Nettmobberen Rolf Erik Hanssen

NRK klart å lage en sak om Rolf Erik Hanssen, Norges ukronede nettmobber. Han må være stolt og ikke minst, hvilket forbilde denne mannen må være for sine barn.

Mannen har herjet rundt på ulike forum med sin høyst spesielle språkdrakt i lang tid, hvor han deler deler ut merkelapper til og om sine meningsmotstandere. Han er vaksinemotstander og tilhører miljøet inne på Vaksineaksjonen som drives av Kjetil Dreyer. Hanssen har også carte blanche inne på Lyskilden, som i hovedsak drives av Nita(Anita Sweeney, Unni Anita Iversen og Dag Fallet.

Hanssen var en smule unyansert i NRK intervjuet. Han glemte å ta med at han har holdt på med denne mobbing lenge før Ingen Liker Å Bli Lurt kampanjen til Human-Etisk Forbund ble satt i gang. Han har jo holdt på med rabiatturet sitt på flere småbarn/mammaforum under navnet DR - Yppert. Så nettmobbingen til Hanssen er ikke av ny dato. Dessverre kommer det ikke frem i artikkelen, men det var helt sikkert bare en forglemmelse at Hanssen ikke nevnte dette.

NRK
Fra artikkelen:
Kristin Oudmayer, ekspert i mobbing og spaltist på NRK Ytring.
Oudmayer får lest opp noen av de tallrike, seksualiserte innleggene fra Hanssen.
– Det illustrerer veldig godt det jeg sa innledningsvis. Det å mobbe gjennom internett fjerner en del sperrer fordi man ikke får noen opplevelse av hvordan man rammer. Man kan skru av og fjerne seg fra det. I virkeligheten må man sitte og ta imot andres respons i form av ord, følelsesmessige reaksjoner og kroppsspråk, sier hun.

Oudmayer sier videre:
I noen tilfeller dreier det seg ifølge Oudmayer om et målrettet ønske om å skade enkeltpersoner, uten at man trenger å takle reaksjonen.
– Det får sjelden konsekvenser for den som utfører mobbingen, det er en avstand som gjør at det er lettere å bruke ekstreme virkemidler. For mennesker som ikke er så tøffe i virkeligheten, er dette det ultimate framgangsmåte for å ramme andre. Det skaper en distanse som gjør at det er lettere å fortsette, fordi man ikke trenger å forholde seg til responsen som eventuelt måtte komme, sier hun. 
– Det bunner i et ønske om oppmerksomhet, og om å få hevet sin egen røst.
I noen tilfeller dreier det seg ifølge Oudmayer om et målrettet ønske om å skade enkeltpersoner, uten at man trenger å takle reaksjonen.
– Det får sjelden konsekvenser for den som utfører mobbingen, det er en avstand som gjør at det er lettere å bruke ekstreme virkemidler. For mennesker som ikke er så tøffe i virkeligheten, er dette det ultimate framgangsmåte for å ramme andre. Det skaper en distanse som gjør at det er lettere å fortsette, fordi man ikke trenger å forholde seg til responsen som eventuelt måtte komme, sier hun.

– Det er bekymringsfullt at det sitter familiefolk som mobber og sjikanerer, og gjør seg søkbare under fullt navn med det som resultat at barn kan finne sine foreldre og se dem ytre seg på denne måten – noe som igjen er med å legge lista for hvordan man oppfører seg på nett, sier hun
Hanssens snurrige logikk er skrudd sammen slik: Siden Human-Etisk Forbund med sin kampanje: Ingen Liker Å Bli Lurt (ILÅBL) tar opp ulike problematiske forhold i alternativbransjen, så mener Hanssen at det gir han blankofullmakt til å oppføre seg som et svin og bølle på nettet.

Hanssen opererer selvfølgelig ikke alene. Han beskyttes av det mer outrerte miljøet i alternativbevegels hvor Lyskilden, som jeg har skrevet om tidligere, holder sin beskyttende hånd over Rolf Erik Hanssen. Vi snakker om en liten klan, som klarer å gjøre litt av seg og som faktisk har klart å få folk utestengt fra Facebook i kortere perioder, særlig når man har tatt opp Hanssens oppførsel. Hvordan får de det til? Skal komme tilbake til det om litt.

Hanssen får støtte

Lyskilden og Vaksineaksjonen er blitt en av de mørkeste avkrokene av det alternative landskapet med vaksinemotstandere, konspirasjonsklovner og mennesker som i utgangspunktet kaller seg alternative, men som drives av helt andre motiver, nemlig sitt brennende hat mot Ingen Liker Å Bli Lurt kampanjen til Human-Etisk Forbund, bloggere, ja alle som kommer i deres vei . Denne lille gjengen går et reklamebyrå en høy gang hva gjelder kreativitet. Det er bare så synd at kreativiteten manifesterer seg i pur faenskap. Det har sin forklaring som jeg skal komme tilbake til mot slutten.

Rolf Erik Hanssens elleville blogg
Rolf Erik Hansen har i tillegg kommet med en real høydare av en blogg hvor han har gjort injurierende uttalelser til en olympisk gren. Den korte snertne tittelen på Hanssens blogg er:
Human-etisk Forbunds og Foreningen Skepsis interesse for okkulte sexovergrep mot barn.


Bloggen til Hanssen

Introen legger selvfølgelig føringen for innholdet:
”Har Human-etisk Forbund og Foreningen Skepsis blitt infiltrert av intellektuelle pedofile med forgreininger til sataniske grupperinger?
Bloggen er også blitt en høydare inne på Konspirasjons-kokosnøttfabrikken Nyhetsspeilet.
Jeg gidder kort og godt ikke å ta for meg all fabuleringen i Hanssens blogg, men et par ting er kanskje greit å få frem.
Bloggen til Rolf Erik Hanssen er:
 
ille

Igjen har Rolf Erik Hanssen og hans ”bakkemannskap” beskyldt Gunnar Tjomlid for å være pedofil, noe Hanssen har gjentatt ved jevne mellomrom.

Jeg tviler på at de har lest hva Gunnar Tjomlid skriver om temaet pedofili. De fleste som leser Tjomlids blogg er et publikum som kan lese og reflektere over temaer de leser, selv om de ikke nødvendigvis er enige i innholdet. Det er en god del av det Gunnar Tjomlid skriver om tema jeg ikke er enig i, men jeg syns det er bra at han faktisk reiser noen moralske problemstillinger rundt pedofili, som han skal ha honnør for å ta opp.

I etterpåklokskapens lys (og i en ideell verden) skulle han muligens tatt et lass med forbehold når han begir seg inn på et tema som dette, for å klargjøre for et publikum som ikke er særlig lesevant hva han faktisk mener. Men som sagt, så må en forutsette at de som leser bloggen er i stand til reflektere over det en leser, og adressere evt motargumenter på en fornuftig måte. Dessverre er ikke Rolf Erik Hanssen eller hans tilhengere i stand til det. Forøvrig klarte Hanssens og hans lille klan nylig å sørge for at for at Gunnar Tjomlid ikke fikk poste noe på Facebook i 12 timer.

Det er mengder med injurierende vås i bloggen til Hanssen. Jeg får selvfølgelig passet påskrevet jeg også. Ifølge Hanssen så skal jeg motta penger fra Humanetisk forbund. Hadde det bare vært så vel, men det ikke tilfelle. Ellers er han rørende opptatt av min fritid.
Jeg ser at Hanssen er opptatt av at jeg også bør holdes unna barn. Sukk … Jeg kan for ordens skyld opplyse om at jeg verken er pedofil eller satanist, medlem av OTO, Human-Etisk Forbund eller foreningen Skepsis. Sukk …

TJ-iRoffe-blogg

Mens vi er inne på tilhengere til Hanssens mange krumspring, så er det interessant å observere at bloggen spres med hurtigtogsfart rundt på en del fora i et forsøk på å skape sympati for Hanssens rabiatur. Hanssen har to protegeer,  Cathrine Woldstad og Christin Bye Sørum (som har hengt i buksene på Hanssen i noen år via vaksineaksjonen). Der Hanssen dukker opp i diskusjoner er aldri Wolsstad og Bye Sørum langt unna. Disse to er i tillegg med på å spre Hanssens galskap på nettet ellers også, i dette tilfelle bloggen til Rolf Erik Hanssen. Fra Lyskilen er “sjefen over alle sjefer” Anita Sweeney og hennes våpendragere Dag Fallet og Unni Anita Iversen ivrige med å forsvare Hanssen. I tillegg er denne gjengen notoriske når det gjelder masserapportering av alle som kommer i deres vei, og som kritiserer Hanssen.

lyskildn-ivers liker roffeblogg

Som jeg nevnte i min forrige bloggpost, så har Iversen hentet inspirasjon og tips fra det høyreekstreme miljøet i hvordan man på en effektiv måte rapporterer personer de ikke liker, de er kjent for å bruke denne type virkemidler på Facebook.

rapport-16-11-2012- Ordet-fritt
Oppdatering 28.11.2012

Hanssen har fått det for seg at bloggen hans har fått 18000 oppslag på 14 dager. Det er ikke første gangen han roter med tall (Den gang i Lama kostyme). Det kan jo selvfølgelig være en mulighet at fundamentalistene inne på Lyskilden og Vaksineaksjonen har mønstrer på, og har jobbet 3 skift med å trykke F5 i nettleseren for å oppdatere siden. På den måten har klart, etter nitidig innsats å nå 18000, men jeg tviler sterkt på det.

Roffe -tuller om bloggen
Oppdatert 28.11.2012

Hvordan klarer folkene fra Lyskilden å få rapportert sine meningsmotstandere?
Den 13.10.2012 kunne vi lese en artikkel på Nrk.no: Frykter for ytringsfriheten på Facebook.
”Rådgiver i Human-Etisk forbund ble stengt ute fra å kommentere på Facebook i 24 timer, etter at han ble rapportert inn for upassende innlegg. Han mistenker en samordnet aksjon fra ekstreme meningsmotstandere, og nå slår han alarm for ytringsfriheten på Facebook.”

Didrik[4]

Jeg har omtalt hvem det er som står bak, men ikke hvordan de går frem.  Nylig ble etter det jeg har fått opplyst Didrik Søderlind for andre gang rapportert inn av den samme gjengen rundt Rolf Erik Hanssen.

Ledende personer fra Lyskilen og Vaksineaksjonen oppretter en bunke falske profiler som de bruker til å masserapportere med. Det finnes oppskrifter på hvordan man går frem når man vil kjøre masserapportering på Facebook. Det finnes utvidelser til ulike nettlesere som gjør at du kan sjonglere med flere facebook kontoer, og på den måten kjapt turnere mellom ulike profiler. Du kan faktisk følge med på resultatene av rapporteringen man gjør. Dette har gjengen inne på Lyskilden lært seg av det høyreekstreme miljøet som har brukt dette for å økse motstand i diskusjoner de ikke kan møte med folkeskikk eller rasjonell argumentasjon. Poenget er at det rapporteringsmisbruket vi ser på Facebook vil drepe Facebook som en arena for sober diskusjon og som f.eks kampanjearena.

FB_Reporting_Guide_1.71
Trykk på bilde for større versjon

Facebook har mange brukere og mottar sikkert titusenvis av rapporteringer hver eneste dag. Facebook har helt sikkert en automatisert dataalgoritme for å håndtere all rapportering på en noenlunde fornuftig måte. Facebook har i veldig liten mulighet til å vurdere hver enkelt sak , og har derfor med stor sannsynligvis bare trinnvise automatiske advarsler og blokkeringer etter hvert som noen mottar flere rapporteringer mot seg. Er man uenig kan man klage til Facebook, men det tar tid å behandle en slik klage, så det hjelper neppe å klage hvis mann blir utsatt for en 24t blokkering.Så summa sumarum kan en liten gruppe kneble sine meningsmotstandere ved å ha nok støttespillere, eller falske profiler for å lykkes med rapporteringer og på den måten få den automatiserte reaksjonen fra Facebook.


Til slutt
Gjengen fra Lyskilden og Vaksineaksjonen hyler om forfølgelse og knebling, samtidig som de holder på med denne rapporteringsleken sin. Sett i lys av hvordan de holder på, står det ikke til troende. Dette er dilettanter som drives av sitt brennende hat mot Human-Etisk Forbund, talspersoner for kampanjen, bloggere, ja faktisk alle som kommer i deres vei. En ting Hanssen drar frem er at ”dere senket profilen min flere ganger fra facebook”. Det han glemmer å si er at han på egenhånd sørget for dette ved å oppføre seg som et svin på Facebook.

Her ligger noe av problemet. Alternativmiljøet er ikke vant til, eller har ikke noen kultur for å håndtere kritikk og kritiske innvendinger. Når det hevdes at de blir. ”latterliggjort og karakterdrept, forfulgt og kneblet”, så snakker vi faktisk i realiteten om kritikk. Kritikk hvor man må underbygge sine påstander, særlig når man går ut og hevder at ved hjelp av en kløverknekt og noe magisk vann med klorinlukt kan helbrede MS, kreft og Aids, og samtidig fornye ditt DNA og vibrasjoner med universet.

Poenget er at en faktisk må legge frem dokumentasjon på at det man tilbyr av alternativ behandling faktisk fungerer. Når mange av alternativbehandlere ikke kan dokumentere hva de holder på med tyr man til det billige trikset og roper at de er forfulgt, hengt ut osv.

Er det noe ILÅBL kampanjen har satt fokus på, så er det hvor dårlig det står til i deler av det alternative landskapet. Noen av påstandene og behandlingene ble tatt opp i den glimrende serien Folkeopplysningen på NRK. Serien skapte sterke reaksjoner og sinte leserinnlegg i en rekke aviser, men akkurat det skal jeg komme tilbake til i et annet blogginnlegg.

Ellers er det greit å få med seg et intervju som ble gjort i P4 aktualitetsmagasin 17:30 hvor Rolf Erik Hanssen diskuterer mobbing med Even Gran, aksjonsleder i Ingen Liker å Bli Lurt.

Poenget er at kritikk er noe alternativmiljøet er veldig dårlige på. Men, det Hanssen og hans lille klan driver med er langt over streken av og er pøbelstreker. Uansett er dette enten en liker det eller ikke en belasting for alternativbevegelsen. Det er påfallende taust fra det alternative miljøet. Men det er som det pleier. Mottoet er jo; ”alle har sin egen sannhet og virkelighet, det som er sant for meg trenger ikke være sant for deg” I en slik relativistisk smørje er Hanssens mobbing slett ikke noe problem for alternativbevegelsen, virker det som.

Jeg tror vi får se to soler på himmelen i februar 2013 før rasjonell argumentasjon har en mikroskopisk sjanse til å nå frem. Denne lille klanen har et ”idiotsikkert nettverk” av svadaforklaringer, fjollete unnskyldninger og en helt egen logikk som sørger for at de, i egne øyne, har helt rett i alt de mener og gjør.


 
Relaterte  bloggposter
Problembarna i alternativbevegelsen som ikke ville bli voksne
Alternativbevegelsens problembarn – Del 1
Alternativbevegelsens problembarn – Del 2
Vaksinemotstandernes uredelige argumentasjon
Vaksinemotstandernes uredelige argumentasjon del 2
Les Torgrim Eggens glimrende artikkel - I skitstormen.
unfiltered perception - Nettmobbere med skitne triks
unfiltered perception - Rolf Erik Hanssen – Norges verste nettmobber
unfiltered perception - Mobbing fra Skepsis og HEF?
unfiltered perception - Rolf Erik Hanssen – oppmerksomhetssyk homeopat
venstresida.net - Hatet fra alternativbevegelsen
Skepsis.no - Anti-vaksinasjonsbevegelsens «intellektuelle» alibi
Dekodet - Hyllest til Gunnar
Medianova.no - Bøller på nett

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hadde det bare vært et snev av sannhet i det du skriver kunne det vært interessant nok, men det er jo bare løgn, oppspinn og bokstavonani. "Åhh vad trôtt jag blev" :-)

Tor J. Næss sa...

Hei Anonym. Det var jo en kommentar som slo pusten ut av meg. Sikkert lurt at du legger deg litt siden du ble så trøtt. Ha en anonym aften :-)

Anonym sa...

Bra innlegg, jeg har observert denne stakkarslige gjengen selv noen ganger. Men vær forsiktig med å slenge rundt deg om "inspirert av det høyreekstreme miljøet", da jeg synes denslags nærmer seg en sjargong som er ubrukelig i debatt.

Anonym sa...

Det er neppe alle som tilhører "det høyreekstreme miljøet", men noen av dem har forbindelser i den retningen.

Tor J. Næss sa...

Nei, det er selvfølgelig ikke slik at en kan konkludere at "alle" tilhører det høyreekstreme miljøet. Dog er det elementer som frekventere dette miljøet, og som plukker opp en del triks om hvordan de kan lage kvalm for andre blant annet på nettet. Det er ikke mange, men ved å se på hva slags kilder de benytter, kan en få en god indikasjon hvor i lende de ligger.

Legg inn en kommentar