Pages - Menu

Hvor ble det av nettmobberne som skulle delta på seminar om netthat?

Den 19 juni ble seminar om hatretorikk arrangert i regi av Utrop. En av hovedforedragsholderne var Øyvind Stømmen. Noen av de som definitivt hadde hatt nytte av å delta på seminaret, og som høylytt proklamerte sin ankomst, møtte ikke opp. Kanskje som forventet.

utrop video
Utrop oppsummerer selv seminaret på en god måte. Et utdrag følger:
«Journalist og forfatter Øyvind Strømmen ble kjent etter 22. juli 2011 som en av de få i Norge med inngående kjennskap til høyreekstreme miljøer og ideologi.
– Det er ikke det høyreekstreme miljøet som vokser mest i Norge hvis man tar utgangspunkt i det som skjer på nettet. På blogger og i diskusjonsfora om alt fra dyrevern til alternativ medisin har derimot tendensen til å forstå verden ut fra ulike konspirasjonteorier grepet mer og mer om seg de siste årene.
Det er inntrykket til Strømmen, som i en årrekke har fulgt med på hva som rører seg i nettdebattene og på blogger og nettsteder som formidler ulike former for ekstremisme og fundamentalisme, men også nettsteder av mer upolitisk karakter der ulike konspirasjonsteorier gjengis og diskuteres.
Selv om Strømmen ikke ser den store veksten i høyreekstreme miljøer i Norge, understreker han at disse er svært aktive på nett ikke bare i Norge, men også mange andre steder i verden. I Europa har høyreradikale og høyreekstreme partier vokst fort de siste årene. Også andre ekstreme grupper, som al-Qaida, er meget sterkt til stedet på nettet. Al-Qaida har for eksempel sitt eget magasin og driver med utstrakt informasjonsvirksomhet. 

– Mange besøker høyreekstreme nettsteder
Også forsker Lars Gule, som tok ordet under seminaret, advarte mot høyreekstremismen. Han trakk fra en ny svensk rapport som viser at de syv største høyreekstreme nettsidene i Sverige har 144.000 unike besøkende til sammen per dag. Det er det svenske Statens medieråd som har utarbeidet rapporten.
 

På seminaret ble også andre former for ekstremisme diskutert. Samfunnsdebattant Yousef Assidiq fortalte om sine erfaringer med ekstreme personer med muslimsk tro og hvordan han etter hvert har fått et godt forhold til politiet. Han bruker muligheten til å varsle politiet om trusler og voldsoppfordringer som rammer ham eller andre på nettet.
Forsker Inger Marie Sunde, som også holdt innlegg på seminaret, fokuserte på hvilke muligheter som finnes for å anmelde hatkriminalitet, hva som omfattes av lovverket som hatefulle ytringer og hvilke virkemidler myndighetene har for å motvirke hatretorikk på nettet» Kilde: Utrop.no





Et annet poeng som ble tatt opp på seminaret er at Redaktører her hjemme har et for lettvint forhold til nettdebattene. Dette var noe Øyvind Strømmen tok opp på seminaret.

Det bør være høyt under taket, men noen kvalitetskrav må kunne stille. Svært mange hyler og skriker når de blir moderert på en del fora, og truer sågar med anmeldelse om ikke deres stoff kommer på trykk. Spesielt er dette synlig i avisers kommentarfelter og diverse diskusjonsgrupper. Nesten enhver debatt hvor man tillater kommentarer under en artikkel, likegyldig av tema egenlig - ender litt for ofte i vulgære vendinger, personangrep, avsporinger og det jeg vil kalle debattmessig verbal flatfyll.
«Akkurat som en kreft sprer hatet seg til alle cellene i systemet. Ingenting slipper unna, selv ikke lettbente artikler der for eksempel et kull med kattunger reddes ut fra en nedgrodd potetkjeller. Diskursen blir okkupert av indignerte rasister som er lut lei av at kommentarfeltet er åpent på harmløse gladsaker, men stengt på artikler der deres evig brennende hat mot muslimer vil framstå mer saklig. Lederen i Ku Klux Klan avslutter med å si at kattungene aldri hadde trengt å søke tilflukt i den potetkjelleren hvis det hadde vært mindre somaliere i gatene våre». Kilde: Dagbladet.no
Jeg måtte selv dra fra seminaret før det var helt ferdig, så jeg gikk glipp av selve debatten på slutten, men det ble filmet.

Noen av de som burde vært på seminaret.

Jeg under meg over at de som gikk høyt på banen her ikke møtte. Kanskje ikke så rart. Noen av de lagde jo et realt nutcasehus inne på arrangementsiden til Utrop - som du kan lese om her. Det ble slettet etterhvert, men gud bedre
Ronny Alte dukket ikke opp. Han burde definitivt vært der. Synd han ikke kom.
alte burde vært der
alte - 24-06-2013 23-14-41
For noe tull Alte. Det er ingen som hater dere. Dere er en gjeng med inntolerante klovner som definitivt burde ha fått med dere seminaret. Dere går høyt ut, men det rare er at dere aldri dukker opp på denne type event. Dere sitter å fabrikkerer unnskyldinger i etterkant på hvorfor dere ikke dukker opp. Patetisk er bare fornavnet.
Iversen-mobbet1
De ivrigste var Unni Anita Iversen. Hun skulle definitivt ta seg en tur. Dukket hun opp? Nei. Hva var grunnen til at Iversen ikke kom? Jo forklaringen er såre enkel. Sukk …
Iversen 24-06-2013 21-31-52
Sukk… Iversen har en lang tradisjon for å hevde at hun blir truet på nett. Hun er tidligere blitt oppfordret til å anmelde det, hvis det er reelt. Med Iversens historikk på ulike fora, så er dette med all respekt bare tull og tøys. Hun har det med å beskylde folk for å true henne på nettet.
En annen som definitivt burde vært på seminaret er Børre Bjekland. En real nettsjarmør av rang.
sobitsen
 
iversen og tyggismannen
Iversen og Bjerkland syns det er et tankekors at jeg lagde en blogg som viste hvordan disse gærningene klarte å lage et galehus av arrangementsiden til en organisasjon som skulle avholde et seminar om netthat… Joda, sjarmerende gjeng dette. Tråden ble slettet etter en tid.  
Til din informasjon Bjerkland så har Øivind Bergh satt foten ned når det gjelder en del elementers bedritne oppførsel på nett, noe du sikkert har fått med deg. Det er kanskje noe du uansett bør notere deg bak øret.
Jeg er såpass i vater at jeg følger en smule med på hva nettmobbere og dilettanter holder på med på nettet. Det er dessverre en del mennesker som jeg har tatt for meg i en del blogginnlegg som har en mildt sagt bedriten oppførsel når de får et tastatur i neven. De opptrer helt åpent på nett, så denne remjingen om at ”vi cyberstalkes og knebles” er det rensete nonsens.

Poenger er at islam/innvandrermotstandere og i de mørke krokene av konspirasjon og alternativmiljøene er det dårlig kultur for å håndtere kritikk. Det settes ut rykter om at folk er pedofile, nekrofile og gud vet hva. Dere opptrer med anonyme profiler og sprer møkk. Min oppgave er å vise frem hvor sprøe dere faktisk kan være. Det er rett og slett ren folkeopplysing.

Kritikk er en vanskelig balansegang
Poenger er at islam/innvandrermotstandere og i de mørke krokene av konspirasjons/alternativmiljøene er det dårlig kultur for å håndtere kritikk. Det settes ut rykter om at folk er pedofile, nekrofile og at de er forfulgt osv. De har en helt egen logikk for å rasjonalisere sin egen dritt. De opptrer med anonyme profiler og sprer møkk. Det er rett og slett ren folkeopplysing å vise frem hvor gale de faktisk er på nettet.
Børe-anti asshole
Børe-anti asshole2
Det er jo rent søtt når Børre Bjekland tar på seg den “anonyme bjeffedrakten sin” . Jeg har fortalt dette “geniet” tidligere at det er helt nødvendig å blokkere disse trollene siden de driver med sin masserapporteringslek på Facebook. Som sagt, det er definitivt noen av de som burde ha vært på seminaret til Utrop, men som heller gjemmer seg bak anonyme tulleprofiler på Facebook, mens de roper at de er forfulgt. Dette er mennesker rører rundt på Facebokk og tømmer sin skakkjørte mentale bagasje utover en hver de setter på sin shitliste.
Nå er det ikke akkurat rasjonelle mennesker vi har med å gjøre her. Det kan være greit å skrive seg bak øret.
Et godt uttrykk er: «Vet foreldrene hva barna gjør på nettet»? La oss snu litt på flisa  og spørre: «Vet barna hva foreldrene driver med på nettet»? Jeg tror faktisk ikke det!
 

Kilder:
Utrop.no - Flere tror på konspirasjonsteorier
Utrop.no - Redaktørene må ta mer ansvar
Dagbladet - Kommentarfeltarbeiderklassen
Vepsen.no - Ronny Alte stevnet for medvirkning til nettsjikane
VG + - Nett-trollet












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar