Boligmarkedets nye indikator - Spøkelser

Er en ny trend i ferd med å bre seg i boligmarkedet, hus med eller uten spøkelser? Det kan se slik ut. I slutten av Januar kunne vi lese følgende sak i Dagbladet:

Kjøpte hus - nekter å betale da han hørte om spøkelser. -
«Huseieren aksepterte budet og regnet huset som solgt da det ble avtalte dato for overtakelsen i fjor, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. I mellomtiden hadde kjøperen hørt flere historier om uforklarlige hendelser i huset og nekter å gjennomføre handelen.

Stevner kjøperen

Nå har striden rundt boligkjøpet i ei bygd i Gudbrandsdalen pågått så lenge, blant annet i forliksrådet, at boligselgeren har valgt å stevne kjøperen for Nord-Gudbrandsdal tingrett»

Kanskje ser vi nå en ny trend på boligmarkedet. Hus med eller uten spøkelser. Så kommer spørsmålet. Hvis et hus har spøkelser, vil dette drive prisene opp eller ned? Vil eiendomsmeglere nå måtte ta ekstrautdanning innen husrens? Vil BI få godkjent et studiepoengkurs i husrens som et tillegg til eiendomsmeglerstudiet?

tcf1271

Nuvel, det ser ut som vi kan få det reneste galematias på boligmarkedet fremover hvis det skulle vise seg at retten mener det er helt greit å heve kjøpet hvis en mener at «det er bebodd av spøkelser».

Det jeg da lurer på er: Må ikke dette inn i en pantattest? Vil det ikke være realt at spøkelsene kausjonerer på deler av lån til bolig, siden de ehhmf bor der? Her er det mange spørsmål å ta hensyn til, eller kanskje ikke…

Det er ikke førstegang vi hører om spøkelser som ikke respekterer husfreden. Fra en byggesak i Tromsø: «Noen ganger må vi bare innse at det er mer mellom himmel og jord enn mellom permene i kommunens regelverk, sier byggesakssjef…» Les artikkelen her

Vi møter daglig i media, aviser og TV de utroligste påstander om magiske evner. Vi bombes vi med programmer ala «Åndenes makt”, “Det raslar i fjøset”, «Heisann som det knirker i huset vårt”» «Hei jeg er død, men har så forbanna mye på hjertet, kan jeg få si det nå?» og hva alle disse programmene heter. Er det ikke rart at våre døde alltid har så forferdelig mye på hjertet de ikke fikk sagt når de levde?

Jeg har da selv bodd i trehus hvor det blinket i lamper, knirket i treverk og i tillegg var det en kald trekk i huset, stort sett hele året. Alt dette har sine helt naturlige forklaringer. Elektrisk feil forekommer, treverk i hus beveger seg. Trekk i en del hus kan skyldes dårlig isolering rundt vinduer, i vegger o.l. 

Vi mennesker ser ofte mønster, selv der det ikke er noe møster. Mange av oss har lett for å se syner, eller danne oss forestillinger som ikke henger sammen. Mange typiske overtrofenomener skyldes nettopp det. Blafrer det i en gardin eller hører vi lyder kan dette lett overtolkes. Jeg opplever en del ganger å snakke med folk som overtolker tilfeldige sammentreff og lager intrikate mønstre ut fra disse. Hjernen vår er skrudd samen slik at vi husker bedre det som passer inn i mønstre. Det som ikke passer glemmes.

Jeg syns det er merkelig at noen kan gå til retten med en sak som bygger på overtro. Skal bli morsomt å se hva resultatet blir i retten. Skulle ikke forundre meg om kjøper fikk medhold i første rettsrunde og fikk hevet kjøpet.

Jeg ser for meg annonser fremover etter at handelen er gjort: «huset ble solgt for 666 000 over/under takst»Kilder Andre «uforklarlig» fenomener

TV2.no - Retten skal avgjøre om gjenferd stanset hussalg

TV2.no - Her er spøkelseshuset som havner i retten

TV2.no - Kirken legitimerer forestillinger om spøkelser

TV2.no - Ansatte redde etter «uforklarlige hendelser» på bensinstasjon

Skepsis.no - Spøkelseshus til retten

Hjernedvask.no - Har vi et økende behov for husrens?

NRK Nyheter - Driver ut onde ånder av huset sitt

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar