkurrere i popularitet. Du kan lese mer om Illuminatus i denne artikkelen. Du kan også lese en god artikkel/essays her på Minerva; Opplyst orden, uopplyst vrøvl som forteller en del om hvordan konspirasjonsklovnene bruker om omtolker fakta. Artikkeln er skrevet av Eystein Halle (Minerva) og han tar mye rett på kornet i sin beskrivelse.

Konspirasjoner finnes. I virkelighetens verden er de feilbarlige, ufullstendige, med aktører som ofte har motstridende mål, som har dårlig kontroll over effekt, som ikke klarer å opprettholde nødvendig taushet, som av og til handler galt til feil tid. Men i konspirasjonstenkningen er slike mindre sammensvergelser uinteressante. I konspirasjonstenkningen er “sammensvergerne” overmennesker, effektive, grundige, solidariske, nært ufeilbarlige. De fleste vet jo at verden er litt mer komplisert en som så. Konspirasjonsklovnene glemmer hele tiden at elite- og maktmennesker har svært store egoer, og knapt kan enes om noe som helst når det kommer til stykket.

En ser jo ullent og lite håndgripelig alt dette gnålet fra konspirasjonsklovnene er? Det er ingenting der, derfor blir det ullent. Alle konspirasjonseventyrene de produserer er alltid laget og fremtilt på en måte som gjør at de aldri kan bekreftes eller avkreftes en gang for alle, og fungerer som en slags evighetsmaskiner i tull og vas. Hvis du ikke allerede har skjønt det, så skal jeg si det med klartekst: NWO og Illuminati er konspirasjonshysterikernes svar på overtroisk frykt for hekser, troll, riser, vetter, ulven og rødhette, bukkene bruse, spøkelser, nifse reptil aliens som ser ut som mennesker i dress og som sniker seg rundt som øgler om natten. Det er konspirasjonsklovnene barnslige trang til å se mysterier overalt og gjøre verden mer gåtefull enn den er som her blir gitt et anstrøk av voksen, fjolle -intellektuell legitimitet og forståelse.


Konspirasjonsklovnenes evige vås om 
hva som skjedde 11. september 2001 
Problemet jeg har med konspirasjonsfantaster, er at alle deres forklaringer er latterlige og hinsides enhver rimelig logikk. Jeg liker ikke dette narrespillet rundt de virkelige tragediene som foregikk den dagen. Jeg har ennå til gode å se en eneste overbevisende eller halvveis seriøs video eller rapport fra det såkalte "9/11 Truth"-miljøet (såkalte "truthere", eller hva jeg gjerne kaller konspirasjonsfantaster, konspirasjonsklovner osv). De virker de mest opptatt av å hovere og brillene med lugubre youtube videoer. De innbiller seg at de har skjønt mer enn alle andre. Siden 2001 har de rotet rundt med den ene idiotiske teorien etter den andre alt fra dødsstråler fra rommet som fikk tårnene til å kollapse, til fantasifulle svadaforklaringer om nedrivning i form av sprengninger og faktisk små hydrogen atombomber og gud vet hva. Svært mange konspirasjonsklovner tror innbitt på Jason Bermas og Dylan Avery og deres hjemmesnekrede, sensasjonssøkende "Loose Change"-film.

La oss et lite øyeblikk se på noen punkter.

Hypotese 1: Et pen bunke mennesker (som ikke har noen skrupler og problemer med å ta livet av tusenvis av landsmenn), hvorav INGEN, faktisk ingen har snakket i ettertid, var involvert i en gigantisk, og unødvendig, og for ikke å snakke om komplisert coverup hvor man må ha bl.a. i lang tid må ha rigget store mengder sprengstoff uten at noen oppdaget det, i bygninger "that never sleeps."
Konspirasjonsklovner med alt mye fritid og med et omtrentlig forhold til virkeligheten har ikke anelse om fysiske lover, og er ellers fryktelig opptatt av sekunder de ikke helt skjønner hvordan de skal tolke når bygninger kollapser.

Hypotese 2: I følge konspirasjonsklovnemiljøene var det selvfølgelig ikke noen fly som styrtet inn i tvillingtårnene. Nei vel. De fleste som fikk med seg TV sendingene den dagen kunne tydelig se at det var fly som dundret inn i bygningene. Konspirasjonsklovner hevder fortsatt hardnakket at det ikke finnes vrakdeler etter noen fly … De om det! 

Konspirasjonsklovnene klarer ikke med sin skakkkjørte logikk å ta innover seg at ingen av de evt hundrevis for ikke å snakke om tusenvis av personene som må ha vært involvert i en slikt plott har snakket i etterttid og det i et land hvor en blowjob som involverte to personer ble avslørt rimelig raskt?

