Niburu - Maya og Kosmologien med det rare i

Jordens undergang har vært spådd gjennom historien med forbausende uriktighet hver gang. De fleste sivilisasjoner og religioner har hatt nedskrevne tekster som dommedag, undergang blant annet. Vi har nok hørt om sekter opp gjennom historien som tolker når dommedag skal komme i vilden sky. Siden internett ble allemannseie har også forvirrede mennesker fått en helt ny mulighet til å spre tullet sitt. De sitter og tolker alle mulige historiske skrifter og mytologi, pseudohistorie, pseudovitenskap og gud vet hva og setter dette sammen til de reneste freakshow av vås og tull.

Dommedagsprofetier innpakket i konspirativ paranoia er ikke noe nytt, og det er snart tid for vår undergang igjen. Denne gangen i 2012. Vel, i konspirasjonsmiljøet er det noen som har 2011 som årstall også.* Sukk*! Å grave seg ned i alle de elleville påstandene en stort sett finner på Youtube og korka konspirasjonsnettsider er stort sett fånyttes, men av og til kan en dra frem noe som har så hinsides stor vrøvlefaktor at jeg bare må se nærmere på hva dette er og omtale det som det søppelet det faktisk er. Vi skal se på noen av de mest barkede dommedagsteoriene som florerer på nettet i disse dager og som sikkert de neste 2 årene vil herje en del nettfora.

La oss først ta en titt på freakshowet - ZetaTalk og så ta et overblikk på 2012-fenomet Mayakalenderen og dets spådommer og så se på den sammensausingen av spådommer som også omfatter et par andre kreative elementer.

En del av fokuset ligger på ZetaTalk her og er nok en mer kuriøs del av dommedagsbildet, men uansett er det greit å trekke de frem. For øvrig var ZetaTalk på banen med Niburu tullet sitt i 2003 også med stort sett den samme retorikken som nå.


Slik presenteres ZetaTalk her i Norge:

ZetaTalk er en web-base, som siden 1995 har blitt drevet av Nancy Lieder (USA). Hun er i telepatisk kontakt med en zeta-gruppe som lengre enn Homo sapiens har befunnet seg her på Jorden, og som opprinnelig kom fra stjernesystemet Zeta Reticuli. Deres hovedbudskap er at planeten Nibiru, som krysser ekliptikken nær Jordens bane hvert 3.567 år, nådde den indre delen av vårt solsystem våren 2003, og vil ved slutten av et trimester (dvs. i april, august eller desember) senest 2011 forårsake 90 grader jordskorpeforskyvning på Jorden. Det hele vil være over i løpet av en time. Forskyvningen vil utløse globale kataklysmer der størstedelen av menneskeheten omkommer. Sivilisasjonen vil kollapse totalt. (tekst av ZetaTalks Area Manager i Norge, Rolf Kenneth Myhre)

NB! En planet som kom inn i vårt innerste solsystem i 2003, vil forårsake kataklysmer innen utgangen av 2011. Ja det høres jo “fullstendig logisk ut”. Det blir ikke morsommere kanskje? Å jo da… Den er faktisk også “usynlig” frem til 2011 – 2012. Herre… sier jeg ..

Forøvrig er ikke det helt riktig at ZetaTalk startet i 1995 som enkelten hevder. En må faktisk tilbake til 1992 - 93 hvor det kom noen ”kanaliseringer”. Fra 1995 og fremover ble det nok mer fres over aktivitetene.
Det er tydeligvis noen ytterst få i Norge som fronter ZetaTalk i Norge og insisterer at dette skal tas på alvor. For øvrig er/var det en gruppe i Norge som kaller seg Troubled Times Inc. som var aktive rundt 2003. Ser ikke ut som det har vært noe fart der inne siden 2003 heller, ikke så rart Niburu dukket ikke opp da heller. For øvrig kan du se en del av dette vrøvlet inne på altnett presentert her hvor det pekes videre til artikler og essays.

Jeg er en av de få som har satt meg tålig godt inn hva dette ZetaTalk er, hva de står for. ZetaTalk ledes av en lettere forvirret dame med navn Nancy Lieder. ZetaTalk- har bygd opp en sekt rundt all svadaen om Niburu og kataklysmer som skal ramme verden og at hun er i telepatisk kontakt med aliens (Zeta Reticulans). Her blandes hoggorm og geit av mytisk svada om verdens begivenheter i “opphøyde (kanaliserte)forklaringsmodeller” som får selv ”Narnia og Harry Potter” filmene til å ligne dokumenterprogrammer fra virkeligheten. Ragnarok er allerede i full sving etter det en del “velinformerte forvirrede konspirasjonshoder”. Som det heter; “Jordskorpeforskyvning i april, august eller desember 2011. Ikke senere en 31. desember 2011 skal blant annet Norge ligge sør for ekvator”. Altså, kontinenter flytter seg i løpet av en time og endrer fullstendig jordens utseende og utsletter stort sett alle menneskene på denne planeten. Maken til vrøvl! Faktisk lærte vi nettopp på Ungdomsskolen at kontinentalplatedrift skjer gjennom millioner av år!

Skulle ikke de datoene slå inn kan ZetaTalk alltids slenge ut et kommuniké om at Niburu er i litt forsinka og en kan slå sammen dette tullet med Mayakeldenderen og 2012 fenomenet, og predike at verden ”helt sikkert går ad dundas 21.12.2012  uansett”. Men, vi kommer tilbake til sammensausingen av profetier.


