Jeg ”føler” på meg her at..det må være noe, eller kanskje ikke..det er noe…..her…eller var det…der…

tøvsuger-tøvi_thumb[1]Det har vært en fruktbar høst så langt for engler, kontakt med de døde og kornsirkelmorsomheter og andre som reiser rundt og påstår de er medier og tar seg klekkelig betalt for å fortelle deg at noen fra den andre siden vil at du skal ha det morsomt i livet. Som for eksempel TV-mediet Lisa Williams som vanlig trekkes salen passe full av mer eller mindre sørgende mennesker med avdøde mennesker de vil ha kontakt med, så de vanlige greiene med å kaste ut navn og/eller generelle trekk ved noen “avdøde som vil ha kontakt” er nokså garantert å finne noen i salen som syns dette “stemte utrolig godt”.  Nuvel. I tilleg har vi en litt sinna tryllekunstner og moromannen fra Stavanger som syns prinsessen på erten driver med Mikke Mus- triks. Han er en smule indignert kan vi si.

La oss nå se litt kornsirkelmorsomhetene først.

Disse kornsirklene de gjør noe med en, virkelig, de gjør noe med en, sier Tørum i innslaget, som er en del av programmet «Den andre siden». Tørum var i England for å lage sak om kornsirklene, da hun fikk høre om en ny kornsirkel som skulle ha oppstått i Avebury. I programmet får vi se at hun går inn i kornsirkelen og blir sterkt preget av opplevelsen. La oss nå se…

Tørum var nemlig i ekstase etter å endelig ha fått føle en kornsirkel. Møtet med kornsirkelen er faktisk så sterk at opplevelsen ”har forandret livet mitt - Veldig! Veldig!”, som hun uttaler det mot slutten av innslaget. Sett på avstand kan man imidlertid se at kornsirkelen hadde samme form som logoen til BBC-programmet Quite Interesting(QI), skriver Fritanke.no. Og ifølge QIs Facebookside og hjemmeside er det akkurat hva det var; en logo laget som en kornsirkel. Det spørs om ikke - “leve på en løgn her” er det rette mantraet.

Ikke bare det, men jeg legger ved en podkast fra et ganske stort radioprogram i England
The Skeptics' Guide To The Universe - "Quite Interesting" Crop Circle. De hadde et innslag i sitt program om fenomenet. 
 

Vi har en tendens til å legge våre følelser i selv helt irrasjonelle trivielle ting og det blir ofte noe religiøst over det. Man går i en slags ekstase over noe som ofte har helt kurante forklaringer.

I stedet for å vurdere en enkel og praktisk forklaring, er det alltid mer spennende å se etter helt andre forklaringer – og da så udefinerbare som mulig. Ord som “energi” og “underbevissthet”, “merkelige vibrasjoner” osv klinger godt, ikke minst fordi de så sjelden fører til oppfølgingsspørsmål. En har en tendens til å låse seg i den modusen.

Så er det med forklaringer da. Mange mennesker er skrudd sammen slik at i mangel av gode forklaringer vil de fleste akseptere dårlige forklaringer. Problemet er vel oftest at mange mennesker ikke engang forsøker å finne gode naturlige forklaringer. De vil at det skal være noe fantastisk og overnaturlig som står bak, slik at de kan gå rundt i den tro at de har "skjønt" noe stort og at de er del av noe ”episk”. Mange som aksepterer dårlig forklaringer, vil kjempe innbitt for å slippe å ta stilling til nye naturlige rasjonell forklaringer.

Men, dette med kornsirkler er jo uansett spennende som fenomen. Det lages intrikate flotte mønstre, men de tillegges mye mer mystikk en de rent faktisk står for. En kan som sagt lage mye kult med tau, plankebiter, målbånd og elementære kunnskaper i geometri. I nyere tid er laserpekere fra nærmeste tre, hus eller ås mye brukt ved en del anledninger, samt GPS som kan bringe kornsirkelmysterier til nye høyder fremover. Ikke bare det, men nå har ”fanatikere” fått seg photoshop i tillegg, og du verden så mange  kornsirkler som da kan dukke opp. Som kommer til å hevdes med fynd og klem at våre vennet der ute ”aliens” står bak.

Vi hører vel ofte noe sånt som; “mange sirkler er menneskeskapte, men ikke akkuratdenne”. Inntil det viser seg at også den likevel er det og retorikken snus. “Ja, denne var det da, men det er mange andre som ikke er menneskeskapte, altså”.  Etter at sereien X-FIles herja på 90 tallet har det kornsirkellaging virkelig tatt av. Sånn går no dagan.

Noen av kornsirkler og hvordan de er laget kan du se her:

Denne formasjonen tok ca 6 timer å lage (seks personer).
Denne tok fire timer å lage (tre personer).
Denne tok også fire timer å lage (tre personer, om natten).

Joda her ligger det også en guide om hvordan de lages.

Et viktig godt tips til slutt kan vel være:

“The problem with having an open mind is that people come and insist upon putting things in it..”
“The point here is, you want to have a mind open enough to accept radical new ideas
but not so open that your brains fall out!”

Kilder brukt er:

VG.no - TV-kjendis «lurt» av BBC-kornsirkel
Skepsis.no: - blogg -”Dette er så sterkt”
Fritanke.no: - Norsk ”medium” lurt trill rundt av BBC
Skepsis.no - blogg – Kornsirkeltid
nettavisen.no: - Denne er trolig ikke menneskeskapt

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar