Tricks of the Mind and Science of Scams

image Magikeren og mentalisten Derren Brown er kjent for en lang rekke imponerende opptredener på fjernsyn. I boken Tricks of the Mind forteller han litt om dem, en del om seg selv, og mye om ting han virkelig er interessert i. 

Han en svært god formidler. En del av hans stoff er glimrende å bruke til å lære ungdom om blant annet kritisk tenking og “avsløring” av tull og tøys. Mange hevder de har ”magiske evner” som viser seg ikke å holde stikk uansett. Det som alltid har slått meg er at de som påstår at de har magiske evner aldri klarer å vise til noe annet en placebo når det kommer til stykket.

Derren Brown ble født i bydelen Croydon, London, og er sønn av Robert og Christine Brown. Etter at han ble uteksaminert fra Whitgift School, begynte han å studere jus og tysk ved Universitetet i Bristol. Hans interesse for jus dalte etter å ha gjennomført en magi- og hypnoseforestilling sammen med sin venn, magikeren Martin S. Taylor. I 1994 begynte han sin karriere som magiker og fremførte mye gate-magi og close-up-magi. I 1996 klatret han videre med store sceneopptredener som hypnotisør på Universitetet i Bristol, under artistnavnet «Derren V. Brown».

I september året etter tok han et kurs i NLP, sammen med bl.a. Richard Bandler, Paul McKenna og Michael Breen. Det var i løpet av de to neste årene at hans voksende interesse for tankelesning tok form, mye takket være hans venn Ian Rowland. I 2000 ble han tilbudt av den britiske TV-kanalen Channel 4 å spille inn serien Mind Control. Brown blander sjangere, og selv om han ofte omtales som mentalist, uttaler han selv at han bruker en blanding av magi, suggesjon, psykologi, villedning og show. Kilde:Wikipedia

Det er jo et tankekors at magikere og illusjonister er flinkere til å formidle skepsis enn mange rasjonalister når det kommer til stykket… Når Derren Brown ”avslører” mye av det tøvet som vi er omgitt med til daglig så er ikke dette annet en ren folkeopplysning på en ny måte som burde få flere til å bli en smule mer kritisk til sjarlataner som hevder de er synske, kan prate med døde, bevege objekter med sine tanker osv.-  som ønsker sine lange klamme fingre ned i lommeboken vår.

Ta en tur innom SCIENCE OF SCAMS og sjekk videoene (til venstre på siden)som er lagt ut og du vil se hvordan det gjøres. Det er lagt ut 7 filmer hvor han med letthet demonstrerer mye av såkalte paranormale fenomener. Vis meg en “synsk” som er mer imponerende..

Science of Scams - Home page_1276028683762 

Derren Brown avslører hva som ligger bak en rekke av de påstander fra mennesker som hevder de kan spå, ser søkelser, hevder å flytte objekter med tankenens kraft osv. Jeg vil ikke lures av mennesker som påstår at de har overnaturlige krefter når de helt åpenbart ikke har det. Besøk sidene SCIENCE OF SCAMS da det ligger noen flere videoer der.  


La oss se litt på hvordan du blir spådd(lest) av noen som virkelig kan Cold Reading. Legg merke til dialogen mellom hun som spår og hun som blir spådd.


Spøkelser er det noen som påstår de har sett. Vel, er nå det så sikkert?


Telekinese, psykokinese, i parapsykologi og spiritisme betegnelse på det å bevege objekter uten bruk av kjente fysiske midler. Tror du det er mulig? Ok følg med og se om du ikke ser at dette er et godt gjennomførbart triks. De to neste filmene viser hvordan dette gjøres.

 

 


Derren Brown forklarer “cold reading”

Synskhets- og mediumbransjen (de overlapper) bruker noen generelle teknikker for å fremstå som de har spesielle kontakter eller evner. På en noen alternative nettsteder ser jeg tydlige eksepler på at folk hevder de kan se hjelpere, de kan spå deg og hevder på endra måter at de er synske, kan lese deg på mange måter. De bruker det vi kaller cold reading.  Her forklarer magikeren og mentalisten Derren Brown teknikker som viser at dette er….jau..jau.. Rett og slett godt utførte triks. 

Det ligger 5 andre deler av intervjuet på Youtube.

Vis meg en “synsk” som er mer imponerende.. 

Kilder:
Skepsis.no
SCIENCE OF SCAMS
Derren Brown

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar