App yours …

Vi lever i et samfunn hvor kunnskap aldri har vært mer tilgjengelig. Vi kan finne fakta om stort sett alt hva hjertet begjærer, men ikke all fakta er hva det utgir seg for å være. To gode verktøy å ha med seg i sekken er: kildekritikk og evnen til å stille kritiske spørsmål.

Jeg er litt lei den harselasen mange har mot vitenskap, man samtidig tar alt rundt seg for gitt, noe det faktisk ikke er. De bør noen og en hver ofre det noen tanker når de sitter 30 000 fot over bakken i et aluminiumshylster som fyker av gårde i 900 km i timen, eller laster ned en E-bok til ditt nettbrett. Det er det resultat av vitenskapens fremskritt at du faktisk kan det. 

Når så du noen på bussen sist som satt og fiklet med en avis? Ikke mange vil jeg mene, du kan ta det for gitt at mange  sitter og fikler med sin smartmobil eller et nettbrett/lesebrett. Det er ikke noen tvil om at den mobile hverdagen er her og nå. Det gjør at vi endrer måten vi konsumerer innhold og tilegner oss kunnskap. Nettbrett og smartmobiler har gjort oss mer tilgjengelige og oppdatert på alt som skjer rundt oss. Det finnes apper som kan hjelpe oss med hva vi skal ha til middag – til oppslag om solsystemet. Forlagsbransjen må omstille seg til en digital hverdag, for ikke å snakke om dagspressen som sliter med å finne modeller for hvordan de skal ta betalt for innhold.


Barn er født forskere

Se på våre små barn, de er født som små forskere. De er på utkikk etter ny kunnskap, og lurer alltid på hva som skjer om man gjør ditt eller datt. Hva skjer om jeg smaker og biter på denne? Hva skjer om jeg kaster denne? Hva skjer om jeg hopper her? Hva skjer hvis jeg rister denne? Hva skjer hvis jeg klemmer på denne? Osv, osv. På et eller annet tidspunkt ser det ut til å skje noe med mange av barna. De mister gnisten på å finne ut mer. En del ligger kanskje på foreldrene her som kanskje ikke er interessert, ikke har særlig høyere utdanning, farger barnas syn med sine holdinger i sin iver etter å gi barnet en god oppdragelse, og samtidig blir skolesekken tyngre. 


"Dersom vi ønsker å lede an i en teknologisk verden, må vi lære barna våre mer enn bare å bruke Facebook". Kilde


313418_10151495398490155_394094557_n

Det generelle vitenskapelige kunnskapsnivået blant folk er ikke så aller verst, men poenget er at det er få av oss som vil jobbe med det, noe som er et paradoks siden vi omgir oss med teknologi og løsninger som er resultat av vitenskapen. Likevel virker det som de fleste er lite interessert i vitenskapen til daglige.

Fakta er at Norge gjennom flere år har utdannet for få kandidater innen real- og ingeniørfagene i forhold til etterspørselen etter denne type arbeidskraft. I rapporten Global Competiviness Report for 2012-13 (side 23) hvor lands konkurransekraft sammenlignes kommer Norge ikke så veldig godt ut. Det utdannes for få realister og ingeniører kort og godt.

For første gang på flere år ser det nå ut som det snur. Totalt øker søkertallene til realfag og teknologiske fag med 7,4 prosent i år. Det gledelige er at flere jenter søker realfag. Det er satt i gang en del tiltak for å øke interessen for realfag i videregående skole, men jeg tror en må begynne enda tidligere. Egenlig er dette er egen debatt, men poenget er at hvis vi som foreldre kan få våre barn interessert i hvordan ting virker, så kan kanskje interessen for realfag ta seg opp.

