Kom skal vi leke doktor med vitaminer blåsyre og natriumkloritt

Kan helsekost og “alternativmedisin” være skadelig? Ikke alt som glitrer på etiketten av vitaminboksen er godt for kroppen. De siste par årene har jeg irritert meg kraftig over denne hypen rundt alternative produkter/remedier rett og slett kan være skadelig å hive i seg, men som dessverre hylles som de reneste vindunderkurer mot, tja: - alt?

Jeg er møkka lei av å høre at medisiner er bortkastet og at alternative produkter holdes borte fra markedet i en slags konspirasjon fra legemiddelbransjen. Jeg vil anbefale alle å lese; Konspirasjonsteoriene om legemiddelindustrien holder ikke

Jeg er lei av å høre om anekdotiske historier om hvor fantastisk livet ble etter at (eks)“Siri fra Biri fikk et nytt liv med bøffelkne ekstrakt”. Dette smøres ut i ukeblader. Men, følger ukebladene opp de som står frem og blir intervjuet etter 3-6-12 mnd? Nei, se det skjer nok ytterst sjelden. Er det noe som helst dokumentasjon som viser at preparatene fungerer?
Vel, det legges frem noe som gir et falskt inntrykk at det er et universitet i Langtvekkistan hvor det er en ”doktor Mobutu” eller "Nils Nilsen" som gir inntrykk at remediene som lanserer er testet og er svært så virkningsfulle. Ikke bit på alt dette tullet!Det er nok å ta av og jeg skraper bare i overflaten her, men det er noen få produkter jeg har sett litt nærmere på. (i tillegg til litt repeterende opplysningsarbeid om andre faktorer rundt alternative preparater)  Det ene er Laetrile også kalt i alternative kretser for "vitamin B17" hvor det hevdes at det blant annet kurrer kreft. Det andre produktet er Miracle Mineral Solution omtalt som MMS som faktisk kurerer og holder i sjakk alt fra aids til kreft og har den fantastiske egenskapen at det kun angriper slemme bakterier, jeg gjentar - kun angriper slemme bakterier. Jøye meg tu.

Svært mange stiller seg undrende til legemiddelbransjen, at de er umoralske og kun ute etter profitt, de lyver dog er grådige. På toppen av dette kastes det ut påstander om legemiddelbransjen gjør oss enda sykere, ja de ønsker sågar livet av oss. Dessverre, argumentene holder ikke vann. Uansett skal en være obs på den økende medikalisering som i mange tilfeller handler om våre forventinger til at alle vondter små som store skal kunne helbredes. Vi har kanskje et urealistisk forhold til hva helsevesenet kan fikse, som igjen resulterer i at vi kjøper medisiner og remedier vi fint kunne klart oss uten, noe du kan lese om her
Kom over en artikkel for en tid tilbake som fikk meg til å tenke.
- Det dukker stadig opp helseskadelige helsekostprodukter, og kontrollen i bransjen er for dårlig, sier regionsdirektør i Forbrukerrådet Terje Kili, som er bekymret for forbrukernes sikkerhet ved kjøp av helsekost. Nå ber Forbrukerrådet om at Helse- og omsorgsdepartementet redegjør for hva som skal gjøres i forhold til salg av helsekostprodukter i Norge. Helsekostprodukter som selges i Norge i dag blir kun kontrollert ved bruk av stikkprøver. De som selger ulovlige produkter får svært milde straffer. Kilde: forbrukerportalen
Det selges helsekost og mirakel piller som inneholder både den ene fantastiske vitaminen og mineralene som skal virke både mot det ene eller andre, og som omtales som de reneste mirakelkurene mot de meste av vondter og plager vi måtte ha. Har alternative noen filter for å tenke tanken at helsekostbransjen er drevet av motivet for å tjene penger? Kanskje de tror at alle de fargerike vitaminene selges av ren og skjære godhet? Helsekostbransjen er mer en kyniske ved at de former sitt budskap og spiller på vår ”dårlige samvittighet” om et sunt og godt liv, koste hva det koste vil?

Advarer mot livsfarlig kosttilskudd
Disse må du kaste nå
Populært naturlegemiddel kan gi slag
Advarer mot solhatt
Bransjerådet for naturmidler
Kombinasjon ev legemidler og helsekostprodukter
Dette må du vite om slankepillene (Innhold, bivirkninger og hvilke som ikke er godt dokumentert)

Det må jo være i bransjen interesse at kontrollmekanismer som gjør det mer sikkert også å kjøpe kosttilskudd og vitaminer og slankepiller m.m. Et annet spørsmål er jo om vi faktisk trenger alle vitaminer i pilleform når et variert kosthold faktisk gir oss de vitaminer vi trenger. Etter mitt syn er kontrollen for dårlig og egenkontrollen er stort sett fraværende.
Dagbladet hadde (den16.12.10) en artikkel som flere bør få med seg; Farlig bløff om naturmidler.
”Norske nettbutikker med ulovlige påstander. Farlige naturmidler forbys, men dukker opp igjen med nytt navn.
- Vi avslører en del av de farlige og ulovlige naturmidlene, men oversikt over markedet er vanskelig. Vi forbyr produkter og beslaglegger, men opplever at de dukker opp igjen under nye navn, sier Steinar Madsen, avdelingsoverlege ved Statens Legemiddelverk”.
- Det er så mange nettsteder at det er umulig å ha oversikt. Vår viktigste oppgave er derfor å advare forbrukeren, sier han.
Dagbladets undersøkelser avdekker en rekke tilfeller av ulovlig markedsføring av naturmidler i norske og norskspråklige nettbutikker. Midler som norske og utenlandske myndigheter har advart mot, er lett tilgjengelige. Og det florerer av medisinske løfter som ikke kan dokumenteres.
Rugspiredråper lover hjelp mot astma og kols, kolloidalt sølv skal ifølge flere nettbutikker drepe alle former for bakterier og virus”.
Les resten av artikkel her.
Vi vet at i helsevesenet dør mennesker av feilmedisinering og bivirkninger, men dør det mennesker av alternative preparater og behandling? Det føres ikke noe statistikk over dette på samme måte som i helsevesenet, i alle fall ikke her i landet. Det er ingen rutiner for å melde fra om tilfeller hvor det ender tragisk, hvor alternative preparater kan ha en årsak enten direkte eller indirekte. I enkelte land er det i det minste en viss grad av rapportering, men en kan nok anta at det er betydelig underrapportering generelt sett når det gjelder bivirkninger og direkte plager relatert til naturpreparater.

I følge en rapport fra australske Paediatric Surveillance Unit, som har sett på 39 separate hendelser som er rapportert mellom 2001 og 2003 hvor en har sett på blant annet bivirkninger ved bruk av alternative komplementære produkter. I en annen rapport Adverse events associated with the use of complementary and alternative medicine in children var et av hovedproblemene at foreldre ikke ga barna nødvendige livsnødvendige legemidler. I ett av tilfellene døde en åtte måneder gammel baby av underernæring og septisk sjokk etter å ha levd på rismelkdiett mot forstoppelse siden han var 3 mnd gammel. Alternative medisin kan være farlig for barn og kan være dødelig hvis det tas i stedet for konvensjonelle legemidler. En del foreldre tenker noen ganger at er virkemidler i naturpreparater er "mer naturlig" med færre bivirkninger enn konvensjonelle medisiner. Det er dessverre ikke alltid riktig. En må ta innover seg at naturpreparater ikke er gjenstand for den samme forskning, eller strenge krav til testing før de slippes på markedet.

Dessverre er det mennesker som lar seg lure av kyniske lurendreiere og som får det for seg at de skal slutte med viktig medisinering, mot f.eks kreft, eller rett og slett lar være å ta medisiner. Noe denne artikkelen sier noe om; - Ser pasienter dø av ubehandlet kreft.

En ting man må ha med seg her er at mange ukeblader lar seg gjerne lure til å lage en reportasje ala (eks). ”Kamelkne ekstrakt reddet Kari`s liv”. Mange leser dette og tar det for god fisk. Noe som ikke kommer frem er når intervjuobjektet kanskje faktisk dør 3 – 6 mnd senere fordi det viser seg at preparater ikke har noen effekt i det hele tatt,  og at vedkommende kanskje ikke tar ordinære medisiner som foreskrevet. Lager ukeblader noen oppfølgingsartikler hvor en går litt bak historiene? Nei, de gjør som regel ikke det. I noen tilfeller går det ille og en kan oppleve regelrett forgiftning, som denne artikkel påpeker; - Ble forgiftet av alternativ medisin mot kreft.

En annen hype er såkalte C-vitamin kurer som skal kurerer og forbygge forkjølelse blant annet. Det er foreligger metarapport om C-vitamin fra Cochrane som slår fast at det ikke har noen effekt. En nyere hype i alternativmiljøer er at C-vitamin forbygger kreft, og i tillegg helbreder kreft ved å hive innpå King Kong doser. Sunt bondevett tilsier at har du litt problem med nyrer så kan dette potensielt være livstruende. Du kan lese om dette her også på what`s the harm.net hvor tragisk det kan gå når en tror at vitaminer i King Kong doser virker.

Et stort problem er at mange blander ordinære medisiner og naturpreparater, noe en bør en være svært forsiktig med. En kan endre vikninginsgrad, noe som kan være svært skadelig hvis en ikke lytter til gode råd. Noen tips kan du se her, men det er ikke en komplett liste. Snakk med legen din. Ta kontakt med Legemiddelverket hvis du lurer.

Hei og hå og blåsyre vi få… Aprikoskjerner mot kreft.

Laetrile kalles ofte i alternativ landet for "vitamin B17" som utvinnes av aprikoskjerner. Her er det også blåsyre. En bieffekt av kreftbehandling med laetrile kan ha den litt leie bivirkningen at en kan bli blåsyreforgifet. La oss se litt på galskapen.
 
Høres det for godt ut til å være sant når det blir fremsatt fremsatt påstander som ; Får vi i oss riktige næringsstoffer, substanser som er forsvunnet i det moderne kostholdet, kan vi unngå kreft, hevder forfatteren av boka  «En verden uten kreft. Historien om vitamin B 17» – amerikaneren G. Edward Griffin, en konspirasjonsklovn som trekkes frem i en rekke sammenhenger i alternativmiljøet. Det er ikke måte på hva denne Griffin ”vet” om en rekke emner.