Å lese rapporter som foreligger har de i hvert fall ikke gjort. NIST-rapportene vet de knapt hva er, og de som har lest rapportene sier noe sånt som dette; “jasså… du er en av de som trur på alle rapporter fra myndighetene du da….hø, hø, hø…

Jeg har aldri sagt at den offisielle rapporten eller versjonen stemmer fullt ut i. Faktisk kan jeg ikke tenke meg at den rapporten er helt 100% perfekt. Men, jeg mener den dekker alle de områdene om hvem som står bak, hvordan byggene kunne rase sammen, og at det selvfølgelig var fly som raste inn i tvillingstårnene. Da er det greit at rapporten er 99% riktig i mine øyne. Den står en så lenge fjellstøtt etter mitt syn.

Har konspirasjonsmiljøene kommet opp med noe som i det hele tatt ligner en alternativ forklaring som henger på greip, som media og andre oppegående mennesker kan i det hele tatt ta stilling til? Nei, selvfølgelig ikke.

Har konspirasjonsklovnene ikke noe bedre ting å ta seg til? En skulle jo tro at når en holder på slik over lang tid, kanskje legge frem noe håndgripelig, en alternativ konklusjon som de kunne presentert i noen få setninger eller avsnitt, og som henger på greip og virker troverdig. Men det har en visst ikke, for hver gang en etterspør det på en del fora, så er det som å komme inn i et rom, skru på lyset, og se kakerlakkene beinfly som olja  lyn inn i sprekkene i veggen. Det er vanlig at de som klager og maser har en alternativ løsning de kan presentere. Det har de selvfølgelig ikke. Og gud hjelpe oss som de maser og klager. De poster utallige linker fra andre klovners hjemmesider og tvilsomme kilder samt et hav av skrullete youtubevideoer med skummel musikk, laget av mennesker som er enda lenger til havs med sin paranoia om verden.

Les for øvrig artikkelen jeg har linket under som ikke akkurat er ny, men den tar for seg mange av de merkverdigheter som konspirasjonsklovnene baler med når det gjelder helt grunnleggende fakta, eller manglel på sådan.
Bedrag eller selvbedrag? En tilbakevisning av 911-konspirasjonsteorier  

Hvem tjener på alt mølet som produseres i konspirasjonsmiljøene og hvorfor? 

En trenger ikke være rakettforsker for å se hvilken rolle konspirasjonsfolkene faktisk har i samfunnet. De er nåtidens klovner i fri dressur. Hvorfor? Fordi fokuset rettes bort fra interessegrupper og grupperinger i samfunnet og verden for øvrig som har motstridende agendaer, og hvor det selvfølgelig handler om innflytelse og makt, og hvem vil vel ikke ha det? Derfor er virkelighetsflyktende konspirasjonsklovner nyttige idioter i å få fokuset bort fra hva som er verdens reelle problemer.

Finnes det eliter? Sannheten er at det finnes mange “eliter” i verden. Hva snakker vi om? Interessegrupper er det mange av. EU forsøker å frematå som en maktfaktor, men har mange interne stridigheter. Globalt er nasjonalstater en interessegruppe som kan ha helt andre mål og ambisjoner en sine nabostarter.  Vi har ulike næringer som er blitt mye mer globale en tidligere og kan operere i mange land, bedrifter er gruppe, religiøse grupperinger er en sterk gruppe, menneskerettighetsgrupper, miljøgrupper ovs... Det er derfor lobbyvirksomhet er blitt en næringsvei. Nettopp for å kunne påvirke beslutninger som tas.

I mange land er religion og statsstyring tett sammenvevd, mens i andre land kan være mer sekularisert. Poenget er kort og godt at ulike interessegruppe kan og har ofte en helt annen agenda en det en annen interesse gruppe har. De slåss og krangler seg i mellom seg hvor makt og innflytelse er målet for å si det litt enklet. Det konkurreres om ressurser, avtaler, politikk, det er intriger, komplotter eller konspirasjoner om du vil, mellom og mot gruppene og/eller mot samfunnet, avhengig av agenda, kortsiktig eller langsiktig. Det er en dynamikk i dette som ikke alltid er like synlig, men den er der. Det er en del av det mangfold denne verden inneholder. Konspirasjonsklovner skjønner ikke slike opplagte ting.

Konspirasjonsklovnene glemmer hele tiden at elite- og maktmennesker har store ego, og knapt kan enes om noe som helst. I sine hoder konstruerer konspirasjonsklovnene scenarioer hvor genetisk overlegne mennesker med superhjerner og fin dress, spiller ekstremt kompliserte og forutanende sjakkspill mot allmennheten. Det er med all respekt bare vås.
 
Som jeg har nevnt så finnes det sammensvergelser. Et ordtak sier; Det er i det hele tatt svin nok på skogen til alle. I virkeligheten er konspirasjoner feilbarlige, ufullstendige, med aktører som ofte har motstridende mål, som har dårlig kontroll over effekt, som ikke klarer å opprettholde nødvendig taushet, som handler galt, ofte til feil tid. 
 
Det som er naivt er jo at konspirasjonsfolk behandler politikere, myndigheter og store selskaper som EN verdens omspennende elite som de velger å kalle NWO New World Order og andre ganger Illuminati som er en sverm superonde mennesker, som ikke gjør annet enn å lage onde, veldig kompliserte lag på lag planer for hvordan verden villedes og slavebindes dag inn og dag ut. Konspirasjonsklovner avdekker uhyre sjelden noe som helst. De skyggebokser mot et enhetlig diabolsk fanatasifoster som de tillegger de merkeligste egenskaper. Det blir mange slag i løseluften mot vindmøller og skygger som ikke finnes. Konspirasjonsklovnene mener seriøst at de kommer med kritikk mot det bestående, men de klarer ikke en gang det.

Dette er klovner som bruker 1000′vis av timer på å gå igjennom youtubevideoer og andre konspirasjonssider på nettet laget av andre gale mennesker.
De minner meg litt om Jarle fra åpen post som gikk for en del år siden (på slutten av 90 tallet). Hans noe paranoide måte å se på samfunnet minner meg mye om konspirasjonsklovnene måte å argumentere og resonere på. Likhetene er slående.


Til slutt
Å være kritiske til samfunnet er bra. Problemet med konspirasjonsklovner er at de dessverre ikke klarer på noen måte å ta innover seg realpolitiske forhold, sette ting inn i realpolitisk eller historiske sammenhenger. De har ingen evne til tolke de samfunnet de er en del av og holde dette opp mot virkeligheten.

clip_image002
Som jeg har nevnt - Konspirasjoner finnes, i virkelighetens verden er de feilbarlige, ufullstendige med aktører som ofte har motstridende mål, som har dårlig kontroll over effekt, som ikke klarer å opprettholde nødvendig taushet og som av og til handler galt til feil tid. Men i konspirasjonstenkningen er slike mindre sammensvergelser uinteressante. Det er mer en nok spetakkel og dritt i verden en burde bry seg mer om, men konspirasjonsklovnene blir nettopp klovner ved at de ikke jager etter diabolske fiender som ikke finnes. De rører seg helt bort i tull og tøys. På den måten parkerer de seg selv på sidelinjen i en hver debatt av samfunnskritisk karakter. Det er synd, for i ny og ne bringer de med seg tanker som kan være verdt å se nærmere på. Poenget er at det skjer alt for sjeldent. Men, de roper og masser, og gud bedre som de maser.

Stort sett er den eneste måten å debattere med disse konspirasjonsklovnene på er om man evner å tre inn i en absurd forestillingsverden, hvor alt er snudd opp ned, hvor kildene de bruker er andre nutcase som produserer tonnevis med tull hvor de etter beste evne forsøker å ta hevd på virkeligheten - That's not right. It's not even wrong. 


                              
Kilder: 
humanist.no - Skyggen fra ondskapens paraply av Thomas Holme
Skepsis.no - Konspirasjonsteorier som virkelighetsforståelse av Asbjørn Dyrendal 
Den egentlige makten bak makten av Didrik Søderlind
BBC – News - Why we need conspiracy theories
NRK.no - Kanskje var angrepene på tvillingtårnene bare et filmtriks (oppdatert 18.11.2011)NRK.no - Konspirasjonsteoriene lever fortsatt (oppdatert 18.11.2011)
Øyvind Strømmen - Den enkle utveien: tro på en konspirasjon! (oppdatert 18.11.2011)Blogginnlegg rundt konspirasjoner og dommedag:
Konspirasjonsklovner i kamp del 2
Niburu - Maya og Kosmologien med det rare i
Hva med litt «Illuminati» for folk flest?
Tåkefyrster i psudovitenskapens tjeneste
Hatets og idiotiens retorikk

4 kommentarer:

vegar sa...

herlig. Flott at også flere skiver om dette

Tor - Jørgen Næss sa...

Takk for det Vegar. Dette vrøvler komer til å nå nye høyder jo nærmere vi kommer 2012. Greit å sette litt fokus på hva disse klovnene holder på med. Jeg fasineres av kildebruken de bygger eventyrene på.
Ha en flott dag:-)

Tor - Jørgen Næss sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
-_-_-_-_-_- sa...

Hahaha, dagens lattis og velfortjent spark bak til konspiranoia-folkene! Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge! Jeg fant denne bloggen via et google-søk på "geometriske symboler", sikkert NWO som står bak det også...

Legg inn en kommentar