Hva ZetaTalk faktisk er kan du sjekke ut hva
HER, hvor jeg siterer veldig kort;

"ZetaTalk is an apocalyptic alien-contactee cult started in the mid-1990s by free-range nutbar Nancy Lieder. Nancy claims to be in telepathic communication with grey aliens from Zeta Reticuli, and publishes the comminiques on her website of the same name. ZetaTalk has been one of the most endearingly crazy cults on the Internet for some time, though its membership has declined somewhat in recent years".

“ZetaTalk's mythology is a mishmash of
New Age pseudoscience, mostly cribbed from the pseudoarchaeology of Zecharia Sitchin and Erich von Daniken as well as Velikovskian catastrophism, though it differs in several important respects from related beliefs like David Icke's Lizardman mythos. The story starts in ancient Sumer, where giants known as the Annunaki came to Earth to mine gold for some reason. Their home planet is Nibiru, also known as Marduk or Planet X, which is a brown dwarf on an eccentric orbit that passes through the inner solar system every 3,657 years. In fact, Nibiru is on a figure-eight orbit, continually slingshotting between the Sun and its dark cousin Nemesis some distance away.

Whenever Nibiru passes by, its strong magnetic field and gravitational pull cause a shift in the Earth's magnetic field as well as disruptions in its orbit, resulting in massive planetwide destruction. The next time Nibiru passes into the inner solar system, it will stop Earth's rotation and flip it on its side, causing massive flooding of many land areas and stripping away most of the atmosphere. Nancy's job as a conduit for the Zetas, a race of aliens who want humans to survive so that they can create hybrids with us - in fact, Nancy is the mother of one such hybrid - is to warn Earth of the coming catastrophe, as Nibiru is due to pass by Any Day Now. She is opposed in this endeavour by the Powers That Be, who worry about the overpopulation of the Earth and want to seize the opportunity to let the sheeple be killed off in the disaster. The Zetas are aware of this, though, and have deceived the PTBs in a series of brilliant feints and fakeouts cunningly disguised to look like failed prophecies”.

Forøvrig kan du sjekke ut mer om dette stjernetullet her og her hvor det ble evaluert skikkelig, og selvfølgelig er konklusjonen klar, men sjekk ut selv.
For øvrig vil jeg anbefale å se på artikkelen: Det er ikke Nibiru alt som glimrer (med sitt fravær) Skrevet av astrofysiker Terje Fredvik. I tillegg er det en Oppsummering du kan finne her: Løfter og spådommer (mens noen fortsatt venter på Nibiru)

Jeg kjenner det er en fornærmelse mot normale menneskers, ja faktisk også døde menneskers intellekt i det hele tatt å kreve at vi skal analysere dette vrøvlet i kvasi åndelig - kvasi intellektuelt innpakning. Jeg har faktisk mye større utbytte av å sitte pal i en krok hjemme og se tapetet på veggen hjemme eldes, enn å røre rundt med noe som er kort og godt et eventyr, som noen få voksne mennesker faktisk finner selv en smule troverdig. Men, noen ganger må en bare si i fra at dette er vrøvl frontet av mennesker som ikke har kritisk sans og som ikke vet forskjell på fantasi og virkelighet.

NB!
I 2003 var argumentene stort sett de samme som nå. Hva skjedde da? Ingen verdens ting!! (det var jo bare en løgn da... som Lieder påsto... blant annet) Ingen Niburu (planetX) kom da heller.

Det er absolutt på si plass å minne om de samme påstander om Niburu, jordens vingling osv ville øke dramatisk med polskift ble tidligere påstått å skulle skje i 2003 (27.05.2003). Det skjedde selvfølgelig ikke!

Jeg holdt nesten på å glemme at i 1996 spådde ZetaTalk at polskiftet skulle skje den 5. mai år 2000. Som du kan lese om HER. Virker dette en smule troverdig? Nå er det tullet resirkulert atter en gang, men denne gangen har man pyntet ”galskapskaken” ved å blande inn Maya kalenderen som ”beleilig” ender i 2012. ZetaTalk fikk en knekk i medlemsmassen i 2003 når jorden ikke gikk under da som hevdet, prediket av ZetaTalks forvirrede leder Nancy Lieder. Dog er det en liten hard kjerne som fortsatt tror på dette vrøvlet som presenteres i opphøyde forklaringsmodeller og kanaliseringer og stadig lanseres det nye datoer for når verden skal gå til helvete. En kan lese mer på skepticalmind. Den er ikke oppdatert på en stund, men en ser jo at argumenter fra 2003 resirkuleres med stort sett de samme argumentene. Det ligger det også en del såkalte profetier fra ZetaTalks barndom der også som kan være verdt en titt hvis en ønsker å le.

niburu33Dessverre er det noen mennesker(spesielt i USA og en kverulantisk håndfull i Norge)som ikke skjønner at sekter som ZetaTalk frir til mennesker som overhode ikke har noen kildekritisk radar, eller toleranse og eller evne til å sile ut svada fra reelle fakta i sine egne liv. Mytologi og ufologi, Pseudoreligiøse og pseudovitenskaplige fjolle forklaringer om ting som er fysisk umulig røres sammen til en grøt av opphøyt tøv. For all del dette er da ikke noe nytt.
Det er som faktisk er tragisk morsomt er at ZetaTalk tar alle naturfenomener som skjer i verden til inntekt for dette Niburu tøvet. Skjer det flom, ekstremvær, jordskjelv, ja selv flystyrt så kan bakses inn i Niburu svada retorikk. Du kan være sikker på at ZetaTalk “selvfølgelig har forutsett dette” Går man ZetaTalk en smule i sømmene så ser man elementært naturfagpensum ikke ble tillagt særlig vekt på skolen av Nancy Lieder. Men, det kan selvfølgelig være at denne aliens rasen som Lieder er i kontakt med, ikke har samme pensum som vi har her på jorden. I den grad denne alien rasen finnes andre steder en i hodet på dette uber geniet Nancy Lieder. Men, ved hjelp av photoshop og annen kreativ software så kan en sikkert plassere Niburu ved siden av regjeringsbygget og hevde “at det er helt sant altså”.
Det er et ordtak som heter; start en ”religion”(sekt) og bli millionær.


Når vi snakker om sekter med religiøst tilsnitt


Lafayette Ronald Hubbard en amerikansk science-fiction-forfatter, skjønte jo kjapt at nyreligiøsitet selger som rakkeren og dro i gang ultravrøvlet scientologien. Hubbards tekster ble ansett som klare retningslinjer for scientologikirken og flere andre nært beslektede organisasjoner. Scientologi baserer seg på troen om at en intergalaktisk diktator ved navn Xenu, brakte romvesener til jorden og drepte dem med hydrogenbomber og at deres hvileløse ånder plager menneskeheten den dag i dag. Jada…
Du ser tegningen regner jeg med…Aliens…….Jorden….. undergang…utryddelse.....osv…! Det ble penger av sånt tøv kan en trygt si.


Men, la oss nå se litt på dette tullet som lanseres.


Hvor kommer vrøvlet om en såkalt planet kalt Niburu i fra?
Vel, la oss presentere pseudovitenskapens mørkemann Zecharia Sitchin. Denne forvirrede herren hevder at den gamle Sumeriske kulturen ble utviklet av Anunnaki, en rase av utenomjordiske fra en planet han kaller Nibiru. Han hevder at denne planeten har en lang, eliptisk bane i vårt eget solsystem og hevder videre at hans teorier bekreftes av sumerisk mytologi. Men, gjør det virkelig det? Her er en video som viser hvordan du finner en ordliste med kileskrift på nettet. Dette er gratis å laste ned. Her kan du se at hva Niburu faktiks betyr. Videoen viser også hvorfor Zecharia Sitchin faktisk tar dundrende feil. Hans spekulasjoner er blitt totalt avvist av profesjonelle naturvitere, historikere og arkeologer, som har påvist en rekke feil i hans oversettelser av gamle tekster og feil i hans forståelse av basal fysikk. En annen kilde hvor Sitchins påstander plukkes i fra hverandre kan du lese her. For øvrig finnes det en artikkel her med en del gode referanser og videre linker til Niburu i Babylonsk astronomi.

Å bygge en hel kosmologi på Zecharia Sitchin kreative fritolkning av skrifttegn og frie tokninger av symboler som i tillegg er så grundig tilbakeviste er et mysterium. Se for deg en snål forsker tolke en adidas logo som graves frem om 1000 år og derav glatt konkludere at alle galaksene i universet vil stå på linje og at det ville bli en kjedekollisjon av galakser 100 år senere.
Ingen i forskermiljøene støtter Sitchin i hans kreative tolkninger. Imidlertid har ulike konspirasjonsmiljøer som alltid har en forkjærlighet for pseudovitenskap og utskudd fra forskermiljøer og trykker disse pseudoforskerne til sitt bryst, jo mer korka teorier de lanserer, jo høyere klapper konspirasjonsklovnene i hendene av fryd og beundring. Joda, verden kan være et morsomt sted….. 

Nyreligiøse konspirasjonsklovner tror oppriktig at denne imaginære vandrende planeten vil bringe katastrofale konsekvenser for jorden. Selvfølgelig har ZetaTalk hentet mesteparten av tøvet sitt fra Zecharia Sitchin og bakt dette inn i en enda mer i mytologisk drakt hvor alt mulig av annet tull blandes inn for å legitimere tøvet. Det er å anse som kvasiåndelig og fjollevitenskapelig onani. Det er strengt tatt et par andre pseudoforskere som Immanuel Velikovsky og Erich von Däniken som ZetaTalk bygger mye av vrøvlet sitt på, og som danner grunnlaget for dette dommedagstøvet. Erich von Däniken er kjent for å skrive science fiction også 


2012 “fenomenet” – Mayakalender(ne)


Mayakalenderen er et system av bestemte kalendere og almanakker som ble benyttet av mayasivilisasjonen i de mesoamerikanske precolumbianske kulturer, og av mayasamfunn i Mexico, Guatemala, Belize, El Salvador og vestlige Honduras. Kalenderen identifiserer en dato ved å telle antall dager fra 11. august 3114 f.Kr. i den gregoriansk kalender eller 6. september 3113 f.Kr. i den julianske kalender. Kalenderen er basert på gamle skrifter. De fleste opplysninger om kalenderen er funnet i skrifter som er forfattet av Chilam Balam. Chilam er en prest som gir profetiene. Det finnes ni bøker.
Mayaene inndelte tiden på sin egen måte og de hadde presise og finurlige måter å måle tid på. De arbeidet ut fra sykluser. For å løse problemene med disse syklusene hadde de flere kalendere. En av dem hadde 365,25 dager i året og stemmer helt med Solen og årstidene. Veldig praktisk når de skulle holde styr på dyrking av marken. Når de skulle så, og høste inn. Skatteoppkreverne og bokholdere fant dette svært praktisk. I tillegg hadde de 2 andre kalendere. En som besto av 360 dager og en annen som hadde en syklus på 260 dager.
Selve datoen for at alt går i dass er altså predikert og hentet fra langtidskalenderen som en av flere kalendere Maya-folket forholdt seg til, og som ender 21. (eller 23.) desember 2012.


Vips, så begynner sammensausingen av ulne dommedagsprofetier

Inn i alt dette våset om Niburu m.m flettes 2012 fenomenet inn som en del av bildet. Konspirasjonsklovner blander sammen de fleste dommedagsprofetier for å ha flere å velge mellom og kjøre en slags Gish Gallop mellom ulike teorier. Blander du inn 2012 fenomenet i ZetaTalk diskusjoner forsøker konspirasjonsklovner med lite hell å fraskrive seg at de har noe med 2012 fenomenet å gjøre. Det merkelige er at høsten 2009 så samkjørte ZetaTalk sine profetier datomessig ”mistenkelig” likt profetiene sine rundt 2012 fenomenet. Dette har de når gått bort fra, en så lenge. De forsøker kort og godt å komme i forkjøpet av andre dommedagsprofetier ved å hevde at alt går at pipan i 2011. Mange ser ikke dette, og det oppleves som en enste stor lapskaus, noe det også er. Forøvrig forsøker denne luringen seg på å sause sammen Niburu og Maya kalenderen som du kan se her.

2012-fenomet er en populær myte om at Jorda vil gå under mot slutten av 2012, som regel mellom datoene 21. og 23. desember. Årstallet og datoene er hentet fra kalenderen til de gamle mayaindianerne i Mellom-Amerika. Mayaene var kjent som dyktige matematikere og astronomer, og utviklet en imponerende presis kalender. Det er i manges øyne med på å gi det påståtte profetiet en spesiell troverdighet.
Det er ikke første gangen dette er foreslått, men siden vi nærmer oss 2012 så ble denne teorien foreslått i boken «The Maya» av Michael D. Coe i 1966. Etter det har dette spunnet videre i opphøyd vås om undergang.

Det har alltid eksistert dommedagsprofetier, men 2012-varianten har ved hjelp av internett og mange spinn sprøe mennesker fått hjelp av Hollywood. For øvrig vrimler det av YouTube-filmer og nettsteder som hevder å presentere sannheten om den kommende katastrofen. Drittfilmen 2012 med regissør Roland Emmerich har gitt det hele en effekt som en del sluker med både DVD-cover, potegull og skyller ned med Cola.

Når det gjelder myten om at alle planetene skal stå etter hverandre i 2012, at verden skal forgå i møte med Planet X / Niburu, at Mayaenes evighetskalender slutter i 2012. Den mest utbredte teorien forklares i bøtter og spann på youtube som går ut på at solsystemet angivelig vil krysse den galaktiske ekvatorlinjen samtidig med Maya-kalenderens utløp 21.12.2012.
Planeter i linjeformasjon og at vi krysser den galaktiske ekvatorlinjen har forårsaket en god del myter som er med respekt å melde er det reneste tull, her skal da planetenes egen tyngdekraft påvirke hverandre og føre til store naturkatastrofer? Melkeveiens ekvatorlinje påvirker ikke livet på jorden overhode, uansett hva fjollete youtube videoer viser. Et annet poeng er at vi er langt fra noen ekvatorial linje med resten av planetene i vår galakse. Fatter ikke hvor de henter dette tullet fra. Det er faktisk rent fysisk ikke mulig at når planeter står på linje så påvirker planetene hverandre slik at naturkatastrofer på jorden blir resultatet. 

Andre spekulasjoner er at det vil skje et gigantisk solstormer i år 2012. Det skjer solstormer og utbrudd fra sola, men det er ikke noe som tilsier at det vil komme noe gigantiske utbrudd i 2012. Vår fantastiske atmosfæren og magnetfelt beskytter livet på jorden mot partiklene som solen sender ut. Et utbrudd, og da snakker vi om et moderat utbrudd vil kunne påvirke strømforsyningen, radiokommunikasjonen, satellitter og astronauter utenfor jordens atmosfære. Solaktiviteten svinger i intervaller på elleve år. Neste gang det skjer noe på sola er i 2013 eller 2014. Det forventes at den blir mildere enn i de forrige tiårene. Sola har vært gjenstand for utbredt forsking i mange år, så vi vet ganske mye her.

Det å koke sammen så mye tøv om 2012 og Nibiru med Maya er faktisk en hån mot en gammel sivilisasjon. De aller fleste gamle kulturer etterlot seg visjoner om jordens undergang. Så også mayaene. Dette finnes i noe som kalles Dresden-kodexen, men denne er ikke på noen måte klistret opp mot 2012. Det vi snakker om er gamle religiøse skrifter som er formet og er et produkt av sin tid og kultur. Det er ikke på noen måte en astronomifagbok eller geologi og fysikk bok. Dessverre så leser en del konspirasjonsklovner dette på kreative og dessverre helt tøvete måter. Vel, vi er da ikke ferdige med å blande sammen ulike myter enda.


For ordens skyld - Hva er dette polskifte som det snakkes om?


Det snakkes mye om polskift som skal skje på null komma svisj og som også vil være med på å ødelegge planeten. Vrøvl!

Polskifte er kort og godt at med ujevne mellomrom vil jordens magnetfelt reverseres som rett og slett at den magnetiske nord- og sørpolen bytter plass i det som av og til kalles et polskifte. Jorda har gjennomgått mange polskifter, og mye tider på at vi er på vei mot et nytt i løpet av de neste tusen årene eller så. Vi er i en syklus hvor dette skjer. Det skjer raskt i forhold til jordens alder på ca 4,5 milliarder år
Med ujevne mellomrom vil imidlertid dette magnetfeltet – den magnetiske nord- og sørpolen bytter plass i det som av og til kalles et polskifte (mer riktig vil være si geomagnetisk reversering). Jorda har gjennomgått mange polskifter, og mye tider på at vi er på vei mot et nytt i løpet av de neste tusen årene eller så.

Det har ikke vært noen klar forbindelse mellom utryddelse av liv på Jorda og polskifter. Jorda har faktisk gjennomgått flere polskifter mens menneskene har utviklet seg på Jorda, og vi har klart oss godt – sammen med millioner av andre arter. Det er heller intet som tyder på at polskiftet er nært forestående, eller at Sola vil ha kraftige utbrudd i 2012. Bevisbyrden ligger nok engang på de som kaster ut dette tullet med andre ord. Bevisene kommer fra fjolete videoer og fra pseudoforskere som er forfattere av science fiction litteratur og som ikke evner å se forskjell på det de skriver som fantasier og virkeligheten de beveger seg i til vanlig.

niburu-dill3Det er et par eksempler på planeter som har gått regelrett på trynet på grunn av polskift og geomagnetisk reversering. Jeg snakker om Venus (som roterer i motsatt retning en jorden.)
For deg som ikke biter av deg neglene i angst så kan kilder under være verdt å se på for å få litt realisme inn i hodet. Information is Beautiful har laget en strålende, enkel, punktvis, visuell pro et con om 2012-spådommer. “Believers vs. skeptics. Ellers har også forskning.no en artikkel om dette. Under er det en del linker som en absolutt bør ta en titt på for å realitetsorientere seg selv en smule.
Det finnes mange gode kilder for å tilbakevise dette tullet, og jeg hostet opp noen få.

2012: Beginning of the End or Why the World Won’t End? Astrobilogy

What is that pole shift thing?

2012 doomsday predictions.
Badastronomy Rationalwiki.org/wiki/ZetaTalk
Information is Beautiful forskning.no om 2012
sitchiniswrong.com MICHAEL S HEISER.COM
Top 10 Reasons Why the World Won’t End in 2012 Neppe verdens undergang
2012 – A Scientific Reality Check Mayan prophecy – 12/21/2012
No Doomsday in 2012 universetoday.com –Niburu

Skepsis.no:
Hva er spesielt med 2012? Mayakalenderen under lupen
Niburu Showet som ikke er der (1)
Niburu Showet som ikke er der (2)
Løfter og spådommer (mens noen fortsatt venter på Nibiru)
Det er ikke Nibiru alt som glimrer (med sitt fravær (av astrofysiker Terje Fredvik

Universe today.com:
2012: No Geomagnetic Reversal
2012: No Killer Solar Flare
Planet X Is Not Nibiru
2012: No Planet X
No Doomsday in 2012
No Doomsday in 2012

Forskning.no: Neppe verdens undergang It’s the End of the World as We Know it…Again

Det å trekke frem NASA som kilde får konspirasjonsklovner (som fornekter selv månelandingen) til å se rødt, fordi NASA er med på denne konspirasjonen, ”kan skjønne det”. Det at NASA skulle tilbakeholde slike ting er rimelig søkt å påstå. Da er vel ESA (Den europeiske romfartsorganisasjonen), russiske og japanske romfartsorganisasjoner, og mange hundre observatorier rundt i verden ”in on it”  i følge konspirasjonsklovner. *Sukk*.

Author and astrophysicist Neil deGrasse Tyson dismisses the popular internet doomsday theory that a "Planet X," aka Nibiru, will return to our solar system in 2012 and fatally disrupt the Earth's orbit -- a claim Tyson describes as a "marvelous work of fiction."

Ifølge historiker Finn Madsen, som er ekspert i mayaenes mer enn 2000 år gamle kultur og forfatter av bøker om den en gang høyt utviklede mesoamerikanske sivilisasjonen, har mayaene aldri forutsagt jordens undergang. Andre akademiske forskere på området har på vitenskapelig og historisk grunnlag ikke backet opp en eneste av disse 2012 undergangsteoriene, og heller ingenting med mayakalenderen tyder på at det ligger noe apokalyptisk budskap i året 2012. Miljøer som hyler og skriker at enden er i 2012 selger bøker om hvordan en kan overleve ragnarokk, så der det er “dommedagsprofeter” er det noen som ser sitt snitt til å tjene penger, så også på dette. Dessverre er det en del mennesker som faktisk tror på dette. Da blir det ikke så morsomt lenger. Det blir faktisk veldig tragisk!

New Age snakker mye om en ny gjenfødelse av vår planet og vår kollektive bevissthet. Det er ikke noe nytt for New Age, men er et kjent fenomen i mange religioner. Kalt eskatologi som er læren om de siste ting, om verdens ende og verdens fornyelse. New Age har snakket om dette i mer en 40 år om at vi står på trappene til en slags gjenfødelse. Nå ja, for så vidt kan det være et edelt motiv, men er nok mer metaofisk ment. Den mer ekstreme delen av New age derimot heller mot apokalyptiske dogmer, hvor kanaliseringer fra aliens er en gjennomgangsmelodi. Et viktig poeng er jo at tradisjonelle religionene er under press. Ved å fortelle om dommedag er det en enestående måte å gi en form for autoritet til oppfatningene sine på. Når tradisjonell tro ikke makter å gi en tilfredsstillende forklaring på livets realiteter tyr man gjerne til ekstremiteter for å markere seg. Dette er et fenomen som deler av New Age bevegelsen også benytter som har sine ”åndelige forvirrede talsmenn” som samler en liten ”hirde” av apologeter som markedsfører sitt syn om undergang og dommedag.

Det er postet en diskusjon, eller rettere sagt en enetale diskusjon om ZetaTalk inne på altnett og ildsjelen som forklarerer dagens dont i verden, spesielt det som handler om jordskjelv, vulkaner, flyulykker som har bisarre årsaker som skal ses på som tegn som leder frem til den store kataklysme i 2012. Det er bare å endre datoer når det viser seg at dommedag ikke kommer i 2012, andre har gjort tilsvarende. At troverdigheten går fløyten er vel ikke så nøye, i den grad en kan samle sammen en liten saueflokk som kan breke i beundring til disse opphøyde kverulantene som strever med så mye kognitiv dissonans i knollen at den blir til grøt. Utrykket Not even wrong dekker ikke hva jeg faktisk mener om dette våset.


Andre dommedagsspådommer som heller ikke slo til


- 1666 I den kristne verden så mange på dette året med frykt, fordi tallet 666 er “dyrets tall“. I Storbritannia var angsten spesielt stor etter den store pesten i 1665. Bybrannen i 1666 ble av mange sett på som undergangen.
- 1736: Fysikeren William Whiston, påsto at en komet ville utslette jorden 16. oktober dette året.
- 1914: Den kristne sekten Jehovas Vitner mente at Jorda ville gå under dette året også…
- 1997 Kometen Hale-Bopp var synlig på himmelen. En liten religiøs sekt kalt “Heaven’s Gate” tolket dette som om Jordas undergang var nær. Det endte tragisk da 39 medlemmer av sekten tok kål på seg selv.
- 1999: Nostradamus, spåmannen fra middelalderen, spådde at en terrorkonge ville stige ned fra himmelen den syvende måneden.
- 2000: Forfatteren Richard Noone skrev en bok i 1997 ved navn ICE: The Ultimate Disaster at planetene på denne dagen (5 mai 2000) ville stå på linje. Det Skulle da føre til at is fra polene ville strømme mot ekvator og utrydde livet på Jorda. Altså noe som er fysisk klin umulig.
- 2000–01: 42 dommedagsspådommer gikk åt pipan, fra massive naturkatastrofer til ankomsten av antikrist. Ikke noe av dette skjedde.
- 06.06.06: Tallet for dyret i Johannes åpenbaring (666) ledet til en rekke dystre spådommer spredt over hele 2006. Alt fra gigantiske kometer i Atlanteren, til atombomber over Israel ble forespeilet. Det gikk ikke slik da heller. 
- 2008: En det en liten gruppe som heter Den Sanne Russisk-ortodokse Kirke spådde jordens undergang.

Det skulle ikke forundre meg om en gruppe mennesker velger å ta kål på seg selv når det nærmer seg 2012 siden noen tror de skal dø en voldsom død uansett. Derfor er det absolutt på sin plass å si i fra om dette vrøvlet. En del mennesker som er søkende og noen ganger traumatisert på ulike måter kan finne på å tro så hardt på dette at de kan handle urasjonelt. De som sprer denne møkka har ingen skrupler i så måte, og jeg håper ikke vi får tragiske selvmord på grunn av dette i Norge. Da skal jeg straks påpeke hvem de bør ta kontakt med, for en nærmere prat!

Opp gjennom historien så har vi hatt dommedagssekter hvor kollektivt selvmord har forekommet, messet frem av karismatiske ledere. Jeg nevner kort;
- Jim Jones og Folkets tempel 1978, 900 medlemmer av en amerikansk sekt begikk kollektivt selvmord i Jonestown i Guyanas jungel
- Branch Davidians 1993, 86 sektmedlemmer omkom i en selvmordsbrann da hovedkvarteret i Waco i Texas i USA ble stormet av politiet
- Soltemplets Orden år 1994, nyreligiøs sekt der 52 av medlemmene begikk selvmord i Sveits og Canada i 1994 og flere har gjort det siden
- Himmelporten (Heaven's Gate) 1997, 39 medlemmer i en amerikansk UFO-sekt begikk masseselvmord for å bli med et romskip.

De kommer sikkert flere sekter og datoer om dommedag fremover. Oppskriften i de fleste senarioer de senere år om dommedag har markører som: det være seg en gud, atomkrig, klimaforandringer, asteroider, renegade planeter, ufoer som kidnapper mennesker og står klare til å innvadere jorden, aliens som skal hente en liten gruppe “troende og utvalgte” osv. Tolkningene kommer til å fortsette i opphøyde forklaringer, dessverre.


Mekanismene som brukes for å fronte dommedagstullet


Dersom dommedagstilhengernes forestillinger om undergang motbevises, noe som ikke akkurat krever noe annet en å påvise klare fakta, vil de kaste seg over ulike teknikker for å fortrenge og bortforklare tvilen og ikke minst skuffelsen over at det ikke gikk til helvete denne gangen heller. Den mest effektive måten å få til dette på, er å forkynne videre på bånn gass med fingrene i ørene og øynene lukket mens de synger lalalalala av full hals. For hvis noen få andre søkende andre lar seg overtale til å tro det samme som dommedagstilhengerne, så må det vel være noe i det? En kan lese en del om mekanismene i boken «When Prophecy Fails» av Leon Festinger, Henry Riecken, and Stanley Schachter fra 1956.
Troende som får virkeligheten rett i trynet reagerer med frenetisk misjonering og insisterende tro. Selv om boken er fra 1956 er mekanismene den beskriver absolutt gyldige den dag i dag. Det er lett synlig på en del nettsteder hvor dette tullet postuleres.
 

En ting skal en være obs på når en møter disse dommedagskverulantene i diskusjoner på ulike fora;
I utgangspunktet hadde konspirasjonsklovnene som daterte dommedag til mai 2003 (hvor Niburu skulle komme) utsatt hele dommedag til 2012 siden det skjedde pent lite i 2003. Nå har de da sauset sammen mayakalenderens syklus som avsluttes i 2012. Mange konspirasjonsklovner opererer med er ”røykteppe” av datoer og tar avstand fra 2012 fenomenet og tviholder på ZetaTalks Niburu vrøvl. I neste øyeblikk baker de sammen Niburu, 2012 fenomenet krydret med solstormer og økt tyngdekraft fra Melkeveiens sentrum ved galaksens ekvator som vil forårsake fryktelige naturkatastrofer, poskift (magnetfelt reverseres) osv. Alt dette sjonglerer de med og i diskusjoner hopper rundt med denne lapskausen, og tar avstand og slår sammen dommedagsmyter over en lav sko, alt etter hva som passer for å vedlikeholde vrøvlet.

Det er faktisk ytringsfrihet i dette landet, og de fleste vestlige land hvor dette stort sett kommer fra. Stort sett er USA det landet hvor de fleste korka konspirasjoner kommer fra.
Fenomenet med vår undergang og dommedag kommer garantert til å fortsette. Det dukker garantert opp en ny forvirret ”internett Guru” som lanserer noe enda mer spektakulært. Mitt forslag blir noe vås som dette;

- “Vårt univers blir tilintetgjort i en implosjon i 2030, alt i følge Alien-rasen –Droidene, kanalisert og omtolket av en eller annen skjeløyd innavla hillbillies med utstående ører som påstår at han har fått flere skjulte implant stappa opp i anus av skumle aliens. På bakgrunn av dette skrives det artikler, essays, bøker samt det produseres et hav av korka kanaliseringsvideoer på Youtube”.

En del mennesker som har null filter for bullshit og som ikke skjønner opp ned på hva som er virkelighet eller fantasi og natt eller dag kaster seg over dette vrøvlet og messer i vei med kanaliserte datoer for når verden går til helvete. Det lesses på med flere tonn med annet vrøvl i kjølvannet. Ny sekt, ny dommedagsprediken, nye opphøyde tolkninger av verdens dont. Så er vi i gang igjen, hei og hå, til helvete vi gå….

Er man helt sikkert på at jorda ikke går under i 2012?


Nå vil det være de som mener at religion inneholder visdom som naturvitenskapen ikke kan svare på og at mayaene kan ha rett. Ok, da har en stort forklaringsproblem i dette tilfellet. Hva med de mange tusen religionene på Jorda, så skal det da kun være en som stemmer og hevder at jorden går under i 2012. (Ingen ting tilsier at mayaene mente verden ville gå under i 2012.) Ingen av andre store regionene som kristendommen, islam og hinduismen har profetier som sier at “alt går pipan” i 2012. Når det gjelder Niburu så er dette bare det reneste fjas funnet opp av en sekt som har sett seg blind på en fin bunke pseudoforskere hvor av en del skriver science fiction bøker i tillegg til alt det andre de rører rundt med. De har store problem med å skille fantasi og virkelighet i den verden de ferdes i til daglig. Men, de kan alltid stole på konspirasjonsklovnenes støtte i fronte dommedagstull og sløve konspirasjoner. 

For en del tilhengere av den individorienterte New Age-bevegelsen er dette ikke et problem, hvor alt er mulig og ingenting er feil, men for flertallet som er tilknyttet organiserte trossamfunn skaper kan dette skape både religiøse og filosofiske konflikter. For å si det veldig enkelt: Man kan ikke samtidig kalle seg en kristen og ta en hedensk religions spådommer på alvor, men det er ikke noe som tilsier at vi må slukke lyset i 2012 på grunn av en imaginær planet eller profetier som er omtolket av mennesker som faktisk ikke kan gå på dass uten å påpeke at det å drite er en konspirasjon, laget av en toalettpapirelite som tjener penger på dopapir og derav må være onde.

Når det kommer en utslettelsen av livet på Jorda så ligger dette langt inn i fremtiden. Jorda vil om 5 milliarder år slukes av vår sol. Disse kommende katastrofene er, i motsetning til 2012-spådommene, basert på solid vitenskap utført av forskere over hele verden. For all del, vi kan klare å gjøre kål på oss selv ved å ødelegge klimaet, krige oss tilbake til steinalderen eller på andre menneske skapte måter ta kål på oss selv. En ting er jeg sikker på; Absolutt ingen av disse katastrofene kommer til å inntreffe i 2012. 


Avslutningsvis


Nibiru-planeten sirkulerer kun i et univers som heter youtube og i et solsystem som er å anse som andre konspirasjonsnettsteder, og der sirkulerer Niburu til gjengjeld veldig godt.
Vår kultur er gjennomsyret av forestillingen om dommedag, preget av den apokalyptiske kristendommen som den tross alt er (dommedag omtales f.eks. i trosbekjennelsen som leses i norske statskirker). 2012-profetiene er derfor ikke de første, og garantert ikke de siste i rekken. National Geographic har også en kjekk oversikt over tidligere dommedagsprofetier som ikke slo til.

Det å vandre rundt med en dommedagsprofet i magen og satser på å utnytte urolige finansielle tider til å oppfylle sin drøm, så er det stor sjanse for å bli skuffet, så også denne gangen. Det er en dårlig oppskrift på å bli profet å annonsere verdens undergang.
Vi må regne med å høre mye om dette vrøvlet i tre år framover, til det hele stilner av etter 1. januar 2013. Jeg tipper journalistene fort holder opp å skrive om 2012-affæren etter at de har gjort seg ferdig med å intervjue skuffede profetitilhengere som føler seg misforstått og som allerede nå har lagt sin karriere i grus, men i 2013 har begravd sitt eget rykte og seriøsitet totalt og gjort seg til spott og spe. Det er sikkert en del forvirrede sjeler som er i full gang med nye sjokkerende profetier for å få tiden til å gå.

Jeg tipper 2015 - 2020 er årstall som lanseres ganske kjapt av dommedagspastorer som fortsetter sin misjon av dommedag på bånn gass med nye opphøyde røverhistorier!
Dessverre er det en håndfull mennesker som i sin iver etter å tro på dette faktisk tipper litt over og det blir på en måte en livsfilosofi å fronte det merkeligste dommedagsvrøvl og konspirasjoner. De ånder og lever for dette og skaper seg et navn i marginale kretser hvor en liten gruppe klapper henrykt i hendene over “vidsynet” som formidles. At de stort sett ødelegger sitt eget rykte og seriøsitet driter de åpenbart i. Med andre ord, der er svært liten grunn til å ta noe av det disse dommedagskverulantene postulerer seriøst.
Vær sikker på at jeg skal minne visse personer på dette vrøvlet de ganger de åpner kjeften i 2013.
“Rent personlig er jeg mye mer bekymret for året 2015. Da vil alle maskinene på jorden gjøre opprør og vende seg mot menneskene for å utslette oss. Det er kun John Connor som kan redde oss fra dette ragnarok. Jeg setter min lit til at han ordner opp”.


Kildebruk for innelegget:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis du ikke har fått det med deg, virker det som polskifte allerede er i gang. Den magnetiske polen har faktisk endret seg noen grader. Hvis du går på youtube og søker på det, ligger det et langt klipp fra en anerkjent nyhetsstasjon som tar opp saken, å saken med at flere flyplasser nå må endre sine rullebaner, grunnet at den magnetiske polen ikke stemmer overens med flyplassene sine rullebaner/systemer. Så noe er helt klart på gang i verden. Å btw mayaene er kjent for sin ekstreme kunnskap om astronomi.

Tor - Jørgen Næss sa...

He he. Så de må endre sine rullebaner for å ta høyde for polskifte mener du. Det ligger noen perler her og der på youtube, men stort sett legges det ut mengder med møl og tull produsert for å vise ting som ikke finnes. Tror du ikke det hadde vært en nyhetssak hvis de magnetiske poler hadde endret seg så raskt at selv ikke flyene hadde rukket å kalibrere sine instrumenter. Å vise til youtube som kilde?

Jeg tror nok ikke en trenger å endre sine rullebaner. Kom opp med noen troverdige kilder er du snill. Du kan lese litt om magnetisk misvisning her; http://www.statkart.no/nor/Geodesi/Data_og_tjenester/Magnetisk_misvisning/

Mayaene hadde kunnskaper om astronomi og matematikk, noe flere av de eldre sivilisasjoner har vært. Forøvrig har jeg beskrevet det i selve innlegget.

Anonym sa...

Eller justere kompassene for deviasjon og misvisning, som vi må gjøre hvert år. Hvorfor dette vrøvlet om å legge om rullebanene? Hvor har du fått dette ubegripelige sludderet fra? Tror du vinden skifter retning?

Legg inn en kommentar