Med skråblikk på trender i arbeidsmarkedet


NAV i Butikk må jo være en kanon
idè!

NAV er definitivt den virksomheten som har klart seg best gjennom finanskrisen med jevn og god vekst. En rekke nye tapere har måtte bite i gresset og søke beskyttelse hos NAV. Personlig syns jeg at de burde hatt flere kontorer og enda bedre tilgjengelighet. Her burde de lært av posten som kvitta seg med mange frimerke konsulenter. Se for deg en ufaglært fjott som skal ta i mot din søknad om sykepenger eller uføretrygd på f.eks Europris så forskjellen fra i dag blir veldig liten. Men ok, det er noen fordeler her da. Du kan stikke innom på ettermiddagen etter at du er ferdig med nettpoker og pornosurfen. Sover du lenge så bør det være en sjanse å komme seg innom butikken før det stenger for å handle leverpostei til katten, kjøpe øl, sende meldekort, levere søknader osv. Genialt enkelt, ganske enkelt genialt.  

 

Du må ta den stillingen som Nav finner….. Høvelig , men definer høvelig du da…?

Konsulentene i NAV lærer en masse spennende ting på kurs og denne flotte samhandlingsreformen gjør at de noen ganger blir litt vel kreative i å komme med forlag til høvelig arbeid.

Det er ikke alltid lett å finne seg jobb. En må være kreativ. Nav sier at du må ta det du må ta det du får tilbud om av høveleg arbeid som det så fint heter på navsk. Joda flott det, det e sånn så ungdommen …, vi lar den ligge. Mange drar jo også utenlands. Kan værte fint det og kan åpne for mange spennende oppgaver, lære språket, få nye venner og ikke minst få litt kulturforståelse inn i en hutrende innesluttet selvopptatt norsk skrott. Ikke mist få oppleve litt spenning i hverdagen.

Jeg kom over denne jobbannonsen fra i Irak. Annonsen er en smule ensporet kanskje, men ok, høvelig er den da. Men ærlig talt, en jobb er en jobb, og en kan ikke være kresen. Husk at NAV maser fælt om høvelig arbeid.
Kvinner oppfordres til å søke, alder ingen hindring osv. (Merkelig at det ikke står noe om forsikringsordninger, men er vel en forglemmelse)

Du får firmabil off kårs.. en Toyota, (nei, nei ikke en Prius) picup med noe varierende bremseeffekt i ekte Toyota ånd. Husk nå nå for all del å føre kjørebok for ligningskontoret kan bråke om privatkjøring og bruke gjennomskjæringsregelen og kan skattlegge deg for privatfordelen med firmabil!


clip_image001

For all del. Det er en rekke andre bonuser med jobben også.

- Knerter du fler en 5 NATO soldater på en mnd, betyr frihelg (oval) i Yemen med beduintelt dekket og kamelsafari og mye annet artig. (igjen, husk skatteetaten. Reiser som dette må oppgis for beskattning)

- Garantert plass i paradis med party hele døgnet

- Ubegrenset tilgang til jomfruer. For kvinner står det ikke noe om hva de får tilgang til, men siden alle menn er opptatt med jomfruer så er det vel nærliggende å tro at evnukker med laaaaange tunge kan gjøre nytten?

- Muligheter til å bli født på ny, men dette er ofte noe en må forhandle om og er ikke en del av de ordinære lønnsvilkår.

En få si som en sa, hva pokker skal en si. En jobb er en jobb og en kan da ikke være kresen i dag.

Nye intervjuteknikker i næringslivet brer om seg


En ny trend hvor du opplever skikkelig negative tilbakemeldinger under intervjuer kalt Extreme negative feedback som er en ny trend som slår om seg i næringslivet.  Hvem vet, kanskje lettere å få jobb hvis en står i mot dette? 

 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar