Der nokon skulle bu osv …

«Staten NiceLand erklærer Norge Krig» ... Sukk. Det er atter en gang full til i de mørkeste krokene av konspirasjonsmiljøet ... igjen. Ingunn Røiseland(Også kjent under etternavn Sigurdsdatter) har denne gangen kommet med trusler mot nye eiere som kjøper hennes hus i Skien.

"Jeg har nesten litt medfølelse med stakkaren som får denne nissen med på lasset ved kjøp", skriver Røiseland på sin egen Facbookside.

Nissen er altså Røiseland selv. Hun kommer etter det jeg kan se med trusler om at de som kjøper huset får med Ingunn Røiseland (Sigurdsdatter) på kjøpet.

ingunn truer


Det har ikke gått helt upåaktet hen kan vi vel slå fast.
TA.no - Nå truer hun de nye eierne av "Niceland"
Varden.no - Truer kjøperen av Niceland

I 2013 ble utført 7.144 tvangssalg av eiendom i Norge. Det ligger mange tragedier bak de tallene. Det å miste sin egen bolig er sårt, ikke minst trigger det en nederlagsfølelse som er vond å bære med seg. Hun skylder staten og banken (DNB) penger. Hun er ikke alene om det, men det fasinerende er hennes forsøk på å totalt fraskrive seg ansvaret for sin egen økonomiske situasjon. Tankegodset hun gjør seg til talskvinne for er hentet fra det vi kaller Sovereign citizen og Freemen on the Land bevegelsen. Kort fortalt er dette idelogier som går ut på at en kan løsrive seg fra alle forpliktelser i samfunnet, særlig de økonomiske og juridiske, når det passer seg slik. Røiseland mener at hun ikke lenger er forpliktet til å betale avdrag på banklånet sitt eller betale kommunale avgifter etter at hun returnerte passet sitt og fraskrev seg personnummeret sitt og erklærte boligen og hageparsellen sin som egen stat.

Dette må vel være en spøk tenker du sikkert, nei det er det ikke. I følge Røiseland er dette helt normalt og jeg har noen bloggposter om hvor hun henter dette sinnsvake tankegodset fra m.m. Les og lær: 
Jeg er min egen stat fordi det er min guddommelige og universelle rett!
Når virkeligheten ikke strekker til.
Det er vår(ruller)i luften …
Konspirasjonsdronningen som ikke ville bo i “diktaturet” Norge lenger …

Nå har hun også anmeldt Erna Solberg til Politiet. I tillegg mener hun nok i sitt hode at hun har tatt tilbake eiendommen sin. (som hun kaller Niceland)

Sigurdsdatter Krudtaa liker


Det er greit å være litt på vakt her. Dette er det samme mønsteret "kolleger" av suverene borgere operer med i andre land. De holder andre personlig ansvarlig for sine egne problemer og publiserer navn, adresser på dommer, politifolk og andre offentlig ansatte på nettet. Jeg har sett noen "åpne brev" som Røiseland har publisert hvor hun skriver at "Du er personlig ansvarlig for at huset mitt er blitt beslaglagt og må ta konsekvensen av det". Det samme er det med denne trusselen hun har lagt ut i på sine egne sider til de nye huseierne. Hun har truet potensielle huskjøpere tidligere. Det er noe skremmende med hvordan Røiseland og hennes nærmeste i en sti av smilefjes og hjertemeldinger faktisk opptrer truende overfor privatpersoner. Politiet her hjemme bør nok lære seg hvordan denne gjengen opererer.

Los Angeles Times - Police teach tactics for handling 'sovereign citizens'
Prepper project.com - Police Must Increase Their Awareness about Ongoing Threats from Sovereign Citizens
FBI.gov - Sovereign Citizens A Growing Domestic Threat to Law Enforcement
Vepsen – Suverene borgere

Røiseland fronter idéer som appellerer til mennesker som går gjennom vanskelige perioder i livet. Hvis man tror at ved å endre navn (noen gjør det og) og nekte å anerkjenne samfunnets institusjoner, lover og regler vil du være i stand til å unnslippe gjeld, skatt og andre forpliktelser så er man på ville veier. Alle kan råke ut for problemer med å betale sine regninger. Røiseland og hennes støttespillere er langt fra det å være ofre for skjulte makter. De er uansvarlige borgere som lever sine liv tuftet på konspiratorisk tankegods uten rot i virkeligheten, og som faktisk er potensielt farlig. Det som er enda tristere her er at Røiseland heies frem av andre i miljøet rundt henne som kaller henne modig. Helt ærlig, det er ikke noe modig ved det hun gjør. Hun har tatt regien i sin engen personlige tragedie hvor hun har fått en heiagjeng, som jeg mistenker ikke skjønner hva de faktisk driver med trenger. Hun trenger ikke mennesker rundt seg som heier på henne og syns hun er modig, hun trenger mennesker rundt seg som kan vare på henne og forklare henne realiteten i det hun driver på med! 
 

Nyttige kilder
Humanist/skriblerier - Torgrim Eggen - Meg eier ingen
Vepsen – Suverene borgere
Forbes - What is a Sovereign Citizen?
New American - Sovereign Citizen Movement” Continues to Attract Attention
The Guardian - The freeman-on-the-land strategy is no magic bullet for debt problems
UK Humanrightsblog - Freemen of the dangerous nonsense
UK Humanrightsblog  - Freemen on the Land are “parasites” peddling “pseudolegal nonsense”: Canadian judge fights back
The Lawyer - The Freemen, law blogging, and the public understanding of law – David Allen Green
HateSpeech international - Militias and conspiracy culture
Publiceye.org - CHRISTIAN IDENTITY, SURVIVALISM & THE POSSE COMITATUS
Headoflegal - Hilarious – but dangerous – cod legalism – Carl Gardner
The Law Society - The Freeman-on-the-Land movement
The Guardian - The freeman-on-the-land strategy is no magic bullet for debt problems
FBI.gov - Sovereign Citizens A Growing Domestic Threat to Law Enforcement
FBI.gov - Domestic Terrorism The Sovereign Citizen Movement
Hate Speech International - Sovereign citizens, militias and conspiracy culture
Smaken av tull - Vårruller til besvær
John Færseth - En frikvinne i farlige fotspor

 

Relaterte bloggposter:
Konspirasjonsdronningen som ikke ville bo i “diktaturet” Norge lenger …
Når virkeligheten ikke strekker til
Det er vår(ruller)i luften …
Jeg er min egen stat fordi det er min guddommelige og universelle rett!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar