Uff, det er fælt her i Norge du …

 

Fant denne på Facebook skrevet av Bjørn Sørhøy. Har fått tillatelse til å gjengi det i sin helhet.

"De aller, aller fleste som bor i Norge har det utrolig bra, eller burde hatt det. Likevel er den nye folkesporten blitt å sutre og klage. I tillegg til å være egoistisk, storforlangende og forvente at alt og alle skal gjøre alt for deg, så letes det med lys og lykter for å finne noe å klage på. Ingen har det så ille som nordmenn.

Norge ligger på verdenstoppen i helsetjenester, velferdsordninger, levealder, kjøpekraft og lønninger, mens vi har liten arbeidsledighet, få naturkatastrofer, liten kriminalitet, lite fattigdom, liten barnedødelighet, rent vann og luft og få smittsomme sykdommer. Vi ligger på snittet i Europa når det gjelder skatt og avgifter.

Nå kunne jeg ha skrevet mye om resten av verden, men det orker jeg ikke.
Nordmenn bruker titalls milliarder kroner hvert år på fritid og moro, sydenturer, spa, alternative aktiviteter, selvrealisering, forbruksvarer, hytter, biler og hva ellers de enn måtte ønske. Mens resten av Europa er i knestående med økonomiske kriser, så slipper vi stort sett unna den - fordi vi har hatt politikere gjennom flere titalls år (både AP- Sentrums- og Høyreregjeringer) som har gjort noen fornuftige valg. Vi sitter på en formue pga vår olje, kraftproduksjon, fiskeri og generelt høyt utdannet kompetanse. Snart kommer eldrebølgen og for hver trygdede, så blir det kun to arbeidende. Da er det greit å ha penger på bok til aldersfordelingen blir normal igjen.


cry_baby-man

Norge har ressurser som resten av verden misunner oss. Vi har også personlige friheter og muligheter som store deler av verden ikke har. Vi har like rettigheter for alle. Vi har mye av alt. Og vi klager. Vi klager på det meste, for vi blir aldri fornøyde. Helst vil vi slippe å betale skatt og avgifter, men forlange alt av goder likevel. For vi vil bruke pengene på oss selv, og forvente at andre stiller opp når vi trenger det. Selvsagt uten at det koster.

Noen i Norge har det ikke bra. Deres stemmer drukner i denne kvalme selvopptattheten, dessverre. Disse stemmene burde bli hørt og fått den hjelpen de trenger. Men det må betales, og det er ikke lett å få til når et helt land av klagende og velfødde innbyggere roper ut sin misnøye om personlige interesser eller meninger. Kanskje vi fleste burde holde kjeft og betale det lille som skal til for at de få andre skal få det bra? For selvfølgelig kan enkelte ting bli bedre.

Kanskje ble du støtt nå? Å bli "støtt" er jo en ny folkesykdom i Norge. Å påpeke sanninger og be om selvinnsikt er jo blitt det samme som mobbing - og dermed blir dessverre de som virkelig blir mobbet også borte i dette hylekoret av folk flest som har det ille. Og som til og med må betale årsavgift!
Hvor mange bortskjemte, egoistiske sutrekopper takler demokratiet og velferden?"


Godt innlegg Bjørn Sørhøy. Mange gode poenger her som jeg er enig i.


Min mening

Å bevege seg rundt på nettet er en selsom opplevelse. Kommentarfeltene til en del aviser er blitt rene søppeldyngene av klaging, syting, konspirasjonstull og hatefulle ytringer mot innvandrere, arbeiderpartiet, homofile, dårlig snøbrøyting, hvor blir det ikke våren osv, osv… En del har fått det for seg at vi ikke en gang har ytingsfrihet i Norge. Dette kommer fra mennesker som knapt har vært i Sverige. Kunnskapene om verden har de tilegnet seg via en sydentur for noen år siden ser det ut til.

Noen ganger lurer jeg på om vi er en nasjon av idioter, men så kommer jeg på at de som klager og syter er de samme snålingene som herjer i avisens kommentarfelter, og lager lekepartier på Facebook hvor de har fått det for seg at landet forfaller. Stort sett er mitt inntrykk at det er menn (i all hovedsak) i 40 - 55 års alderen - skilt sykemeldt, ufør, sint på eksen, samfunnet og verden for øvrig, og de er selvfølgelig av den soleklare formening at: ”hvis jeg hadde fått bestemme, ville samfunnet sett helt annerledes ut”. Det hadde det nok gjort. Det samfunnet ville ikke være bygd på raushet og inkludering og frihet. Dette er mennesker som sitter dag ut og dag inn på nettet og klager, og gud bedre som de klager. De er ikke så veldig mange, men de er godt synlige. Jeg syns faktisk synd på en del av dem. De trenger helt åpenbart mer voksenkontakt, kanskje litt elementær kunnskap hvordan et samfunn er skrudd sammen og fungerer.

Nevnte jeg at en del av ”klagekukene” som vandrer rundt på nettet ikke bruker stemmeretten sin heller?

 

Relaterte artikler:

Minerva - Det lidende folket

2 kommentarer:

Petter Reinholdtsen sa...

Selv om jeg har sympati for meningen om at folk sutrer for mye, så er det første som slår meg når jeg leser denne teksten at argumentasjonen høres veldig ut som den fra Kina når de blir kritisert for menneskerettighetsbrudd. Der argumenteres det med at innbyggerne har så mange folk har fått det så mye bedre takket være den ganske hardhendte politikken de fører, at en må kunne akseptere at samfunnet prioriteres over individer.

I Norge klages det over innføring av tvungen elektronisk brev og besøkskontroll for hele befolkningen, over at en registrerer fingeravtrykk fra innbyggerne som vil ha pass, at innbyggerne ikke har mulighet til å kontrollere av kameraovervåkning (datatilsynets register kan ikke brukes til å sjekke om et kamera er lovlig eller ikke), at bilbevegelser registreres både av bomstasjoner, grensestasjoner og fartsmålere og utallige kameraer langs veien. Det er et sentralt register for diagnoser knyttet til enhver spesialistlegebehandling og et sentralt register over hva enhver innbygger har tatt ut av reseptbelagt medisin. Alt dette kan anses som klaging over ting som er mindre viktig enn de store problemene som fattige og svært uheldig stilte innbyggere opplever, og at slik sutring burde unngås. Det du skriver gir meg inntrykk av at du mener disse klagene burde stoppe opp.

En annen ting som slår meg er at du ikke fremstår som spesielt raus og inkluderende når du klistrer negative merkelapper på de som kommer med ytringer du ikke liker. Kanskje du fremstår som like lite raus overfor dine meningsmotstandere som du forteller at de fremstår for deg?

Tor J. Næss sa...

Takk for tilbakemelding

Jeg står trygt på at det klages i dette landet, gud bedre hvor det klages. Riktig nok er ikke alt på stell og det er sikkert en del å ta tak i. Men i sum … Andre land rundt oss blør, millioner er arbeidsledige i Europa, folk mister sine hjem, sosiale ordinger raseres. Det er en sosial bombe som blir et problem – hvis en ikke gjør noe i løpet av de neste årene.

De aller fleste i dette landet har det bra. Vi har rause sosiale ordninger, materielt sett har vi det bra – De aller fleste av oss. Sammenligner vi oss mot andre land i Europa så sitter vi her oppe på vår grønne gren og er mer opptatt av hudfargen på han som skal være 17 komiteens ledere i Oslo, at vinteren ikke vil slippe taket, og at butikkene kan gå tom for brus og øl i neste uke og at den hersens veiavgiften kommer i Mars. For ikke å snakke om alle fotoboksene langs veien. Ærlig talt, for meg blir dette for dumt. Er man missfornøyd så bruk stemmeseddelen og velg partier du er mest enig med.

Det er det demokratiet handler om. Du kan til og med starte ditt eget politiske parti her hjemme. Slett ikke en selvfølge i mange land den friheten.

Selvfølgelig kommer jeg med kritikk av meninger jeg ikke liker. Det kalles ytringsfrihet.. At du ikke er enig med meg er ikke noe problem. Jeg står støtt på at det er for mye klaging om jamring her hjemme. Media får ta sin del av skylden for det. Det betyr ikke at det finnes mennesker som har det ille og som trenger vår støtte, men la oss få et noenlunde realistisk bilde av virkeligheten her. Hvis noen har grunn til å klage, så er det mennesker i milliontall som mister jobb og hjem i land, rett utenfor vår stuedør. Det er kort og godt på tide at en legger VG i bladkurven og tar seg en realitetssjekk om verden selv lille Norge er en del av.

Legg inn en kommentar