Alternativbevegelsens problembarn – Del 2

I Del 1 tok jeg opp noe av kritikken mot kampanjen Ingen Liker Å Bli Lurt som ble reist i bloggen PruRel. Nå skal det handle om en mer obskur alternativ fraksjon som har angrepet kampanjen på facebook.

Kampanjen til HEF (Human Etisk Forbund) er en torn i øyet på deler av alternativbevegelsen. Den skaper reaksjoner, noe en hver kampanje selvfølgelig etterstreber. Noen av reaksjonene bærer preg av desperasjon. Særlig når en drar frem kortet: at de føler seg personlig mobbet, men ikke evner eller klarer å vise til konkrete eksempler. De blander begrepene kritikk og mobbing.

Jeg er ikke medlem av Human Etisk Forbund. Jeg har ingen verv eller tilknytting til organisasjonen på noen måte.

Litt historikk

Ingen Liker Å Bli Lurt-kampanjen fikk ganske raskt en motreaksjon, satt i gang av Ildsjelen.no. Motkampanjen på FB fikk navnet “Alle liker å bli lurt” (heretter kalt kampanje og motkampanje).
Etter hvert fikk dessverre FB-gruppen “Alle liker å bli lurt”, i regi av Ildsjelen, gradvis utvikle seg til det reneste galehus. Det ble ikke etablert noen moderatorer som kunne slå ned på grove overtamp, som for eksempel personhets og mobbing. Rabiate figurer i de alternative kretser ble fremstilt som helter som fikk nyte en slags misforstått respekt innad i deler av dette alternativmiljøet. En liten gruppe alternative klarte faktisk helt på egenhånd å kjøre Alle liker å bli lurt så ettertrykkelig i dass, at Ildsjelen til slutt satte foten ned, slettet alle kommentarene og stengte siden for kommentarer.

Alle liker å bli lurt-Nedlagt2
Det hører med til historien at siden ble åpnet igjen på et senere tidspunkt, da med moderatorer

Den alternative og småkjekke fraksjonen som hadde moret seg på den originale siden var ikke rådløse. De startet sitt eget lille sted på Facebook.
I begynnelsen av oktober så Alle Liker å bli lurt 2 dagens lys. Og de fortsatte på samme måte. Eller rettere sagt, på en mye verre måte. En mulig grunn var at “vanlige” deltakere i det gamle forumet fikk muligheten til å styre og utøve makt. Det tok ikke lang tid før kjennemerket til denne nye siden “alåbl2” ble dårlig debattkultur, personfokus, utestenging av meningsmotstandere, “friområde” for vaksinemotstandere, HIV-fornektere og andre som leter etter et forum som de kan spre falske, uriktige, fantasifulle meninger på. Og moderatorene på denne siden “alåbl2” ønsket alle disse velkommen. Og ikke nok med det, men de støttet alle disse meningene – enten ved å “like” innlegg, kritisere motdebattanter eller rett og slett omfavne ekstreme meningene og gjøre disse til sine egne.

Kort fortalt har denne gruppen som kampsaker:
Vaksiner er “livsfarlig”, HIV/AIDS finnes ikke, kreftbehandling tar livet av folk, homeopati er veien til Nirvana, leger er kyniske og slaver av Big Pharma.

Alle liker å bli lurt 2-ny


Hvordan ekstreme meninger dyrkes


Alle Liker å bli lurt 2 er hva vi kan kalle, alternativbevegelsens “Al-Qaeda”. De har erklært hellig krig mot vaksinering og HIV/AIDS-bekjempelse, rasjonalisme og har forlatt virkeligheten. Bevæpningen” består av tvilsomme linker, dårlig skjult hersketeknikk, harselas samt en egen evne til å sette seg selv i offerrollen når det blir for ubehagelig å forholde seg til fakta i diskusjoner. Denne gjengen har også koblinger til det mer kulørte konspirasjonsmiljøet. Artig gjeng dette.

En vanlig teknikk som benyttes inne på Alle Liker å bli lurt 2 er feiltolkning av kilder. De driver omfattende linkspamming. Hypoteser leses som det skulle være ugjendrivelige «bevis» og enkelte studier blåses ut av proporsjoner. Et yndet sted de linker til er National Center for Biotechnology(NCBI). Stikkprøver av hva de poster viser at de ikke leser eller går inn i rapporter de linker til. De røsker ut løsrevne sitater og presenterer dette som banebrytende opplysninger for å støtte vaklende argumenter. Av andre løse kilder er vactruht og NaturalNews, mye brukt hvor en rekke feilaktige myter og feilinformasjon om vaksiner og homeopati florer. For ikke å snakke om mercola, som er sted hvor vannvittige helseråd og antivaksine er gjennomgangsmelodien. Et annen morsom kilde som brukes er world natural health organization, som er en del av The Christian Works Ministry group. Enkelte debattanter forsøker etter beste evne å bevise at homeopati fungerer ved å linke til kilometerlange rapporter som forteller at “forsking” utført av homeopater, viser at… ehh… homeopati funger.

Et annet mønster man skal vær obs på, er at det påfallende ofte linkes til notoriske konspirasjonsnettsteder hvor det er et sammensurium av pseudovitenskap, antisemittisme, holocaustbenektelse, antivaksine osv. Når de blir konfrontert med dette, så er omkvedet at de linker bare til de “snille delene” av kildene. De har aldri vært opptatt av hvor de linker så lenge det støtter et fundamentalistisk syn. Jo mer ekstreme steder, jo bedre kan det virke som. Å linke til tullete konspirasjoner og “forsking” innen det alternative gruslegger et hvert håp om en fornuftig diskusjon med denne gruppen. Hvordan en del alternative tolker data i sin favør kan du lese her.

Enkelte personer inne på Alle Liker å bli lurt 2 fornekter seg heller ikke når det gjelder å raide andre diskusjonsform. Leger Uten Grenser har fått merke akkurat det. Andre forum som også har hyppige besøk er: Vgdebatt-helse og Barnmiagen. Et annet sted de er innom er Legemiddelverkets Facebooksider.

Et knep de ofte bruker, er å spille martyrer. Ellers er det å være uenige i argumenter inne på Alle Liker å bli lurt 2 som fremmes, stort sett tolket som personangrep og de nøler ikke med å henge ut meningsmotstandere hvor de omtaler personers utseende, holdninger, hvor de jobber eller jobbet tidligere - på en måte som helt klart er innenfor det vi kan kalle trakassering.

På internett er det en del mennesker som mener at: ”Jeg har lov til alt”. Særlig er dette synlig på Facebook. Faktisk så er Facebook dessverre veldig godt egnet for å drive drittkasting, noe denne gruppen alternative har skjønt. De kan blokkere personer de ikke liker, men samtidig har de ingen skrupler med å drive harselas mot de samme personene uten at de kan se hva de skriver.

hanssen-rant om Søderlid

En yndet strategi er å starte diskusjoner og slenge ut en haug med tvilsomme linker, samt spydigheter. Når de opplever at de møter sine egne linker og påstander i døren, slettes gjerne diskusjonen. Det går noen dager, kanskje en uke eller to, så kjører de i gang igjen med de samme linker og påstander. Slik holder de på.

Alternativbevegelsen kjennetegnes av en del mennesker som ikke er noe særlig opptatt av eller trent i å diskutere saklig eller rasjonelt. Grunnen er at det de tror, og har dannet seg oppfatninger som er bygd rundt det emosjonelle i sterkere grad en mange andre av oss gjør. Når følelser er styrende i hvordan man legger opp debatt og diskusjon, så blir reaksjonene ut i offentligheten preget av det -, noe reaksjonene på HEF kampanjen viser. Noen har jo sitt levebrød i det alternative og en del klarer ikke å skille mellom seg selv som utøver og kritikken som må komme mot behandlinger som ikke har effekt utover placebo. Det gjør at noen føler seg presset. Og igjen, emosjonelle virkemidler i debatter fører i denne sammenheng til en del absurde uttalelser og virkemidler. Klørne kvesses, og en går etter den som målbærer kritikken, ikke selve kritikken som kampanjen reiser.


Navnebytte og etablering av grupper som brukes til harselas

(Oppdatert: 08.12.2011) Nylig har siden: Alle liker å bli lurt2 (ALÅBL2) skiftet navn til:
I Lyskilden - portal for alternative nyheter. (ILPFAN)

Ser vi på hva de legger ut så er de i samme gate som Nyhetsspeilet, dog en variant hvor antivaksinering, tvilsomme alternativkurer, homeopatiens ”fantastiske” egenskaper har fokus. Alt dette holdes i hevd en en liten flokk radikaliserte alternative som har lagt HEF og en del personer for hat. Den nye siden er kort og godt: «Same shit, new wrapping».

I diskusjoner har de som modus å stille spørsmål om agendaen/oppførselen din, uansett hva du svarer. Alt for å sette deg i et så dårlig lys som mulig. Deretter blir du blokkert fra deres gruppe. På den måten mener de selv at de har ”vunnet”. Artig gjeng.

Trodde du at dårlig debattstruktur og obskur linking til tvilsomme kilder er det eneste som kjennetegner denne lille gruppen? Nei, de ligger ikke på latsiden. Ettersom de har gjort motstanden mot HEF og kampanjen “Ingen liker å bli lurt” til en personlig vendetta, oppretter de til stadighet nye sider/grupper knyttet opp mot  I Lyskilden - portal for alternative nyheter (ILPFAN).  Formålet kan variere noe, men det er ingen tvil om at denne gjengen er drevet av sitt hat til kampanjen og mot navngitte personer i HEF.

Illustrasjonen viser de ulike sidene/gruppene som er knyttet opp mot I Lyskilden - portal for alternative nyheter (ILPFAN.) Det er de samme personene, stort sett som står bak en rekke sider hvor nettbølling, trakassering, harselering og personforfølgelse er malen.


lyskildens nye gruppe

Tegning oppdatert 12.02.2012 (De er kreative denne gjengen.)

Formålet kan variere, men det er svært tydelig at de har en emosjonell drive i dette som ikke er særlig gjennomtenkt.


De ulike sider/grupper som opprettes.
 
Olga Brattbakken: FB-siden er merkelig nok nedlagt nå. Her var de i sving med å lage erotisk satire hvor de tok for seg de sentrale personene i HEF. Denne siden var ikke annet enn en dårlig kamuflert harselas - tøvete satiriske historier om personer fra HEF, Skepsis, bloggere og andre. Jeg tror de på egenhånd slettet siden fordi den ble litt vel belastende, samtidig som de har stablet sammen en egen blogg hvor de kan legge sine “satiriske mesterverk”.

Olga Brattbak

Tvangsbakken Høyfjellshotell: Også nedlagt. Et forsøk på satire hvor omkvedet var å arrangere ”ateistisk jul”. Var faktisk en smule morsom, så jeg skjønner ikke hvorfor denne ble lagt ned.

Tvangsbakken Høyfjells 

Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer.
Er fortsatt aktiv. La oss se hva ta en titt på deres eget “manifest”:
«Hovedfiende nummer 1 er selvfølgelig Human Etisk Forbund. Human Etisk Forbund er en organisasjon som mottar en betydelig statsstøtte i form av sine 70000 medlemmer. Foreningen har det siste året gått sammen med Foreningen Skepsis hvor de sammen bedriver sjikane, mobbing og trakassering av enkelte navngitte personer spesielt fra det Naturmedisinske miljøet. Mobbing er selvfølgelig et stort samfunnsproblem, men at en livssynsorganisasjon som Human Etisk Forbund med såkalt respekt for religion, mennesket og tanker tillater en slik kampanje som Ingen Liker å Bli Lurt maner til ettertanke om hvilken retning Human Etisk Forbund har tatt».  

 Nei til mobbing

Det er naturligvis Rolf Erik Hanssen som driver siden med det noe snodige navnet, men adm-rettighetene går tydeligvis litt på rundgang i en slags  «skiftordning». Det blir som å ha samtaler med en person som har flere personligheter. Det er lett gjennomskuelig. Reelt sett er det en 2 -3 personer som skifter på å bruke profilen. Det er lett å se på språkføringen hvem som er ”lamagjeter” til en hver tid.

De har også lagt inn innlegg på Fremskrittspartiets og Arbeiderpartiets facebooksider og hevder de blir mobbet, men har så langt ikke klart å dokumentere noe som helst. Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet har også fått besøk av denne rabiate gjengen med beskyldninger om mobbing fra HEF. Det ironiske her er at de har postet påstandene sine på facebooksidene til Stopp Mobbing. Jeg la inn en tråd og noen innlegg hvor jeg ba de dokumentere sine påstander, noe de ikke har gjort. Svaret man da får er omtrent i denne leia:

«Det at du etterspør dokumentasjon viser at du er en mobber, du er en av de...onde» Farvel til alt håp om saklighet fra denne profilens side, altså.

Med denne profilen - Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer har de oppsøkt FB - sidene til blant annet James Randi. Der har de lagt inn musikkvideoen Fuck You - Lily Allen Vs. Asbjørn Dyrendal & James. Den er nå tatt vekk fra sidene til Randi.

Her har vi jo noen skjermbilder:
Have a nice day-randy
Hvis du lurer på hvem James Randi er kan du lese om han her

  Youtube-Ranirant

Denne gjengen er i det minste kreative, og det skal de få kred for. De har redigert videoen og fått med sine hatobjekter. Og de fyker altså rundt og roper at de blir mobbet? Jeg tror de fleste ser den tragiske ironien i det.

Debunk Skepsis: Ja, sier vel seg selv. Debunke skeptikere og foreningen skepsis. Trenger ikke si så mye her. Men, ønsker de faktisk lykke til med sin kamp mot vindmøller, nok en gang.

Debunk-Skepsis

Ingen Liker å bli spurt. Enda en gruppe som driver med «satire»

De sier blant annet: «Vi i Human-Atletisk Forhud har startet en egen protest-side på Facebook. Vi protesterer, først og fremst fordi det er litt kult, og fordi det fører til at folk flest tror at vi er eksperter i emnene som vi kritiserer andre på. Pluss at vi fremstår som smartere enn det vi er når vi gjør det.
Vi har dannet denne gruppen, og til og med invitert en kvasi-vitenskaps mann skråstrek magiker, for å underholde oss omkring tanker om at det ikke finnes en Gud. Fordi vi ikke kan se han. DUH!»
 
(Du kan lese resten av den “ufattelige morsomme teksten” inne på selve gruppen)

Ingen liker å bli spurt 
 
You couldn’t make it up. Denne gjengen ligger som sagt ikke på latsiden. Nå har de pinadø opprettet enda en side hvor de kan få ut frustrasjonen sin mot HEF, skeptikere osv.
Det blir sikkert ikke den siste siden/gruppen de snekrer sammen for å lire av seg hvor fæl verden er. De er svært opptatt av statistikk der inne, men når jeg ser alle de kildene og referansene de bruker inne på I Lyskilden - portal for alternative nyheter, så er nok ikke kunnskapen all verden.

You couldn't make it up
(oppdatert 28.12.2011)

Vi som gremmes over det Norske pinglepolitiet. Gruppen her er “nedlagt” eller rettere sagt døpt om. Se gruppen under.

ny gruppe-redigert

Foreningen Skeptsis og Humanistisk avfalls venneside på nett. Den 11.02.2012 ble det etablert enda en gruppe (omdøpt fra - Vi som gremmes over det Norske pinglepolitiet) med utspring i antivaksinegruppen Lyskilden. Den nye gruppen (som vist under) har som formål å latterliggjøre Human Etisk Forbunds kampanje Ingen Liker Å Bli Lurt. Som jeg har nevt tidligere så snakker vi om en hatefull og kreativ gjeng.

Foreningen Skeptsis og Humanistisk avfalls venneside på nett
nygruppe-antivaks

Oppdatert 12.02.2012


Jeg
er blitt utestengt fra facebook trikset

Tror du det stopper med å lage ulike anonyme grupper som de kjører virtuelle skiftordinger med, neida… Denne banden driver en “dramafabrikk”. Noen av disse folkene går så langt at de deaktiverer sin egen facebook konto, men de er merkelig nok tilbake samme dag (8-10 timer senere). Poenget er at når de kjører dette trikset, så er vedkommende malt inn i et hjørne i en debatt. I samme slengen sletter de diskusjoner hvor de fremstår i et merkelig lys.

I mellomtiden har fyrt opp stemningen internt i sin gruppe på chat og mail, blogger o.l. Når vedkommende dukker opp igjen er det ”tårevåte rant” hvor de beskylder en hver opponent og motdebattant for å stå bak rapportering som har ført til deaktivering/utestegning fra facebook. Men, helt ærlig, blir man deaktivert av facebook på grunn av f. eks mistanke om fake profil, så tar det minimum 2 til 5 dager før du er på luften igjen.

En annen variant er at de selv helt bevist sletter profilen sin i den tro at de kan begynne på ny frisk med en ny nesten identisk profil. De registrer seg på nytt med samme navn, men med noen endringer i profilen slik at den oppfattes som ny. Tidligere innlegg blir borte riktig nok, men problemet er at de ikke ser ut til å skjønne er at på internett blir sjelden noe helt borte. En vet aldri hvem som har tatt vare på tidligere diskusjoner, utsagn, påstander. Dessverre er det mange som ikke skjønner det.


Mobbing og ytringsfrihet

Når man velger å sette egne meninger på trykk i det offentlige rom fordrer det at man faktisk tar ansvar for hva en postulerer. Det er dessverre synlig at en del “voksne mennesker” tror at de kan si og oppføre seg akkurat som de vil med en gang de får et tastatur i neven.

En ting jeg syns er alvorlig er at denne gjengen går rundt og påstår at de blir mobbet. Det er faktisk en hån mot de som opplever alvorlig mobbing i hverdagen. At de i tillegg fyker rundt på ulike partiers FB-sider og hevder de blir mobbet er rett og slett tragisk å være vitne til. De skyter seg i foten, tar ladegrep og brenner av et skudd til mot den andre foten. Dette er en gruppe som hyler og skriker om ytringsfrihet, men aner null og niks at det følger ytringsansvar med på kjøpet.

Det er helt legitimt å si at vaksinemotstandere og Hiv /Aids-forektere er til skade for samfunnet og det er viktig å møte deres skremselspropaganda med fakta og fornuft. Man kan faktisk også si at de er på jordet i sin retorikk og tankegods. En kan faktisk kalle en gruppering i samfunnet for dumme. Det er ikke mobbing. Det kalles ytringsfrihet!

For meg er det mobbing hvis man går på person i stedet for sak. Et veldig godt eksempel uten å nevne noen navn) kan være: «At Roll-on head xxxxx og han yyyyyyy eller hva han heter... forfatterspira som skriver mat anmeldelser uten å smake på maten..sitter i harniske brunstbrøl for at noen tar opp problemet er da en smal sak xxxxxx og han yyyy er vel det vi kaller for mindreverdighetskomplikasjonsryttere som egner seg best som organdonatorer eller som gjødsel hvor det mangler næring i jorda.»

Et annet eksempel (de fleste skjønner jo hvem dette er): «Xxxxx som sexfiksert pedoblogger og rådgiver yyyy som sexfiksert pornoskribent! Lurer på hvilken legg yyy zzzzz måtte ri på for å få jobb i Human Etisk Forbund… skikkelig griseslekt minner dette om snart:-)»  Jeg kunne fylt en hel blogg med denne type utsagn som er hentet fra virkelighetens alternative lykkeland. Poenget er at når det blir systematikk i dette, så er det å anse som mobbing.


Apropos mobbing.

Uttalelsene her faller ikke helt heldig ut når lamaen med det klingende navnet snakker så varmt og omsorgsfullt om mobbing av ”forfulgte” alternative.

roffe-lama

Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer - profilen bør kanskje ta seg tid til å reflektere og meditere litt. Denne ordlyden er så lett å kjenne igjen at det er rent morsomt. Her ser jeg en bumerang som ble kastet ut for et par uker siden er på vei tilbake i større hastighet en det som godt er. Uansett har ikke denne gjengen som lager alle disse anonyme gruppene noen injurierende kraft, i den grad de skjuler seg bak anonyme profiler. Men, det kan være greit å vise hva som kommer fra den kanten når de hyler om forfølgelse og mobbing.

Tydelig at HEF er at hatobjekt her. Jeg tror det er det som legitimerer profilens eksistens.

lama-rant
14.12.2011

Uff da. Stygge greier. 

Nei til mobbing angrep på gran 19-12-2012
19.12.2011

Stygg retorikk og direkte usmakelig. Her er det nok Godwins lov som gjør seg gjeldene.

lama-Rama-DingDong-Nazirant
04.01.2012

Skjult bak et tastatur kan enhver «surf Jekyll» forvandles til «mr. Hyde». Det ser ut som mange glemmer at Nett-ytringer er offentlige. De må faktisk stå for det de sier. Et godt utrykk er: «Vet foreldrene hva barna gjør på nettet»? La oss snu litt på utrykket og spørre: «Vet barna hva foreldrene driver med på nettet»?

Det vi egenlig snakker om er en liten gruppe fra den mer ytterliggående konspirative delen av alternativbevegelsen hvor vi kan observere at demagogien ikke er tuftet på reell kritikk, men på en svartmaling hvor hensikten er å fremme egne kjepphester. En av disse kjepphestene er å fremstille seg som offer, eller påstå at de blir mobbet. og forfulgt. Derfor er nok profilen - Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer god å ha i den grad de ønsker å ta på seg en offerrolle.

Nå skal det sies at noen alternative som før har vært aktive og uttalt seg uheldig har tatt til vettet og bedt om unnskylding og moderert seg kraftig. Det står det stor respekt av. De har nok skjønt at potensielle arbeidsgivere og andre forbindelser med noen enkle søk kan få opp uttalelser, bilder og språkbruk som ikke er heldig. Det kan uansett ikke herske noen tvil om at potensielle arbeidsgivere i økende grad kartlegger arbeidssøkere før de ansetter.


Til slutt

Et annet aspekt her er å advare flere mot å ta det som kommer fram inne på I Lyskilden - portal for alternative nyheter for god fisk. Dette er mennsker fra alternativbevegelsen som har ekstreme synspunkter mot vaksinering samt sterke antivitenskapelig holdinger. Kildebruken de lener seg på er ekstrem og kan faktisk være farlig. Trøsten er at de møter stor motstand rundt på nettet. Ser vi på fakta så er vaksinedekningen i Norge på 93 til 95%, så noe særlig gjennomslag har de ikke klart å få.

Kritikk mot legemiddelindustrien og helsevesenet er helt på sin plass, sannsynligvis burde den vært enda sterkere og mer målrettet, men når kritikken perverteres med myter og skremselspropaganda som ikke har rot i virkeligheten, så blir det bare trist å være vitne til.

Jeg sitter med utklipp for flere måneder hvor denne gjengen har turet frem på med sine argumenter og sjikanøse oppførsel på flere forum rundt på nettet. Å legge ut dette blir såpass drøyt at jeg i denne omgang lar det ligge.  De må snart ta innover seg at det er helt legitimt og lovlig å gjengi hva de sier på åpne forum. Vi snakker om en gruppe som ofte gjemmer seg bak anonyme profiler som brukes når de ønsker å henge ut personer, drive sjikane, eller rett og slett trolle.

Gruppen sletter ofte en del drøye episoder og diskusjoner etter kort tid, men vi lever i en tidsalder der ikke noe reelt sett blir borte fra internett. Hvem som helst kan ha kopiert ens uttalelser og gjengi disse hvor som helst. Det ser ut som en del mennesker, særlig i det alternative miljøet ikke får med seg dette. Et annet poeng jeg har nevnt er potensielle arbeidsgivere selvfølgelig gjør søk når de har kandidater i kikkerten. Å søke jobb f. eks i helsevesenet, og etter kort tid møte ens egne uttalelser koblet til en ekstrem antivaksineringsgruppe, kan i verste fall være ødeleggende for karrieren. Ytringsfriheten er viktig, men det samme er ytringsansvaret. En del glemmer det.

De som står bak I Lyskilden - portal for alternative nyheter (tidligere Alle Liker å bli lurt 2) har gjort skremselspropaganda mot vaksiner, harselas og dårlig debattstil til et varemerke. De er en skam for alternativbevegelsen. De klarer helt på egenhånd å plassere seg i det mer konspirative landskapet ved sin kildebruk, retorikk. De stadige krumspringene med å opprette ulike profiler/grupper som driver med gneldring og remjing med alt fra tåpelig satire til påstander om at de blir forfulgt og mobbet, er bare hjelpeløst pinlig å være vitne til. Det er stort sett hatet til ILÅBL kampanjen og til navngitte skeptikere som holder Lyskilden sammen. En av yndlingsaktivitetene ekstrem alternativistene inne på Lyskilen holder på med er masserapportering. De rotter seg sammen og rapporterer personer og sider de ikke liker til Facebook. For øvrig er dette den samme strategien høyreekstreme bruker på facebook. De masserapporterer fordi de føler seg støtt og krenket, rent personlig.


Bloggen er oppdatert 08.12 – 13.12 – 14.12. – 20.12 – 23.12 – 28.12 – 29.12.2011. 12.02.2012 


Andre nyttige kilder:

Respectful Insolence -  I didn't know nonsense could be so well-organized, anti-vaccine edition
Fritanke,no - Medlemsvekst etter Ingen liker å bli lurt
Fritanke.no - Stå opp mot lurendreieriet
Fritanke.no - Tenk kritisk, men uten skråsikkerhet
Kampanjen: Ingen liker å bli lurt
Venstresida.net- Hatet fra alternativbevegelsen
selvsagt.wordpress.com - Ingen vaksine mot idioti
unfiltered perception - Mobbing fra Skepsis og HEF?
unfiltered perception - Trine Grung drapstruet på Twitter? Selvsagt ikke.
unfiltered perception - Mobbing mot mobbing
NRK - Beta: Meningsmotstandere overtar facebook side
Forbudt å gi inntrykk av at alternativ medisin virker
Dagbladet.no - Tror verken på vaksiner eller terrorangrepene
Dagbladet.no. Helsetilsynet anmelder falsk kreftlege til politiet
Aftenposten - Lege advarer kreftpasienter mot cellegift
Dinside.no - Økonomi (diverse om helsekost)
Aftenposten - Vitenskap og tarmskylling
Aftenposten - Å sko seg på andres ulykke burde vært ulovlig
Erik Lundesgaard – Engler, krystaller og Snåsamenn. Religion eller helsearbeid


Relaterte  bloggposter

Alternativbevegelsens problembarn – Del 1
Den multiresistente New Age bevegelsen.
Når kommersiell New Age alternativisme forveksles med livssynsfrihet
Subjektivismen i New Age bevegelsen
Kom skal vi leke doktor med vitaminer blåsyre og natriumkloritt
Det gikk en «synsk» på stien og følte skogens ro… kokko…
Vi er en nasjon av godtroende fjols

1 kommentarer:

Anonym sa...

Interessant blogginnlegg.

Hilsen

Egil Karlsen

Legg inn en kommentar