Teorien er som følger; Vitamin B 17 har en spesiell sammensetning: Den består av to deler glukose (sukker), en del benzaldehyde, og en del cyanid.
Cyanid (blåsyre)kan være giftig og dødelig i for store mengder, men låst inne i B17 er det i følge Griffin ufarlig, han hevder: 
“Bare èn substans kan låse opp B17-molekylet og utløse cyaniden.  - Det er et enzym som heter beta-glukosidase. Når B17 kommer i kontakt med dette "åpnende" enzymet i nærhet av vann, løser det ikke bare ut cyaniden, men også benzaldehyde, som er giftig i seg selv.
Når disse to giftene virker sammen, blir de minst hundre ganger giftigere. 
Det snedige er at det åpnende enzymet ikke finnes i farlige mengder noen andre steder enn ved kreftcellene, hvor det finnes i rikelige mengder. Resultat: B 17 slipper løs giftene sine ved kreftcellene, og bare der. For å beskytte resten av kroppen mot cyanid, har vi et ”beskyttende” enzym som finnes alle andre steder enn ved kreftcellene. Dette enzymet nøytraliserer cyanid, og gjør det om til biprodukter som hevdes å være sunne og viktige for helsen vår”.
Griffin hevder at seks til ti aprikoskjerner om dagen er sunt, og ikke vil gi bivirkninger hos friske mennesker.  Man kan kjøpe B 17-tilskudd på internett, lovlig, fra andre EU-land. Men det er ikke lov å selge over disk i Norge, ifølge Legemiddelverket.
Poenget er at forskningen som er gjort viser at dette ikke dreier seg om noe gjennombrudd i det hele tatt, men om stygge bieffekter i form av forgiftning ved høye doser. Vitamin B 17 er lite kjent i Norge, og det er forbudt å selge som naturmiddel eller legemiddel, med den begrunnelse at det inneholder blåsyre. Mattilsynet advarer mot å spise for mye aprikoskjerner.
På den danske kreftforeningens hjemmesider kan vi lese:
- “Flere internettsider reklamerer helt udokumentert med amygdalin som en mirakelkur mot kreft - ofte internettsider som samtidig selger amygdalin eller laetril (vitamin B17)som kostilskudd. Kreftpasienter frarådes å kjøpe kosttilskudd med amygdalin over internet”.
Videre vises det til et klinisk forsøk fra 1982, hvor 178 kreftpasienter først ble gitt B17 gjennom injeksjoner. Behandlingen ble så fulgt opp med tabeletter.
- Konklusjonen på undersøkelsen var derfor, at der ikke var grunn til at gjøre ytterligere undersøkelser – der var ingen positiv effekt på overlevelse og bivirkningene var mange og alvorlige.
Bivirkningene som nevnes fra den danske kreftforeningen er kvalme, oppkast, hodepine, svimmelhet, forvirring, blåfarging av huden, lavt blodtrykk, nerveforstyrrelser, koma og død. Laetrile presenteres som vidunderkuren over alle vidunderkurerer som de aller mest ytterliggående alternative bråker om når de kan og fyller nettsider og diskusjonsfora opp og ned om dette stoffets fantastiske, men akk bare anekdotiske effekt på kreft.
Som Gunnar Tjomslid påpeker i sin artikkel på fritanke.no
”Problemet er at det ikke virker. Allerede for 30 år siden ble det gjort en sammenligning mellom pasienter som brukte laetrile og kreftsyke som fikk annen behandling, og studien avslørte at behandling med laetrile ikke viste et eneste tilfelle av positiv effekt. Ingen ble helbredet, og ingen laetrilebrukere fikk kreften stabilisert. Levetiden var nøyaktig like lang som man forventet fra pasienter som ikke mottok noen behandling for kreften. På toppen av det hele ble det avdekket at flere av pasientene opplevde symptomer av blåsyreforgiftning."
Ja, du leste riktig. Aprikoskjerner inneholder nemlig hydrogencyanic, også kjent som blåsyre, og inntar man for høye doser av dette kan det skade organer og være direkte dødelig.”
I USA kan salg og anvendelse medføre fengselsstraff og blir av legemiddelmyndighetene der omtalt som kvakksalvermedisin.

Miracle Mineral Solution - MMS

Bare navnet får det til å gå ilinger gjennom hypofysen. Ikke bare navnet, men også hva de hevder denne mirakelkuren kan hjelpe i mot. Det norske geniale navnet er: multi mikrobiell sanering. Sjekk ut denne lapskausen av regelrett vås:
“This Breakthrough can save your life, or the life of a loved one. The answer to AIDS, hepatitis A,B and C, malaria, herpes, TB, most cancer and many more of mankind's worse diseases has been found. Many diseases are now easily controlled”.
mms vrøvl

Hvorfor ikke hive på at MMS fikser Alzheimer, lupus, nyrebekkbetennelse og at det fungerer mot flass. Enhver som påstår at man kan kurere alle sykdommer og lidelser ved hjelp av en eneste metode eller vidundermiddel som ikke har vært gjenstand for omfattende testing, eller har noen som helst basis i vitenskap burde vært srtaffet og stilt til ansvar for sine udokumenterbare påstander. Mennesker som kommer med påstander om helbredelse av stort sette alle sykdommer ved hjelp av en mirakelkur har heller ikke den ringeste anelse om hvordan kroppen fungerer, langt mindre hvor kompleks kroppen faktisk er.

Du kan lese om galskapen og alle de elleville påstandene her også. Det er en del mer eller mindre eksotiske påstander fra diskusjoner på altnett. Et ørlite utvalg ser du gjenngitt under. (altnett er slette i ettertid)
“Ja, de gode bakteriene som vi skal ha i kroppen...blir ikke drept.”
”Ja, helt sikkert. Sjekk kjemien bak klordioksid. Klordioksid er ikke i stand til å røre gode bakterier”

“Klordioksid dreper gjennom oksidasjon. Og det gjør den svært effektivt, siden den kan ta hele 5 elektroner av gangen. MEN, samtidig er det den svakeste oksidanten av alle oksidanter. Det betyr at selv om den tar 5 av gangen, er det bare få utvalgte ting den kan oksidere, siden den er så svak. Dens rekkevidde er altså kort, i forhold til ozon som oksiderer alt som kan oksideres”
Det er en tornado av supersonisk brain garbage - vindmølletøys og regelrett idiotpåstander som vitner om en ikke har en gang helt basale kunnskaper om hvordan kroppen fungerer. Det er stort sett de samme folkene som fyker rundt og hyler og skriker at vaksiner er livsfarlig.

Dagbladets Linn Hanssen skriver om antivaksinasjon under tittelen Ikke tro på disse vaksinemytene og får rettet kritisk blikk mot en del nettfora som lar både ren løgn og sjikane passere ukommentert.
La oss se litt hva miraclemineral.org og det som ligger der av pdf bøker om dette MMS. Har også supplert noe fra andre nettsteder som hyller dette produktet.

Noen påstander: Vi kommer til å omtale det som MMS. MMS er en løsning av 28 % natriumkloritt og filtrert vann. Egentlig er det kun 22,4 % natriumkloritt, da rent natriumkloritt kommer som 80 % natriumkloritt og 19 % natriumklorid og 1 % andre stoffer. – ...

Her er det åpenbart at man kjøper et billig masseprodusert produkt "in bulk". Underlig at det andre steder hevdes at det er "helt rent...."
Hva er mms og hvorfor kan det fjerne patogener? MMS er et middel til rensing av vann utenfor - og inni kroppen. Mirakel mineralet tar livet av skadelige inntrengere i kroppen og gjenoppretter kroppens eget immunforsvar.
Informasjonen er hentet fra Jim Humles egen bok og hans nettsider. Herre min hatt så mye svada.
- ... tar livet av skadelige inntrengere - Hvordan skille "skadelige inntrengere" fra annet? ClO2 kan ikke det.
- ... gjenoppretter kroppens eget immunforsvar. Høres ut som retorisk svada.

Dette er en sterk påstand som krever solid underbygging.
- Det uskadeliggjør skadelige bakterier, virus, sopp, parasitter, ormer og mugg. - Oksiderer tungmetaller, - Nøytraliserer giftstoffer. 

- Jaha rimelig mye svada her. Det er likevel tullprat å si at det "nøytraliserer giftstoffer"; Er stoffenes verden delt inn i gifter og ikke-gifter? Nei. Godt mulig at visse tungmetaller oksideres, det er vel ikke helt usannsynlig det tror jeg gjerne, men det gjør meg enda mer betenkt og skeptisk: Det er på oksidert form at metaller kan tas opp i kroppen; i den elementære formen går det rett gjennom fordøyelsessystemet. Og i kroppen er den oksiderte formen etter det jeg har fått med meg mer giftig enn den elementære.

Dette gjør mms i kroppen
- Lader opp immunsystemet med ammunisjon, kalt hypochlorous acid på engelsk. - Stimulerer immunforsvaret til å gjøre en bedre jobb - Stimulerer kroppen til å kvitte seg med gift og andre skadelige elementer. - Bidrar til å opprettholde en ideell PH på ca. 7 

- Herre min hatt for noe svada. Alt dette pratet om immunforsvaret er ren retorikk. Hva som er ideell pH er avhengig av hvilket vev og hvilket organ det er snakk om, og om det er ekstracellulært eller intracellulært. Om dette på noen måte forandrer kroppens pH (noe jeg er tvilende til) er det all grunn til å være forsiktig...

Klordioksidet fraktes til alle steder i kroppen hvor oksygen normalt fraktes
- Til hele kroppen, med andre ord ...

Når et klordioksid ion kommer i kontakt med et skadelig patogen, river den øyeblikkelig til seg 5 elektroner. En rask kjemisk reaksjon er i all hovedsak en eksplosjon og det er akkurat det som skjer på et mikroskopisk nivå. Skaden til patogenet kommer av at det mister elektroner til klordioksiden og frigivelsen av energi.

- Dette kunne blitt en bra film! Personene som har skrevet dette har åpenbart skummet litt i en kjemibok og kun fått med seg at ved redoks-prosesser skjer en overføring av elektroner... Dette er svada opphøyd i ente potens.. Kom til å tenke på filmen Min Mikropartner.

MMS er helt rent. MMS er det reneste du kan ta. Det er kun et mineral og inneholder ingenting annet. Det er ikke en medisin. Det er derfor ingen bivirkninger, men på grunn av utrenskingen bringer den opp kvalme og evt. diaré og oppkast om du har tatt en dose så høy at kroppen får mye avfall den må kvitte seg med på en gang.

- Lenger oppe står det at det inneholder en viss prosent natriumklorid, samt 1% andre salter. Dermed er det pr. def. ikke rent. Grunnen til oppkast er at dette er absolutt noe du ikke trenger å tylle i deg, langt mindre i store doser, det er kort og godt farlig.
 
- Ikke medisin, nei, og det er nok lurt at det ikke lanseres som medisin heller, for da kunne de fått problemer... men, heisann var det ikke så at dette kurrer gruff hiv og Aids og en rekke andre sykdommer? Vel, i Norge er de nok litt mer forsiktig uten at et endrer bildet nevneverdig.

Det er ingen bivirkinger ved å bruke MMS - Så et har ingen bivirkninger, nei, men kvalme, oppkast og diare er altså ikke bivirkninger. Ehhh….. ok…da så…
Hver dråpe inneholder en voldsom styrke og du vil slippe å tenke på sykdom når du har MMS i hus. Selv de dødeligste bakterier og virus tilintetgjøres hurtig med hjelp fra MMS. ALLE skadelige mikroorganismer og syke celler i kroppen blir tatt livet av” 

Akkurat Legemiddelbransjen og hele den medisinske forskningen som gjøres er heeeeeelt unødvendig. Det er bare å avikle sykehus og legeordninger og utstyre alle med et bandolær av MMS og alt blir så bra så, siden den kun tar vekk kun de slemme virusene og syke celler…  Herre … 

Flere helsemyndigheter advarer nå mot en såkalt mirakelkur
(Miracle Mineral Solution, Miracle Mineral Supplement eller multi mikrobiell sanering) bare navnet burde føre til at alarmen går på riksplan mot dette tøvet.


En kynisk ansvarsfraskrivelse

En ting jeg er lei å høre om, er at legemiddelbransjen kun er ute etter pengene. Ja, det er selvfølgelig interessert i å tjene penger, men få vet hvordan de reelt sett arbeider og hvor lang tid og hvor mye det rent defakto koster å lage en effektiv medisin mot en alvorlig sykdom. En prosess med å utvikle en effektiv medisin for en f.eks oppdaget sykdom, til den kan lanseres på markedet er lang og et mulig senario kan gå som dette:
legemidels vei til marked
 • Det går kanskje 10 – 15 år
 • Det testes på 2 000 til 10 000 mennesker
 • Man undersøker og kasserer mange tusen stoffer fordi de ikke har noen helbredende effekt
 • Brukt 10 - 30 milliarder kroner, inkluder kanskje 5 - 8 milliarder til midler som ikke hadde effekt.
Så blir det tatt patent som stort sett fungerer i 20 år. Grunnen til at de tar patent er for å dekke inn kostnader med utvikling av medisinen og sitte igjen med en fortjeneste. Når patentet utgår etter 20 kan konkurrenter lage tilvarende medisiner, ofte kalt kopi preparater. Kopimedisin er i all hovedsak en del rimeligere fordi arbeidet med forskning og utvikling allerede er gjort av virksomheten med patentet.
 
Selv nå er ikke den som har patentert medisinen sine helt sikre på at dette vil bli en suksess. Det hender noen ganger at f.eks bivirkninger kanskje er for dårlig utredet og i verste fall må medisinen trekkes fra markedet med et stort tap som følge. Strengt tatt så burde en si at testfasen er der hvor det nok av og til svikter.

Hvordan skjer utviklingen i alternativ markedet. Er det noen prosesser her som kan illustre hvor langt tid det tar før en får en ide til det lanseres på markedet som den ultimate kombikur mot det meste, lurium fantastikum.

Forskning i alternativmarket:
 
 • Det går kanskje 3 - 6 mnd hvor mesteparten av tiden går med til å finne et kult navn, samt slå opp i en biologibok om hvordan sånn ca dette kan fungere. Her er det viktig å smøre på med litt fjonge ord, gjerne litt nano, kvante, bio - ord og vendinger som høres ”riktig” ut og som funker i markedsføringen.
 • Det testet på en håndfull mennesker som skriver rosende anekdotiske historier om hvordan kuren/alternativmedisinen forandret deres liv.
 • Man finner noen leger av klassen ”noksagt” og overbeviser disse om at lurium finurlium hjelper mot nesten alt (bare man har den rette innstilling off kårs…) Evt doktor/professor titler brukes for hva det er kan hvor man frir til den ofte kjente tankefeilen ”appell til autoriteter” syndromet hvor mennesker med de kule titlene må jo ha rett siden de er autoriteter i selve….ehhhmmmff tittelen… i alle fall.
 • Man overdriver sterkt hva preparatet skal hjelpe mot sånn i tilfelle at det skulle vise seg å ha en mulig gunstig effekt på et eller annet uansett.
 • En markedsfører dette i stor skala, først innefor alternative miljøer som igjen uten kritikk eller omtanke anbefaler dette til alle de kjenner.
 • Hvis rapporter viser at lurium fantastikum ikke fungerer som det skal, så hives beskyldinger om Big pharma konspirasjoner frem.
 • Eieren/eller han som blandet sammen lurium fantastikum ler hele veien til banken, for han vet at det finnes nok fjols som kjøper produktet uansett og som ikke er mottakelige for fornuft og motforestillinger samme hva du forteller.
lovnader
copyright © 2007-2010, Rudis Muiznieks - Creative Commons Attribution 3.0 License

Slett moral og profittjag

Det er et paradoks at alternativbehandlere/medisinere som bruker alle muligheter den har til å kritisere legemiddelindustriens jag etter fortjeneste faktisk er anda et hakk verre. De bruker ikke særlig mye penger for å dokumentere at produktene har noen effekt. Bransjen gjør seg en bjørnetjeneste ved at de unnskylder sin egen manglende vilje til forskning ved at de bruker argumenter om at de ikke kan tjene penger på det.

Å hindre mennesker i å spise helsekost eller kjøpe alternative mirakelkurer er noe drøyt, men en må ta inn over seg at alle de som selger en kur som lover gull og grønne skoger, gjør dette fordi det finnens en del mennesker som har svært få motforestillinger og kritisk sans.

I helsekostbransjen finnes mange store multinasjonale aktører som har svært så god inntjening, og som burde forske ordentlig med kontrollerte forsøk som det legemiddelselskapene gjør. De gir tilsynelatende inntrykk av at de driver forsking og testing i større skala, men dessverre er snarveiene mange her. Den ”påviste” reell effekt av en del markedsførte vitaminer bærer preg av anekdotiske historier og kreative markedsføringstriks. Bruk av kjendiser er vanlig som villig forteller om hvor fantastisk produktet er for oss og hvor de gjengir sine innøvede anekdotiske mantraer at: ”bare du bruker produktet får du et lettere liv du også”
Fokuset legges på markedsføringen som er mer profesjonelt lagt opp og her fyres det av en del penger, rett og slett fordi det lønner seg.

Det er ikke galt å tjene penger, men det er galt å tjene penger når en lover gull og grønne skoger og ikke kan vise til noe enn tåredryppende historier om virkning, og samtidig lansere påstander om at det helbreder kreft, AIDS og gud vet hva. Dette er sjarlataner som skaffer seg en levevei og bryter markedsføringsloven, produktkontrolloven, legemiddelloven, skatteloven m.m. Hvor lenge skal en gjemme dette tullet bak ”åndelige argumenter” og; ”alle må få tro det de vil og en må ikke ta fra mennesker sin valgfrihet” Nei, nei og atter nei. Jeg kjenner jeg blir rasende på dette tullet. Valgfrihet er viktig, men la de da velge mellom realiteter som befinner seg i virkeligheten.
Kreftsyk advarer mot healere
Tre av fire alternative behandlere bryter loven
- Det er mord
46-åring døde av kreft etter behandlingsnekt
Kreftsyke sa nei til behandling
Her er boksen som skal zappe bort kreft og aids
Norge har et kvakksalverproblem  

Da er vi jo rett over på problemstillingen ansvar? Hva hadde skjedd hvis en person kjøper f.eks MMS (Miracle Mineral Solution) av en selger og hvor kjøper tyller i seg dritten og faktisk stryker med? Hvem kan de etterlatte saksøke? Når det gjelde legemidler kan en saksøke legemiddelselskapet herfra til Narnia hvis det viser seg at en eller annen falt død om og det kunne påvises at legemiddelet var årsaken. Hvem er reelt sett ansvarlig hvis en tyller i seg f. eks MMS (Miracle Mineral Solution) og faktisk stryker med? Er det produsent en skal saksøke eller importør, selger(ere) som er ansvarlig for salg og markedsføring? Det er ikke helt innlysende hvor ansvaret her ligger, er det vel? Dette er et juridisk minefelt hvor søksmål i flere ledd fort kunne blitt resultatet.

Til slutt

Jeg ser en del prater varmt i alternative kretser om at en kan kjøpe en del vitaminer og remedier i utlandet. Det er ikke lurt. Du vet ikke hva du får. Nå viser det seg at også norske leverandører og nettbutikker selger produkter som ikke er lovlige og som i tillegg bare bytter navn hvis Statens Legemiddelverk forbyr produkter. Før jul i 2010 var det en større artikkel i dagbladet om dette som jeg anbefaler at du leser. Det kan inneholde bakterier og stoffer som faktisk er forbudt og som kan påvirke din helse i negativ retting.

Det samme rådet er myntet på legemidler. De er regelrett gambling med egen helse å importere legemidler fra utlandet. Et ordtak her kan være; piller på nett kan være russisk rulett. Omfanger er økende og også her beslaglegges det en rekke produkter som kan være regelrett livsfarlige. Er du på ferie vær obs på at du også da kan risikere å kjøpe falske legemidler.

Vær skeptisk til hva du putter i kroppen. Nekter du å ta legemidler som legen forskriver så ikke gjør det på sviktende grunnlag. Tror du noen som kommer og forteller deg at remediet ala “lurium 3000” kan fikse alle sykdommer og plager og litt til, så er det reneste nonsens. Når noe høres ut til å være for godt til å være sant, så er det som regel det. Dessverre er det en del som lar seg lure av sleipe triks, fin innpakning. Noen kan også være i en desperat situasjon, de kan ha en dødelig sykdom og er villig til å prøve alt, gjerne alternative produkter som faktisk kan vise seg å være livsfarlige.

Jeg stopper ikke å undre meg over hvor lettlurte en del mennesker er. Derfor er kampanjer som; ingen liker å bli lurt nødvendig. Neste skritt er å få vekket opp våre politikere og få de til å stramme inn lovverket slik at vi kan bli kvitt verstingene som de er alt for mange av.Tidligere blogginnlegg: 
Vi er en nasjon av godtroende fjols
Subjektivismen i New Age bevegelsen
Niburu - Maya og Kosmologien med det rare i
Når kommersiell New Age alternativisme forveksles med livssynsfrihet
Tricks of the Mind and Science of Scams
The Secret stenger realitetene ute!

Andre kilder:
Gunnar Tjomslid har tidligere hatt en svært god artikkelserie på fritanke.no hvor han har satt søkelys på alternativ kreftbehandling. Kan vel egentlig bare anbefales på det varmeste.
Kreftforbundet og positiv tenking Kosthold, oljer og den nye germanske medisin Talltriksing og manipulerende anekdoter Nei, vitamin C og ”vitamin B17” virker ikke mot kreft Konspirasjonsteoriene om legemiddelindustrien holder ikke

Statens Legemiddelverk - Sant og usant om legemidler og naturmidler
Dagbladet.no – Farlig bløff om naturmidler
Dinside.no - Økonomi (diverse om helsekost omtalt i bloggen)
Pernille Nylehns Blogg
Fra Humanist.no - De som ikke ble mirakuløst helbredet
Aftenposten.no/helse
Mattilsynet: Advarsel mot produktet Miracle Mineral Solution, MMS
Helsedirektoratet/giftinformasjonen: Miracle Mineral Solution (MMS) kan føre til forgiftninger.
Bransjerådet for Naturmidler
Lommelegen.no - Kombinasjon ev legemidler og helsekostprodukter
Wikipedia.org (Ben Goldacre)
VG.no/helse - Dette møter dødssyke kreftpasienter på alternativmarkedet
Dagbladet.no
National Cancer Institute, USA
Federal Institute for Risk Assessment, Tyskland:
Forskning.no: Slik lager man nye medisiner

9 kommentarer:

Elise sa...

Takk for bra innlegg! Et preparat jeg er særlig "fan" av, er klorofyll. Det er omtrent like effektivt mot alt ondt som MMS.

Tor - Jørgen Næss sa...

Hei Elise.

Takk for det. Har irritert med noe grønnjævlig over alt Woo og sjarlataner og tullinger som kun er ute etter pengene våre, selv om de åpenbart må skjønne at de driver med tull.

Når jeg ser mye av alt dette kvakket føler jeg et akutt behov for straks å ostrafisere svingningene mine nanokvantifistisk for å oppnå et høyere nivå på mine cellers kvadratiske harmoniserings potensiale. Jeg føler et akutt behov for å harmonisere mitt energisystem tilbake til en tidligere forfatning, samt forsøke å finne tilbake til noen kognitive svingninger i mitt andre ”jeg” som gikk tapt da jeg gompet i meg radioaktive aprikoskjerner. Ups.. der gikk ironisikringen min... ( :-) )

Jeg kommer til å ta for meg en del annet etter hvert også som irriterer meg en smule kan du si.

Her er annen god side som er ny og som kommer til å bli bra etter hvert.

Sjekk ut:
http://ingenlikerablilurt.no/index.php

Ha en fin kveld Elise:-)

Hilsen

Tor-Jørgen

Anonym sa...

Så..hva da med folk som ukritsik tar til seg LEGENS råd- respter og forslag til medisiner? Hva mener du om preparater du får kjøpt uten resept på apoteket? Har du sett lista med bivirkninger på f.eks. paracet? Er det greit at disse selges ukritisk over en lav sko i butikker, så lenge man skriver; "dette kan du få..just a warning"?

Jeg har en venn med en farlig leversykdom. Legen ga han kortison. Det førte til at han sov lite og mistet konsentrasjon,(og du kan jo selv sjekke ut litt mer om kortison) .Han fant etter undersøkelse på nett et alge-preparat han kunne kjøpe. Hans oppfattelse var at dette hadde en mye bedre virkning en kortison, og blodprøvene han tok ga bedre resultater. Dette preparatet ble fjernet av legemiddelindustrien, da det ikke var påvist helbredende effekt..

Hilsen Draugen

Tor - Jørgen Næss sa...

Hei Draugen

Overmedisinering skal en ikke kimse av og er noe jeg skal skrive om ved ledig tid.

Dog er det slett ikke uproblematisk at det florerer taskenspillere som selger kommersialisert medmenneskelighet kalt «alternativ medisin». Det jeg har tatt opp i dette innlegget er sjarlataner og regelrett skurker. Jeg kjenner dessverre til tilfeller hvor en ikke tar til seg livreddende behandling og kaster seg over alt.remedier og faktisk dør. Helt unødvendig!

Anonym sa...

Er en fryd å lese dine blogger, som er en blanding av humor og alvor. Joda ingen liker å bli lurt, men det er vel mer eller mindre akseptert, siden vi hvert 4 år blir lovet gull og grønne skoger, og ingenting skjer!
Men sånn sett vil jeg presentere en kur som ikke er farlig. Fjern rompa fra en utslitt kontorstol foran PC'en, og ta en tur ut i frisk luft. Bivirkningene er minimale!
Jeg har til og med hvert medlem av Bakkemannskapet, som var en kortvarig affære. Var liksom en levitasjon bygget på svada, og eneste bakke kontakt overkokt spagetti, med tomatsausens tynne hinne som det eneste hinder for å forsvinne ut i det intet med et langt ooouuoohhh.

Men mitt inntrykk er at nyser man en gang er det allergi, nyser man 2 ganger er det en alvorlig sykdom som trenger antibiotika.
Blir man litt små-klein uten ork, er det jo en fantastisk anledning til å lese en bok. Ta en kopp varm te ut rørt med en skje honning, og tenke på hvor fantastisk bra man har det når man er frisk.
Men for all del mennesker i risikogruppen med redusert immunforsvar, vil jeg si at skolemedisinen er et bedre alternativ en det alternative.
Den siste rest av min konspirasjon, går rett og slett ut på at man kan ikke bombe mennesker snille?