Det er mange måter å stimulere barns nysgjerrighet vil jeg mene. Noe jeg festet meg ved var artikkelen - Hvorfor lærer vi ikke barna våre å kode? Barn og unge har faktisk lyst til å lære seg kode og programmering, men skoleverket definerer ikke programmering som en del av våre digitale ferdigheter. Vi er gode på å bruke teknologi, men vi er ikke gode på å skape og forstå teknologien. Allerede i barneskolen bør barna lære seg programmering og kode.

Helt svart er det ikke. Møtestedet Lær kidsa koding som Simen Sommerfeldt har satt i gang på meetup.com - har som mål å øke interessen for programmering, samt at de holder kurs. En kan lese mer om bakgrunn for konseptet her: Nødvendigheten av god digital kunnskap blant barn

Som også møtestedet Lær kidsa koding tar opp, så finnes det et sted hvor barn kan forsøke seg som programmerer. http://scratch.mit.edu/ er et sted hvor barn kan lære seg å programmere ved hjelp av dra og slippmetode som en start.  Å lære barna programmering kan være givende og fremmer logisk tenking.  


Smartmobil og nettbrett - våre nye Swiss Army knifes

I følge Elektronikkbransjen har salgstallene for mobil gått noe ned, men omsetningen i kroner har uansett gått opp fordi vi kjøper dyrere mobiler. PC salget stuper. PC fabrikantene svarer med å lage hybrider mellom PC og nettbrett. Nettbrett selger uansett svært godt.  I 2012 kjøpte vi en halv million nettbrett.

Apropos nettbrett så har Samsung kommet med et nettbrett jeg selv har testet ut - Samsung Galaxy Note 10.1. Samsung har laget programvare som “skjønner” matematikk. Skriver man likninger på skjermen programmet tolke det til en tekst og tall-likning og faktisk regne ut svaret. Kan bli en hendig hjelper for både lærere og elever vil jeg tro.

Skal jeg spå her, så tror jeg om noen år sitter vi igjen med 2 – 3 operativsystemer for mobiltelefoner og lesebrett og pc. Apple, Android og Windows.
Utvikling av apper er fundamentet og en del av økosystemet. Ikke minst genererer salg av apper etter hvert mye penger som er viktig for å legitimere de ulike operativsystemenes eksistens fremover.

Apple alene - har passert over 40 milliarder nedlastinger av apper fra 2010 frem til 2012. Androids nedlastingstjeneste Google Play, er heller ikke helt ukjent med trafikk. Google fortalte i fjor sommer at det ble lastet ned rundt 1,5 milliarder applikasjoner fra deres nettbutikk i måneden, og det totale antallet nedlastinger var på 20 milliarder i juni 2012. Kilde: Amobil.no

Hva er en App?
En app er kortversjonen av det engelske application, eller programvare som gjør et spesifikt sett med oppgaver. Vi bruker uttrykket synonymt med ”programvare for mobile enheter”. De fleste mobile enheter i dag er smartmobiler og nettbrett og bærbare PCer.

Det finnes gode apper til barn hvor de på en morsom måte kan tilegne seg kunnskap. Det er et hav av apper for å stimulere nysgjerrigheten inne helse, forskning og utdanning. En av utfordringene er å evaluere app’er til bruk i opplæring. Det er laget noen oversikter, men denne fra USA er en av de bedre. Bloggeren Eva Bratvold som også driver sitt eget foretak - Digital Kompetanse har grepet fatt i dette og oversatt et vurderingsskjema til bruk for lærere som bruker apper i undervisningssammenheng. Det foregår noen pilotprosjekter du kan lese om her og her samt her - hvor nettbrett blir brukt i undervisning, men dette er i sin spede begynnelse. Det er uansett et tidsspørsmål før dette integreres enda tettere inn i ulike fag.

Det finnes en del læremidler i dag
http://www.brettboka.no/
http://www.smartbok.no/

Lærebøkene i papirform blir nok ikke borte på noen år, men elektroniske lærebøker vil etter hvert ta over. Apper/små programmer kommer om noen år til å endre måten vi lærer på.  Programutvalget kommer til å bli større, rimelige og blir mer tilgjengelig. Det vil gi elever andre utfordringer når det gjelder motorikk og grensesnitt og interaktivitet. En av utfordringene med å implementere bruk av apper i skolen er at en trenger rammer for volumlisenser, som man har på software for øvrig i skoleverket. Det har vært en del testing hvor elever er blitt utstyrt med nettbrett, blant annet i Storbritannia - hvor bruk av nedlastbare bøker og apper er integrert i flere fag. Men vi er ikke helt borte her heller. Kongsberg kommune utmerker seg.

“Skoleelevene i Kongsberg kaller ikke iPad for nettbrett. Der i gården heter det lærebrett. Og brettene brukes med stor entusiasme”.

2800 elever i barne- og ungdomsskolen har nå har hvert sitt nettbrett standardisert på iPad med wlan-oppkobling i i Kongsberg kommune. Les mer om prosjektet

 

App - Oteket …

Nedenfor har jeg satt opp en oversikt over en del nyttige apper som kan stimulere til læring. Jeg drar frem noen nytteapper som er nyttige og er relatert til helse, opplæring og nytte. De fleste apper finnes både for Apple og Android, men det er noen flere apper for apple, særlig innenfor skole og opplæring. Noen koster penger og noen av  er muligens bedre tilpasset smartmobilskjermer. Foreløpig er apper tilpasset Windows 8 noe skrint, men det finnes noen. Etter hvert er jeg sikker på at utvalget vil ta seg kraftig opp.

Det finnes et hav av apper og det er en god del dritt som smarte utviklere forsøker å fylle våre smarttelefoner og nettbrettene våre med. Vær en smule kritisk når du leter etter nytteapper.

Noen nytteapper for Barn

Har du barn som skal begynne på skole til høsten så kan denne appen – Skriv og Lær 2 være nyttig.

Kom over noen på Facebook som pratet om denne appen, som også er omtalt inne på et nettsted som heter ForeldreManualen.

”Appen vil gi barnet basiskunnskap om alfabetet og gi øvelse i å skrive ord. Den vil også gjøre det morsomt å øve seg på å forme setninger ved hjelp av skrivemaskinsimulatoren. Alle læringsaktiviteter i appen vil være av stor betydning før barnet begynner på skolen”.

Du finner appen i AppStore

Skriv og lær2 


Mattekonge er et hektisk matematikkspill med mye moro og diverse oppgaver på ulike områder. Du starter som mannlig eller kvinnelig bonde og øker nivået på figuren din ved å svare på mattespørsmål og forbedre poengsummen din. Ny figurdesign og musikk for hver av ti leveler. Samle stjerner, oppnå prestasjoner og sammenlikn poengsummer med venner og spillere verden rundt! Tekst fra AppStore

mattekonge

Siden vi er inne på barn. Jean Baptiste Huyhn og selskapet hans WeWantToKnow har utviklet et mattespill – DragonBox. Spillet har høstet anerkjennelse internasjonalt og i August 2012 hentet spillet hjem en gullmedalje for beste spill under Serious Play Awards i Los Angeles.

Spillet er testet på hundrevis av norske og franske elever i alderen seks og 16 år. Påstanden er at etter kort tids spilling skal en tolvåring kunne løse likninger som mange foreldre vil ha problemer med. Jeg har ikke testet spillet enda, men skal få testet det på min nevø.

dragonboks-org

Spillet går ut på å dra, flytte og slippe fargerike kort på skjermen, og på den måten løse bokstavlikninger. I løpet av en time løser spillerne 200 likninger og får direkte tilbakemeldinger på resultatet. Det geniale er at spillet er på flere plattformer. Spillet kan lastes ned fra AppStore og Google Play og Windows Store

Videre kan det være verdt å sjekke ut Norsk Fakta Forlag som har en serie på 4 iPad-apps som tar for seg matematikk for barn både i barnehagen og på barneskolen.

Et sted jeg kan anbefale er HowStuffWorks. Der ligger et mye snadder for barn (og voksne) Anbefaler artikkelen ”10 iPad Apps for Teaching Kids About Science”

ten tings


Apper for apple iPhone/iPad/Android/Win8:

Quiz Battle. Kunnskapsspill er i vinden så hvorfor ikke teste ut Illustrert Vitenskaps Quiz Battle.
Illustrert Vitenskap Quiz Battle er enkelt å lære, men vanskelig å mestre. Svar på spørsmål mens du beveger deg over spillebrettet, og forsøk å hindre motspilleren i å nå stjernen i midten. Underveis finnes bonusfelt, og noen av dem gjelder bare i en bestemt kategori. Kombiner flere spørsmål for å få ekstra bonuspoeng”.

Spillet kan lastes ned fra AppStore og GooglePlay

quisbattle

Vi kommer ikke utenom Wikipedia. Wikipedia Mobil er nok et must. Det finnes en annen app som kalles Wikipeanion for ipad, den har et lekkert grensesnitt og kanskje bedre tilpasset nettbrett.

Wikipanion


Encyclopædia Britannica eksisterer faktisk enda, men kun i elektronisk versjon der den koster i form av en årlig avgift. Artikler og informasjon holder en høy kvalitet, men det er litt tregere på oppdateringer en Wikipedia fordi redigeringer og nye opplysninger sjekkes nøye av leksikonets egne profesjonelle redaktører før publisering (i motsetning til Wikipedia hvor mer av redigering skjer i etterkant).

Det koster litt ekstra som Premium medlem, men du får med en del ekstra på kjøpet. I tilegg er det en rekke apps for barn i serien Britannica Kids serien som er delt inn en rekke temer. En rekke apper er også tilrettelagt Android.

Encyclopædia Britannica

Periodic Table of the Elements App
En oversikt over Periodesystemet (også kjent som periodetabellen eller det periodiske system) er en klassifiseringstabell som systematiser grunnstoffene. Appen viser ikke bare viser grunnstoffene, men også når de ble oppdaget. Appen er utviklet av EMD (nå Merck) Chemicals

Merck-periodic table

VideoScience er en app med over 80 (flere videoer legges til fortløpende) videoer med ulike enkle eksperimenter som er glimrende å bruke i undervisningssammenheng på skolen for flere alderstrinn.

VideoScience


Andreas Wahl som mange kjenner igjen fra NRK programmet Folkeopplysningen på NRK viser deg hvordan du utfører kjemitriks i appen Tricks of Science til iPhone og iPad. Forklart med tekst, bilder og video. Sjekk også ut hjemmesiden.

tricks-of-science


En annen side hvor det ligger en del fine realfagsapper er på teachwithyouripad.
I tillegg er appadvice interessant å titte nærmere på.

appadvice 


Helse
I Norge har i dag rundt 375.000 personer diabetes. Av disse har rundt 25.000 diabetes type 1, mens resten har diabetes type 2. Rundt halvparten av dem med diabetes type 2 har ennå ikke fått diagnosen, og lever i dag med diabetes uten selv å vite om det.

Det finnes ikke sikre tall for forekomsten av diabetes type 2 under 30 år, men under 18 år er type 2 sjelden.

Diabetes type 1, også kalt insulinavhengig diabetes, oppstår i alle aldersgrupper, men er mest vanlig hos barn, ungdom og unge voksne. Les mer om diabetes type 1 her.

Diabetes type 2 rammer for det meste personer over 40 år. Men stadig yngre mennesker får også diabetes type 2. Les mer om diabetes type 2 her. Kilde: Diabetesforbundet

DiabetesGuard er en trygghetsalarm til mobil som er skreddersydd for personer med diabetes. Tjenesten er utviklet av SmartCare og varsler dine nærmeste dersom du får føling og trenger hjelp. Målet er å tilby økt trygghet i hverdagen, og bidra til en langsiktig helsegevinst. DiabetesGuard er utviklet sammen med personer som har diabetes, spesialister innenfor fagfeltet diabetes, diabetessykepleiere, overleger, familie og venner til personer med diabetes. Kilde: Smarcare.no

Historien om hvordan denne appen ble til kan du lese om her. Appen finnes både til iPhone og Android.

