Hei, vi har ikke ytringsfrihet … men vent nå litt …

Så er klovnebrigadene i gang igjen. Og argumentene deres er like selvmotsigende som sist.

”Hei, atte du shønner atte vi har ikke ytringsfrihet vi”.
Alt dette mens de legger ut spetakkelet sitt på facebook, blogger, blir intervjuet av riksdekkende media, samtidig som de marsjerer taktfast og roper - «uff til islam, muslimer og innvandring …» Idiotiet er til gine av!

Men la oss begynne med begynnelsen
PEGIDA ble stiftet i Tyskland. Forkortelsen står for - PatriotischeEuropäergegen die IslamisierungdesAbendlandes (tysk for «patriotiske européere mot islamisering av Aftenlandet(Vesten), forkortet PEGIDA

PEGIDA Norge ble opprettet av en mann ved navn Max Hermansen, en tidligere offiser, og en nå sykemeldt lærer. Hermansen er etter det jeg kjenner til ansatt på Kuben og Etterstad Videregående Skole hvor han for tiden er sykmeldt. Han har ikke noen umiddelbare planer om å returnere tilbake på jobb med det første heller. Hermansen har hovedfag i historie. Ved siden av lærerjobben sin, har han også hatt et deltidsoppdrag via Opplæringskontoret, der har han nå fått beskjed at noe videre engasjement ikke er ønskelig på grunn av hans rolle i PEGIDA Norge.

De fleste av oss husker godt saken der en Barneskolelæreren fra Ringsaker fikk sparken etter at han viste støtte til Breivik, og laget voldsfilmer på fritiden. Vi husker vel også meddommer Thomas Indrebø som uttalte på Facebook den 23 juli 2011, at Breivik burde dømmes til døden. Det sier seg selv at han ikke kunne være meddommer i en sak når han uttalte seg som han gjorde. Poenget er at uttalelser gitt på sosiale medier fordrer at man vet hva man fronter i full åpenhet. Et ansettelsesforhold reiser ytringsfrihetsspørsmål, fordi arbeidsgiver innenfor visse rammer har krav på den ansattes lojalitet. Særlig vil dette gjelde en lærer.

Pegida hevder å representere folket. Det er å ta veldig hardt i her. Max Hermansen ser ikke ut til å ha noe problem med at iniativtaker og lederen for PEGIDA i Tyskland Lutz Bachmann sto fem avbildet som Hitler for en tid tilbake. Det hører med til historien at Bachmann trakk som leder etter bildene begynte å florere på sosiale medier. I tillegg har det kommet frem at Bachmann har lagt ut Ku Klux Klan-sympatiserende materiale på sosiale medier og har omtalt innvandrere som søppel og husdyr. Dette mener Hermansen er ok?

monage1

Montasje fra: Vepsen, Tønsberg Blad, NRK.

Er det noe som kjennetegner organisasjoner som tilsynelatende gjemmer tåkefyrsteretorikken om «hvor kritiske de er til innvandring og muslimer», så er det at konflikter oppstår. Spørsmålet blir - hvem skal krones til fører, eller oversatt - hvem skal fremstå som mest mulig usmakelig når de intervjues av media? Noen retoriker av rang er Hermansen definitivt ikke, men hva med hans “motstander” fra Tønsberg, Ronny Alte som ser ut til å drive et av PEGIDAS distriktskontor?

Ronny Eugen Alte er en norsk politisk aktivist og tidligere leder av Norsk forsvarsallianse (Norwegian Defence League, NDL). Ronny Alte var fra sommeren 2011 en av lederfigurene i NDL. Han ble seinere betegnet som leder, blant annet da han i september 2011 forsøkte å delta i en demonstrasjon i London arrangert av English Defence League (EDL), men demonstrasjonen ble stoppet av britisk politi. Det hører med til historien at Ronny Alte tok på seg jobben med å opprette en Facebook gruppe «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya» kort tid etter terroranslaget i 2011. Han har frekkhetens nådegaver. Gruppen er nå lukket, noe jeg tror er lurt.

Ronny Alte har vært i skyggens dal lenge og det er nok ikke bra for hans selvbilde. I tillegg til at han hevder å være kneblet påstår Alte på sosiale medier at han får politibeskyttelse til daglig, og at barna hans blir mobbet på skolen på grunn av hans virke. Hvis det er riktig er det slett ikke bra, men igjen så er det lite som tilsier at Alte får politibeskyttelse til daglig. Men, jeg skal ringe Politikammeret i Tønsberg for å sjekke om det medfører riktighet.

Men la oss gå tilbake til Ronny Alte. På sin Facebookvegg er Alte opptatt av at han ikke har ytringsfrihet. Sukk … La oss se på noen uttalelser han og noen av hans våpendragere bringer til torgs.

Fra veggen til Alte:

alte1

For noe vås. Har ikke dere gått i tog med bannere nettopp da? Politiet sørget faktisk for at dere fikk utøve ytringsfriheten deres.

alte2

Alte møter motbør i sin egen tråd.

alte3

Kritikk er noe dritt … jada …

alte4

Politiets oppgave er også å verne om retten til å utøve ytringsfriheten selv om budskapet som fremmes slett ikke er populært. Det er på den måten vi har innrettet vår ytringsfrihet. Den nyter også Alte og hirden hans godt av, og slik må det faktisk være.

 

alte5 

Inn kommer Altes våpendrager Arnt Roar Kvile. I hans verden er alt som er venstre for FRP radikale sosialister, unnskyld … voldstotalitære venstreradikale sosialister skal det være. Dette er et mantra han lirer av seg stort sett over alt hvor denne dilettanten blir motsagt.  Igjen Kvile, du nyter godt av den samme ytringsfriheten som det jeg gjør, selv om jeg ikke liker det du står for.

 

alte6

 

alte7

Inn i tråden kommer Tor Bjelland. Han mener at en motdebattant er ekkel og må rapporteres til facebook. Artig kar, eller nei det han ikke. Bjelland har tidligere vært medlem av NorgesPatrioetene og er et “skikkelig sjarmtroll” i debatter. Han ble også for ikke lenge siden dømt for netthets, noe han ikke syns var noe stas og han anket. Han byttet advokat og engasjerte den profilerte advokaten Jon Wessel-Aas. Mulig han visket noen gode råd i øret til Bjelland, for anken ble trukket.  

Skal vi snakke om ytringsfrihet så er saken som jeg nevner under noe hirden til Hermansen og Alte bør skrive seg bak øret.
Den Saudiarabisk menneskerettsaktivisten Raif Badawi er en av grunnleggerne av Free Saudi Liberals. Hans “forbrytelse” var at han ble tiltalt for å ha kritisert det religiøse politiet og ta til orde for religiøs liberalisering. Han har vært fengslet siden 2012. Badawi ble i 2013 dømt til sju års fengsel og 600 piskeslag, men i en ny rettsak ble straffen skjerpet og han ble dømt til 10 års fengsel og 1000 piskeslag. I tillegg må han betale halvannen million kroner i erstatning.
Menneskerettighetsaktivist dømt til fengsel i 10 år og 1000 piskeslag
I går ble bloggeren lenket fast og pisket fordi han «fornærmet islam»
Tusen piskeslag for nettside

Derfor blir jeg mildt sagt grinete når dette klovnekompaniet med Hermansen Og Alte remjer om at de ikke har ytringsfrihet. De viser bare at de ikke skjønner hva ytringsfrihet er. Som om det ikke er nok så er et opprettet flere grupper på nettet. Gjett hva de heter? Jepp - Max Hermansen støttegruppe for yttringsfrihet. Det er faktisk flere av de med samme navn. Sukk … I god «ytringsfrihetsånd» så har både Alte og Hermansen den uvanen at de blokkerer alle de ikke liker å snakke med på Facebokk. Alt mens de hyler at de ikke har ytringsfrihet. Dette er klovner av latterligste skuffe, eller … nehei …de er bare patetiske.  

Retten til ytrings og meningsfrihet er en sentral menneskerettighet. De er sikret i Norges grunnlov (§100) og er klart uttrykt i Verdenserklæringen om menneskerettigheter (Artikkel 19) og i konvensjonen om sivile og politiske rettigheter(artikkel 19), og i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (artikkel 10).

Likevel dukker følgende påstand forbløffende ofte opp i blogger, diskusjonsfora og kommentarfelter:

”Vi har ikke ytringsfrihet, noen vil kneble oss, vi er forfulgt”.

Det ser ut til at mange i dag innbiller seg at ytringsfrihet betyr at alt det man har på hjertet ikke kan kritiseres. Blir man motsagt, hyler man om forfølgelse og føler seg trakassert. Har ytringsfriheten endret karakter, eller handler det om at hvis du ikke mener det samme som meg, så har vi ingen ytringsfrihet? Mange synes rett og slett å ha glemt at ytringsfriheten også innebærer friheten til å kritisere andres ytringer.  

Disse klovnene hyler om muslimers kriminalitet, ikke minst drar de frem denne evinnelige EURABIA-konspirasjonen som er langt over grensen hva vi kan anse som saklig og seriøs religionskritikk. De messer om muslimers mangel på respekt for våre verdier. Vel, hva er kilden for dette da? Mulla Krekar? Det finnes selvfølgelig radikale elementer her som har sin egen agenda. Poenget er at mange tror at Hermansen og Alte er kritisk til ISLAM som religion, det er de ikke. Vi snakker om talspersoner som sprer hets mot muslimer med bred penn. Det har ingen verdens ting med kritikk og gjøre.

10968544_10153068174452855_8830028216834897353_n

Akkurat. Så det er greit å støtte at moskeer blir satt i brann? Pegidia fungerer også som dritthaug for nynazister og høyreekstreme som surrer som fluer rundt denne dritthaugen. Hermansen og Alte har ikke gjort noe for å markere avstand til de miljøene. En kan jo bare spekulere i hvorfor.

Utfordringene med vårt informasjonssamfunn og ytringsfrihet er at selv idioti, og de mest uspiselige idiotiske ytringer får komme fritt frem, men det er  prisen vi må være villig til å betale. Det betyr uansett IKKE at uspiselige ytringer skal bli stående uimotsagt.  

 

Her er flere artikler om PEGIDA: 
Full PEGIDA-splid
PEGIDA: Kranglingen fortsetter
TV2 bak provokasjon?
Får høyreekstrem støtte
Kjent antiislamist planlegger Pegida-marsj i Vestfold
Pegida og kampen for en ny jødeparagraf
Pegida-Hermansen får sparken fra lærerjobb 
Pegida-leder går etter Hitler-posering – Aftenposten
Pegida-demonstrasjoner
Alte arrangerer Pegida-marsj i Tønsberg
Planlegger Pegida-marsj i Vestfold
Kan Max Hermansen jobbe som lærer?
Lippestad: - Du må velge om du vil være lærer eller ekstremist

2 kommentarer:

Thom Thideman sa...

Veldig bra!
Du setter ord på det jeg og mange jeg kjenner føler både i denne saken og i mye av det andre du tar opp her inne! Godt at noen tar til motmæle mot ignoransen og den til tider lavpanna og sviktende logikken ;)
Takk for at du tar på deg jobben!

Tor J. Næss sa...

Takk for det. Skyter jo litt fra hoften, men er irritert over logikken de til disse folkene.

Legg inn en kommentar