Tor - Jørgen Næss sa...

Takk for det anonym. Jo det er mye å kritisere det alternative for. Det jeg syns er trist er den evinnelige reduksjonismen og antivitenskaplige holdningen de legger til grunn. Å pynte mye vås med kvantestøv gjør det ikke mye bedre.

Men nå har gitt meg i kast med en lengre blogg om medikalisering og Disease mongering i samfunnet. Du verden så mye interessant jeg finner. Så hvis jeg skal kalle meg skeptiker så må jeg da sannlig være kritisk til legemiddel industrien også. Den har sine svin på skogen.
Det er noe som heter at føler du deg frisk så skal jammen forskerne få deg på andre tanker, satt litt på spissen. Frykt er blitt et slags prosjekt. Vi går hele tiden rundt og frykter et eller annet. For et par tre tiår siden (sånn ca) så var risiko muligens noe mer positivt ladet. Det å ta sjanser var noe som var bra. I dag er det noe en må frykte og for all del unngå så sant det er mulig. Ok, satt litt på spissen, men det er en del alvor i dette. Siden alt mulig i teorien kan skje oss så profiterer noen på nettopp denne redselen. Er det bare jeg som er kritisk til denne Medikalisering og Disease mongering vi er vitne til? Nei, tror ikke det. Dessverre er det druknet i kampanjen til HEF.
Det er noe i det at; ”Før kunne du ta en pille for alt som er ille”. ”Nå må finne først finne noe ille slik at du kan ta en pille”. Legemiddelindustrien kjører hardt på viktigheten av redusert risiko. Det selger. Det er nok å ta av. Skal forsøke å få noen leger i tale om temaer. Jeg vet en del er kritiske..

Jasså du har vært med Bakkemannskapet. Å du hellige… Jeg har ikke mye til overs for den gjengen… nå er de vel mer aktive på NyS. Er innom der og ser hva de finner på av anal-yser(klarer ikke skrive analyser i et ord når jeg tenker på NyS. Siter å humrer over din beskrivelse av bakkemannskapet. Tror ikke det er så stor aktivitet der lenger.

Bombe mennesker snille sier du?. Akkurat det er det de gjør i Libya. Tror ikke Gaddafi blir så mye snillere. Å bruke makt på den måten? Har vi intet lært av Irak og Afghanistan?

evyta123 sa...

bare tull det du skriver,her i norge skal alt vare så strengt...personlig kjenner jeg maaaange som har blitt helbredet med mms2 kapsler,både dyr og mennesker...alle hadde dårlig prognose og det var liksom ikke noe mere de kunne gjøre...når da kreften ble borte forsto ikke legene om hvordan det var mulig...mms brukes over alt i hele verden,hadde den vært så farlig tror jeg det hadde blit en forbudt produkt....mvh eva olahova

Tor J. Næss sa...

Beklager, men jeg kjøper ikke det. Du kjenner ikke Maaaaange som er helbredet av dette våset. De fleste plager og vondter går over av seg selv. MMS er ren humbug om du kaller det mms2 eller 3 eller 4. Det er ingen seriøse leger som tar i dette, Men du er er velkommen til å legge frem skikkelige kilder her, kan du det?

Alternativbransjen er ikke alternativ behandling eller alternativ til behandling, det er en alternativ inntektskilde for folk uten skrupler.

LAURA ROBERTSON sa...

Hallo
Jeg ble fullstendig helbredet av herpesvirus med en urtemedisin
Jeg er her for å oppleve DR MULIs store arbeid i mitt liv ved hjelp av hans tradisjonelle urtemedisin. Jeg har lidd av herpes siden 2 år, og siden da har jeg latt etter løsninger for å kurere den. Jeg har vært på forskjellige sykehus, men fant ut at ingen av dem jobbet for meg at jeg bare kaste bort penger. Så jeg tok medisinen min for å støtte livet mitt og redusere smerten. Jeg mottar en samtale fra søsteren min, og hun begynte å fortelle meg at en av vennene hennes som lider av samme herpes, har blitt kurert av en herbalist med sin urtemedisin, og så mange har blitt herdet av HIV gjennom sin urtemedisin. Da ble jeg overveldet, selv om jeg var litt forvirret, så hun oppfordret meg til å prøve ham også. Jeg sender ham en e-post og med en diskusjon, og han sendte meg urtemedisin av COURIER SERVICE. Jeg tok urtemedisinen i henhold til instruksjonene etter noen dager begynte jeg å legge merke til endringer og symptomene mine forsvunnet helt, etter 2 uker vil jeg få legen min til en test, og resultatet mitt var helt negativt. i dag er jeg helt fri. Må Gud velsigne denne mannen for helbredelsen i mitt liv, vennligst kontakt denne legen HERBS for å kurere ekte herpes.mulijonathanherbalhome@gmail.com eller whatsapp / call +2348147415238 slik at du også kan bli kurert og dele din testamente., ULIGHET HVORDAN KAN OGSÅ KAN BARE : HIV, DIABETER, KRAFT og mange flere. Bare kontakt ham og bli kurert

Legg inn en kommentar