DiabetesGuard

En side å anbefale er Helsenorge.no. Her ligger det mye god helseinformasjon.


MinAstma er en nyttig app for astmatikere. Min Astma er utviklet av GSK, i samråd med internasjonale astmaeksperter. MinAstma gir tips, praktiske råd og verktøy som kan være til hjelp for å oppnå bedre astmakontroll. Sjekk også ut denne siden.NB! Appstore appen ble ikke funnet funnet.

“Forekomsten av astma i befolkninger øker urovekkende. Over 20 % av barn i Norge har, eller har hatt, astma innen fylte 10 år.Til sammenligning har rundt 8 % av den voksne befolkningen i Norge astma.Astma kan forverres i pollensesongen. Ubehandlet pollenallergi øker sjansene for å pådra seg astma.Har du hatt astma som barn, kan det øke sjansen betraktelig for kols i voksen alder, særlig om du røyker”. Kilde

 

min astma org


Danske kreftforeringen som heter Kræftens Bekæmpelse. De har lansert en app til iOS og Android som vil gi kreftrammede rådgivning, overblikk over sykdomsforløpet og ikke minst støtte, ifølge Mobil.nu. Det er ikke noen tilsvarende app fra kreftforeningen her hjemme enn så lenge. Appen er selvsagt tilgjengelig for norske mobilbrukere, selv om språket er dansk.

Last ned appen gratis til enten iPhone eller en Android-telefon.

liv med kreft


Slutte å røyke? Appen ”Slutta” er først og fremst laget for ungdom, men kan også fungere bra for dem som er litt eldre. Den skal være din personlige hjelper og motivator når du skal slutte å røyke, og den er gratis. Last ned Slutta-appen ved å klikke på ikonene under. (appen finnes også for Android og kan lastes ned fra Google play)
LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke har en tilsvarende app som heter Røykeslutt (for Android)

slutte å røyke app


Redd liv
er en app alle bør ha på sin telefon. Er du sikker på om du kan hjerte-lungeredning, kan du redde liv dersom ulykken er ute? Denne appen er utviklet av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke for å guide deg trygt og sikkert gjennom en sitasjon der noen trenger livreddende førstehjelp. Steg for steg viser appen deg hvordan du utfører hjerte-lungeredning på babyer, barn og voksne. Appen har i tillegg en læringsdel som gir deg enkel innføring i hvordan du utfører hjerte-lungeredning i en nødssituasjon. (For Android)

Redd-liv


Manglende kunnskaper om medikamentregning ( regne ut riktig dose) hos studenter kan være en utfordring. MedRegning er app hvor sykepleiere og studenter sykepleie og vernepleie trenger for å bestå eksamen i medikamentregning. (iPhone-iPad)

medregning


Anatomy Lite er en snasen app for alle som er interessert i anatomi.(iPhone-iPad)

Anatomy Lite


I samme gate har vi Anatomy Atlas som er enda mer fyldig. (iPhone-iPad)

 Anatomy Atlas


WebMD Baby. Kan være en nyttig app særlig for de som får sitt første barn. ”Det er som å ha en barnelege i lommen” er omtalen av denne appen. Den er et godt verktøy for foreldre som trenger rask tilgang til ulike barnesykdommer, råd om osv. Det er også en egen dagbok for babyen som gjør at du ka organisere barnets minneverdige øyeblikk. (Android)

Web-MD baby


Utdanning - Forskingsfakta
Papers er en nyttig app når du trenger forskingsfakta fra PubMed, Google Scholar, Web of Science, Arxiv, ACM, JSTOR m.fl. (iPhone-iPad)

Papers 

 

Skeptic's Dictionary kommer vi selvfølgelig ikke unna. Denne appen dekker en rekke områder fra alternativ medisin til UFO svindel og useriøs vitenskap +++ . Ellers er jo også nettsidene å anbefale. Appen er kun å finne som Apple app etter det jeg vet.   

Skeptics -dictiobnary


Skeptical Science er appen som helt sikkert vil øke temperaturen i debatter du haver i vdr klima.

Skeptical org


Science Population er en app for iPad som presenterer en detaljert oversikt over den globale befolkningsveksten og innvirkningen dette har på kritiske områder som levetid, utdanning, helse og økonomi.  En rekke videoer og interaktive grafer som viser utfordringer med befolkingsvekst m.m.  (iPhone-iPad)

Det ligger en rekke apper på ScienceNetlink som kan være verdt å sjekke ut.

science-population


PubMed – Unbound Medline. Et oppslagsverk som kobler deg til en menge fakta, undersøkelser. Har en kraftig søkemotor. Sjekk ut video. (For Android)

PubMed


Medscape
er i samme gate. Er sneisen for leger, medisinerstudenter, sykepleiere og annet helsepersonell som trenger klinisk informasjon. (For Android)

medscape-org 


For de med Windows phone anbefaler jeg PlanetScience. Der ligger det en rekke vitenskapelige apper.

sience apps-win8-mob 

Sjekk også ut ScienceNetlinks. Der ligger det en del snadder for Apple og Android

SienceLinks


Vi kommer neppe forbi Science360 for iPad fra National Science Foundation (NSF)

”The National Science Foundation’s (NSF) Science360 for iPad provides easy access to engaging science and engineering images and video from around the globe and a news feed featuring breaking news from NSF-funded institutions. Content is either produced by NSF or gathered from scientists, colleges and universities, and NSF science and engineering centers.
If you have questions or comments, or if you are an NSF-funded researcher and would like to have your images or video included in the app, contact science360app@nsf.gov.

Features:

- Spectacular images from NSF-funded institutions available in high resolution for download to your iPad
- Fun and engaging streaming video (WiFi or 3G connection required) on a wide range of topics
- Hundreds of images and videos to experience, with new content added weekly
- Share images and videos on Facebook and Twitter or via email

Lastes ned fra AppStore

360

 

Kepler er en app som gir deg info om NASA`s leting etter jordlignende planeter. Appen vedlikeholdes av en astronom. Kan lastets ned fra AppStore

Kepler


Wolfram Astronomy Course Assistant. Et verktøyet som kan hjelpe deg i skolearbeidet og i diskusjoner. Dekker emner som stjernekonstellasjoner, studier i månefaser, årstider m.m. du kan undersøke egenskapene til over hundretusen stjerner, avstander. Du har tilgang til formler fra Newton og Keplar og Einsteins berømte E= mc ^ 2. Dette er et kraftig verktøy. Dette er faktisk et helt lite astronomikurs i seg selv.

Du kan laste appen ned fra AppStore. Jeg har ikke funnet denne appen i GooglePlay, men det finnes uansett en rekke apper til Android i Wolfram serien. Jeg kan anbefale å ta en runde på deres blogg. Der vil du finne mye nyttig.  

Volfram Alfa


Apple har satset målrettet mot utdanning. iTunes U er en liten gullgruve. Her kan du laste ned forelesinger og læremateriell fra en rekke universiteter, mest amerikanske, men også NTNU er representert her. Forelesninger fra NTNU er på Norsk. (iPhone-iPad)

iTunes U


Et annet godt alternativ er Non-profitorganisasjonen Khan Acadamy. De tilbyr en rekke gratis kurs innen matte og fysikk til historie og finans.
Sjekk ut Independent.co.uk - Ten great free education apps for the iPad.

Det er ingen Khan Academy-apper, men du kan for eksempel bruke Khan Archiver til iPad og iPhone (gratis) Til Android er det en noe enklere app. Til Windows Phone kan du bruke gratisappen Khan Academy. (iPhone-iPad – Android)
Du kan naturligvis også bruke PC.

Khan Academy

Sjekk også ut: Apple i utdanning. En side med en rekke gode utdanningsapper og Best iPad apps – education. Kunnskap på mange måter i ferd med å bli allemannseie og ikke minst gratis


Et nyttig sted for å finne apper er hos WAGmob. Her er det oversikt over apper for Win 8, Android og Apple og faktisk også for Black Berry.

Wagmob


Nytteverktøy
CamScanner en en liten godbit. Tenk at du sitter på venteværelse hos tannlegen og leser en spennende artikkel og ser en artikkel du gjerne skulle hatt. Du får deg ikke til å rive ut artikkelen, eller putte bladet i veska. Du skulle ønske du hadde en skanner tilgjengelig slik at du kunne fått med deg artikkelen, men du har faktisk en skanner med deg. Din egen mobil (eller nettbrett). Løsningen er en app. Camscanner er en glimrende app som gjør at du kan ta bilde av et dokument, så foreslår appen at du kan beskjære bildet for å fjerne evt bakgrunn og lignende. Du kan lagre resultatet som en PDF eller bildefil, og du kan du kan maile en videre. Camscanner lar deg også skanne dokumenter over flere sider.

Den kan lastes ned fra GooglePlay og i AppStore

CamScanner-org

 

Iannotate PDF er glimrende hvis du trenger å legge notater i pdf filer. Men det stopper ikke der. Her kan du legge inn kommentarer, markere teks, understrekninger og tegne direkte i pdf dokumentet, sågar kan du legge inn lydklipp. Du kan jobbe med flere dokumenter samtidig. Integrert med Dropbox, Google Drive og Skydrive. Finnes både for Apple og Android. Det virker som denne appen er bedre på apple produkter en for google.

Iannotate


Vi kommer ikke unna ezPDF Reader Multimedia PDF. Trenger du å gjøre notater, understrekninger og markeringer, fylle ut skjemaer osv … er dette vertøyet du trenger. Har du Android vil jeg nok holde en knapp på denne i forhold til Innotate PDF. Uansett får du også dette vertøyet for både Apple og Android.

Ezet-orgTotalt unyttig, men gud så morsomt
inoHumor humor satire offbeat. En kommer ikke unna humor og satire her. Denne glimrende appen er et must.  Her får du ironi og humor fra blant annet:
The Onion, Cracked, DERF Magazine, The Spoof, Indecision Forever, SlashNOT, Digg Offbeat, NewsBiscuit, Sports Pickle, Unconfirmed Sources, CAP News, The Enduring Vision, Break, CollegeHumor, Fail Blog.

humor org

 
Bloggpost oppdatert 08.01.2015Noen kilder 
Eva 2.0 - Vurdere app’er i undervisningen
Vaksineplanlegging for iPad og iPhone
FamilePrat.no - Nettbrett - skadelig eller bra for barn?
E24.no - Småbarn må i terapi etter iPad-avhengighet
Aftenbladet.no - Denne skolen er størst på nettbrett
Kristiansand kommune - Aktiv bruk av nettbrett i barnehager

Relaterte  bloggposter
De brukte vitenskapen
Vitenskap er igjen under angrep
Vitenskap er virkelighetens poesi
Kritisk tenking og hverdagsskeptisisme
Det gåtefulle universet - Er det noen der ute?
Information is Beautiful

1 kommentarer:

Peter Cummins sa...

Takk for deling av informasjon. Det er en kjempeflott artikkel du postet. Jeg fant innlegget svært nyttig samt interessant. Jeg vil komme tilbake for å lese litt mer.
Førstehjelpsveske

Legg inn en kommentar