Romtefat, baser på månen - film og myter

Mange av oss har nok fått med oss omtale og kanskje traileren på filmen Iron Sky. En lavbudsjettfilm som faktisk ser ut til å være godt laget. Faktisk så ble den finansiert via bidragsytere fra hele verden via Crowdfunding noe jeg har blogget om her. Konseptet er genialt i den grad bidragsytere fra hele verden kan bidra til produksjon via internett. Nå har nettet spilt en rolle i filmproduksjoner før også, men ikke i samme grad som vi ser ved denne filmen. Filmen har allerede fått mange fans og en kan si at dette prosjektet har vokst fra å være en lavbudsjettfilm til å bli en film med effekter som går en storfilm en høy gang.


ironsky2

Filmen har allerede fått mange fans og en kan si at dette prosjektet har vokst fra å være en lavbudsjettfilm til å bli en film med effekter som går en storfilm en høy gang. Filmen bygger på idéer at tyskerne skulle ha et romtefats program (Haunebu programmet) med baser i antarktisk og ikke minst den kreative versjonen om baser på månen. I deler av konspirasjonsmiljøene lever disse idéer, også her hjemme. 
«Iron Sky forteller den usannsynlige historien om tyske nazister som mot slutten av andre verdenskrig skal ha gjort store framskritt i antigravitasjonsforskningen, sendt romskip til månens bakside og etablert militærbasen Schwarze Sonne («Svart sol») der. Nazistenes plan var å bygge en slagkraftig romflåte for å vende tilbake og erobre jorda. Handlingen foregår i 2018 da romnazistene setter planen ut i live og angriper jorda med dunder og brak. (fra Wikipedia)
Filmen ble vist på filmfestivalen i Berlin i februar og fikk mye oppmerksomhet. Den har premiere på kinoer 4 April 2012. En film jeg for min del skal se. 

Det er naturligvis en annen årsak til at filmen Iron Sky dukket opp på min radar. Konspirasjonsmiljøet, i alle fall deler av dette miljøet har en forkjærlighet for nazi myter, effekter og ikke minst holdninger.
Rolf Kenneth- Introduksjon til ET-V-emnetJeg mente jeg hadde lest noe om dette tidligere og vips så ramlet naturligvis Rolf Kenneth Myhre inn på radaren. Han er en slags vandrende leksikon i alt som handler om merkelige konspirasjoner og alt som har ordet pseudo i navnet. Å ja, han hadde naturligvis en artikkel, på hans eget nettsted om flyvende tallerkener lagt av Nazister i snertne uniformer. Artikkelen heter - Introduksjon til ET/V-emnet. Her blandes noe fakta med det reneste galematias av konspirativt møl. Men det morsomme er at her har Myhre har dratt frem noen myter fra konspirasjonens mørkeloft, hvor han koker en slags suppe hvor Myhre legger inn det han selv mener er relevant for å fylle ut et bilde og skape en slags helhet. Plutselig ser jeg hvor Myhre har fått sine ideer fra, om nazi Tysklands såkalte utvikling av flygende tallerkener (Haunebu programmet som vi finner i filmen Iron sky). På nettet finnes det mange blogger og konspirasjonssider om emnet. Myhre kan bare plukke ut det som passer og sette det inn i den konteksten han selv vil. Myhre har svart belte i konspirasjonstenkning og stort sett det meste av det han skriver forsøker han å gjemme i en slags intellektuell språkdrakt. Det fører til at han er en helt i deler av det alternative miljøet hvor han trives som litt tilbakelent premissleverandør av tant og fjas. Særlig er han populær hos folkene inne på konspirasjonsgruppen Lyskilden, en gruppering jeg har skrevet om før.En bok Myhre burde lese er boken Tredje Rikets Myter.
Fra Forlaget:
“Insiktsfullt och spännande om Nazityskland ur ett nytt perspektiv Kallades Tredje riket verkligen "det tusenåriga"? Skapade nazisterna hakkorset? Hur viktigt var det att vara blond och blåögd? Var rasbiologin den direkta orsaken till förintelsen? Hur nära var Hitler att få en atombomb?
tredjerikets
Tredje riket skapades av myter, framlevde hela sin tid i myter och har ända sedan det försvann ständigt omvärvats av myter. Den rikliga litteraturen i ämnet har ibland försvagat dem, men alltför ofta ignorerat eller rentav förstärkt dem.
I Tredje rikets myter beskrivs osanningar, halvsanningar och missuppfattningar kring bland annat förintelsen, den tyska krigsapparaten, den nazistiska rörelsens ockulta rötter och de storslagna planerna för det tyska rikets framtid, liksom en rad betydligt mer verklighetsfrämmande saker - som nazisternas flygande tefat, hemliga baser i Antarktis och mystiska historier om SS-borgen i Wewelsburg”
 
Boken kom i september 2011. Finnes kun på svensk etter det jeg kan bringe på det rene. Kan jo bli morsomt å se om boken opplever mer oppmerksomhet når filmen Iron Sky når kinoer og videomarkedet.
 
Relaterte blogginnlegg:
Niburu - Maya og Kosmologien med det rare i
Konspirasjonsklovner i kamp del 1
Konspirasjonsklovner i kamp del 2
Tåkefyrster i pseudovitenskapens tjeneste
Hva med litt «Illuminati for folk flest»?
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar