De synske, vårt nye våpen mot terror?

Vår paranoia når stadig nye høyder når det gjelder menn med skjegg og bombebelte eller andre morsomme deler gjemt på og i kroppen. Men, noe jeg har undret meg litt over er hva med synske? Kunne ikke de forutsi en rekke hendelser. Fant noen blogginnlegg på skepsis.no om; Hvor er de synske når man trenger DEM? Samt fra artikkelen i Discovery News aha…dette vekte min interesse, men hvorfor stoppe der. Her kan en være litt smart og kanskje til og med helseministeren bør se på dette. Hvorfor? Jeg kommer tilbake til det.

New-TSA-Airport-Screening

Bare amerikanerne alene har brukt over 40 milliarder dollar på ulike sikkerhetstiltak på flyplasser siden 2001. Legger du sammen hva andre Europeiske og asiatiske land har brukt så snakker vi om summer som for de fleste av oss er ubegripelige. Flere og flere land innfører nå scannere som tar ”nakenbilder” av deg og meg for å avgjøre om vi skjuler noe på kroppen. En bombe eller andre ulumskheter vil oppdages uansett hvor langt inn i….ræ…eller hvor flink skomaker Andersen og tøfflus har vært for å skjule komponenter som kan sende oss til bloksberg. Det hele nærmer seg et sikkerhetsteater hvor vi er statister i en paranoia stykke hvor terroristene som satte opp ”teaterstykket” har lykkes til det fulle med å spre sin frykt uansett ved å hive ut noen lydbånd hvor en lirer av seg noen ord om kabom, og navnet på et land, så biter vi litt negler uansett.

Nå er ikke tanken ny når det gjelder ønske om å lese våre tanker for å finne ”urene” og ”ulumske” tanker. VG skrev i 2008 om Flyplass-scanner skal «lese tanker» hvor ansiktsutrykk, puls og andre signaler skal fanges opp. Nå er dette kun på forsøksstadiet, men om noen år er det rimelig sikkert at det kommer. Det kan bli noen morsomme episoder det hvis du har hatt dårlig tid den dagen du skal reise. Svett og med bankende hjerte entrer du en scanner og vips så ligger du i jern.

Men, dette kan da løses på en mer fornuftig måte. Hvorfor ikke benytte synske mennesker? De er påfallende fraværende i denne debatten og andre debatter hvor samfunnet kunne hatt nytte av deres evne til ”å lese andre mennesker”. Hva har synske med nasjonal sikkerhet å gjøre? Vel, er det ekte så er svaret på det er ALT. Vi kunne også med stor sannsynlighet ha skrotet hele datalagringsdirektivet også.

What do psychics have to do with national security? Everything — if they are real.

Vi ser at Sikkerhetskontrollen på flyplasser må sjekke grundig alt fra folk i rullestol (bare tenk hva en kreativ MacGyver kan bygge med den) til gamle damer og forretningsfolk. Poenget er at vi ikke helt vet hva de har i bagasjen, samt motivet for å være på reisefot. Å benytte synske her ville endre hele dette bildet. Jeg diskuterte dette med noen ”alternative” og de ble faktisk litt fornærmet og lirte av seg ”det fungerer ikke helt sånn skjønner du”. Nåja, skal komme tilbake til akkurat det.

Hvis synske personer eksisterer og de kunne arbeide mot et klekkelig honorar på blant annet flyplasser, så ville jo uskyldige flypassasjerer ikke utsettes for mildt sagt jævlig irriterende behandling, oppleve forsinkelser når personen foran deg har titanskruer i hodet og sikkerhetsvaktene (med totalt 8 års skolegang og drømmer om å bli politi) klør seg i hodet og er overbevist om at du smugler bombedeler operert inn i skallen.

Synske kan jo kunne identifisere terrorister og andre som utgjør en direkte sikkerhetsrisiko. Hvis synske virkelig kan lese sinn, forutsi fremtiden, eller sanke skjult kunnskap, bør de ansettes på flekken på alle flyplasser World Wide og arbeide med å finne folk som planlegger å drepe og terrorisere uskyldige mennesker. Ok, selv om synske ikke kan lese en bestemt passasjer (fordi det ikke virker på deg måten hører jeg en del i det alternative miljøet sier) så burde de som et minimum kunne fortelle myndighetene hvilken dag (eller hvilken uke eller måned) slemme terrorister vil angripe. Det ville være uvurderlig. Mens vi er i gang burde de også advare flyselskaper om fremtidige krasjer og nestenulykker.

Hvis synske kunne bevise at han/hun har evnen til å skille en uskyldig alene fra en terrorist ved hjelp av ESP, tarotkort, teblader, eller andre metoder,  så ville tjenesten ville bokstavelig talt være verdt milliarder. Det ville kunne dannes store sikkerhetsfirmaer som ansatte synske og en helt ny industri ville ha oppstått.

Synske kan bli fantastisk rike og bidra til å redde utallige uskyldige liv, men de er uvillige til å gjøre det. Hvorfor det? Jeg får som regel høre når jeg tar opp dette at det fungerer ikke slik. Ok, hvordan fungerer det da? Da blir som regel svært svevende. Noen kommentarer er at synskhet ikke kommer på kommando (unntaket er vel hvis en tar seg betalt da….)Eller at såkalte synske bare får biter av informasjon osv. Men. Det er ikke det vi snakker om. Vi snakker om at ”synske” kan fortelle deg alt mulig så fort du kan betale for deg, så argumentene faller sammen som et..ehhmmff….et korthus.

For noen år siden oppsøkte jeg noen som påstår at de var synske. Ja, jeg er skeptisk, men jeg lot ikke det ødelegge seansen for jeg sa absolutt ingen ting under seansen. Det jeg oppdaget var at den som spådde spurte og ønsket bekreftelse på en del spørsmål som ble stilt, noe jeg ikke bidro til. Da avbrøt plutselig spåeren og sa at jeg var for lite åpen og at jeg hadde så store blokkeringer at jeg ikke kunne leses. Hahahah. Nei du, den går ikke. Poenget er at det benyttes teknikker som kalles Cold reading som mentalister, ulike omreisende medium ala Gordon Smith, Colin Fry og andre såkalte medier bruker med stort hell til å fylle store saler med betalende mennesker, hvor det (tilsynelatende) ikke finnes grenser for hva de ser og kan fortelle om deg, dine avdøde og litt til.

La oss se litt på hvordan du blir spådd(lest) av noen som virkelig kan Cold Reading. Legg merke til dialogen mellom hun som spår og hun som blir spådd.

Hvordan “synske” arbeider. Legg merke til kommunikasjonen mellom hun som spår og hun som blir spådd!

Legg merke til at de fleste spåtjenester (på nettet) stort sett insisterer at du skal oppgi navn og fødselsnummer. Ja vel. En hver smarting i et digitalisert samfunn som vårt kan finne ut svært mye om en person på internett. Det finnes svært mange av kilder i dag og en trenger neppe å være rakettforsker for å se at dette har blitt en vekst bransje i å fortelle oss selvfølgeligheter(som en kan finne på internett ved litt kreativ søkemetododikk) . Kombineres dette på telefon (hvor kandidaten som blir ”spådd” ringer inn)så vil igjen teknikker som dette fungere godt også her. Dessverre kaster mange sunn fornuft på båten og vi roper –"Wowså godt det stemte det den ”synske” fortalte meg. (selv om kanskje bare 20-30% stemmer så er det der vi legger vårt fokus). Det en bør gjøre et å opprette anonyme profiler hvis en ønsker å bli spådd, gjerne en 10 – 15 profiler. Når du mottar svar så skal du sette deg ned og sammenligne svarene. Jeg tror mange ville blitt overasket over hvor stor andel av det som ”ses” gjentar seg som en mal som gjelder alle som blir spådd. Hvorfor det tror du det er slik?

Jeg oppfordrer egenlig alle til å gå til en ”synsk” en gang (et sted hvor ingen kjenner deg, selv ikke via, via) og ikke opplys om noe, ikke navn, alder, men sitt og smil (vær høflig uten å gi fra deg opplysninger) og for all del ikke bekreft de ulike spørsmålene som kommer. Sjansen for at seansen avbrytes med at; ”beklager du har så negative energier at jeg ikke klarer å lese deg”, eller ”du er så lukket (har ulike blokkeringer) at jeg ikke kan lese deg”, er vel omtrent 99,9% sikkert. Det vil jo si at det faktisk er din egen feil hvis den ”synske” ikke kan lese deg. Joda… Å være ”synsk” er en levevei for en del. - It's all about cash.

Jeg har et blogginnlegg her; Tricks of the Mind and Science of Scams som tar for seg mye av hva dette dreier seg om.

Jeg vil gå mye lenger her

Ok tilbake til “saken”, mitt forslag er å være litt mer effektive her og la for all del også leger delta i dette. En kan dra dette enda litt lenger og kanskje spare noen kroner på helsebudsjettet ved å være en smule smart. Litt kraftigere scannere og du får tatt et komplett røntgenbilde av personen og hvis du blir vinket til side trenger det slett ikke bety at du er en skummel person med onde hensikter, men du kan rett og slett på vei til en velfortjent ferie får vite at, jo da du er alvorlig syk og vi må meddele deg om at du har fått f.eks lungekreft. Her kan en altså slå sammen noen diagnostiske metoder og kombinere dette med leting etter slemme personer med noe skjult på kroppen, samt har onde tanker som da de synske kan ta seg av. Hvilen ironi vil det vil det vel ikke være å stoppe en terrorist med noe skjult på kroppen, samtidig så får han nyheten om at at; ehhmm, nå skal du høre, dette kommer sikkert som en ”bombe”, men du har langt fremskreden tarmkreft og har muligens fra 3-6 måneder igjen å leve, eksploderende morsom Ironi….

Har terrorister lykkes med sitt prosjekt? Ja, et av målene er å skape frykt. Terror eksisterer, men likefullt bare trusler om terror gjør at vi blir enda mer ”paranoide”. Terror eksisterer og har eksistert lenge. Den blir mer sofistiskert, men det er nok en utfordring vi må leve med fremover. Hvor blir de de synske av?

Kilder:

Skepsis.no - Hvor er de synske når man trenger dem?

Discovery News

VG.no - Flyplass-scanner skal «lese tanker»

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar