Pages - Menu

Covid-19 gir blaffen i om du tror på viruset – Det tar liv!

En av de mest kjente konspirasjonsteoretiker Hans Kristian Gaarder er død av korona (covid-19). En sykdom han selv ikke trodde eksisterte. Han skal ha hatt symptomer i en til to uker før han døde, uten å søke helsehjelp. Dette er en påminnelse at dette er et virus som ikke er ufarlig, og som gir blanke blaffen i om du tror det er ekte eller ikke.

Forfatter og skribent John Færseth har en god beskrivelse av Garders virkelighet

Som en av drivkreftene i Nyhetsspeilet, var Gaarder ansiktet utad for den første store bølgen av norske konspirasjonsteorier på nett. Mange husker ham kanskje fra Trygdekontoret, der han fortalte et måpende TV-publikum om hvordan Lady Gaga var tilknyttet Illuminati og involvert i satanisme og menneskeofring. Litt mer ubehagelig var de gangene media trådte feil, og intervjuet ham på fullt alvor om vaksiner eller bilderbergerkonferanser i et forsøk på å lage «balanse».

Gaarder var vaksinemotstander og hadde sine egne ideer om sykdom, helse og legevitenskap. Og det som gjør dødsfallet tragisk og opprørende, er at dødsårsaken ifølge lokalavisa er korona. En farlig sykdom han i likhet med mange andre i miljøet benektet. Nylig holdt han et arrangement på eiendommen sin, der flere andre kan ha blitt smittet.

Photo by Mufid Majnun on Unsplash




I slutten av mars holdt Garder et arrangement på eiendommen sin i Gran kommune hvor ca 8 personer deltok, noe som faktisk er i strid med det statlige tiltaksnivået 5A etter covid-19-forskriften, som forbyr alle arrangementer med unntak av begravelser, bisettelser, vielser og dåp. Flere av dem som deltok kan ha blitt smittet, og selv ha vært smittet, men å spore opp hvem som var tilstede der er litt av en jobb. 



Det viser seg at en kvinne i 70 årene fra Gran som vart til stede på arrangementet til Garder døde av covid-19 nylig.  

"Kommunen opplyser at familien til kvinnen har sendt ut en pressemelding søndag, hvor de skriver at de er kjent med at kvinnen deltok på et arrangement til coronafornekter Hans Gaarders i påsken.

– Til tross for oppfordringer fra familien ønsket hun ikke å bli testet for covid-19, og ønsket heller ikke helsehjelp da hun ble stadig sykere. Siste kontakt med henne var via telefon lørdag. Da vi ikke fikk kontakt søndag, ble vi bekymret og tok oss inn i boligen sammen med helsefaglig personell, skriver familien i meldingen."

I konspirasjonsmiljøet tror man ikke på viruset. Vi ser jo nå at dette tar liv. Flere av dem som var på arrangementet til Garder lyver og gjør smittesporing vanskelig. 

I konspirasjonsmiljøet er det en utbedt holdning at man ikke dør en naturlig død, eller av sykdom. Det florere allerede ulike absurde teorier om dødsfallet til Garder. Forklaringen er at det var 5G som var årsaken til at Garder døde, til at noen tok livet av han.

Kjetil Dreyer en en gjenganger i konspirasjonsmiljøet. Han hevder at 5G nettverk og høy grad av ståling i områder med høyt smittetrykk. Dette er vås og tull. Jeg er redd for er at miljøet nå vil bruke dette dødsfallet til å booste egne vrangforestillinger i økende grad fremover. Det han skriver her er jo rett og slett galskap



Nei, det er ingen som har ryddet en frihetens compadres av veien. Han døde fordi han fikk Covid-19. Garder oppsøkte heller ikke helsehjelp når han begynte å bli syk. Det er den tragiske virkeligheten. Noen mener han døde av vanlig hjertesvikt.
Noe av utfordringen med Covid-19 er den stille hypoksien. Folk kan SE ganske ok ut, FØLE seg ganske ok, men ha farlig lave oksygennivåer. Kommer man ikke under behandling raskt, så er sjansen for dø av hjertesvikt stor.  



Kvamme mener at den dype staten vil forsøke å rydde han av veien. Tror ikke jeg skal kommentere det noe mer. Det er det flere i konspirasjonsmiljøet som har lignende vrangforestillinger. 

Berit Anne Einang er også en traver i konspirasjonsmiljøet 


Om Garder var pigg og frisk før og under arrangementet på låven vet vi lite om. 
Det man kan si noe om er at virusinfeksjoner som korona en del ganger får følge av bakteriell lungebetennelse, noe som kan gi en dramatisk forverring av sykdomsforløpet.

Merete Solberg Hodne mener Garder er forøkt drept flere ganger. Det er svært lite sannsynlig for å si det forsiktig. 


Are Hegrand er en traver i konspirasjonsmiljøet. Påstandene hans viser at han ikke har det minste peiling på hva covid-19 er. 


Her var det mye tull.
Covid-19 er et virus. Det er heller ikke riktig at patologer ikke finner tegn til virus i kroppen til dem som dør av dette. Det er riktig at mange som dør av covid-19 dør på grunn av oksygenmangel, men en av utfordringene med Covid-19 er den stille hypoksien. Som jeg har nevnt så kan man se tilsynelatende ok ut, føle seg ok, man ha et kritisk lavt oksygennivå i kroppen. Det er viktig at man da raskt kommer under behandling raskt, ellers er sjansen stor for at man kan dø av hjertesvikt stor. Et av kjennetegnende ved covid-19 er respirasjonssvikt hos en del smittede. Hadde Hegrand vært i stand til å ta til seg informasjon, så kunne han lett ha funnet ut at akutt lungesviktsyndrom (ARDS, acute respiratory distress syndrome) er den hyppigste komplikasjonen hos dem som blir kritisk syke av covid-19. I tillegg ser man også sepsis og septisk sjokk, arytmier, akutt nyreskade og akutt hjerteskade

Det er tull og tøys at mRA vaksine og 5G setter ekstra fart i blodkoagulasjonen. Hegrand er rett og slett på bærtur her. Hvis Hegrand som tidligere har jobbet i skoleverket hadde anstrengt seg i 5 minutter og gjort det som kalles research, så kunne han sluppet å fremstå som en idiot.  

Klippet under er hentet fra Bloggen til Are Hegrand. Det er kort og godt galskap. 

Kjæresten til Are Hegrand Gunn Lindflaten som nå kaller seg Kiri Rainha fortsetter med gravskjendingen.

Familien har uttalt seg til pressen, med ønske om å unngå noen videre spekulasjoner. Han hadde symptomer i forkant, som forverret seg de siste dagene før dødsfallet. Ifølge familien var han ganske dårlig dagen før de tok seg inn i huset hans sammen med helsepersonell hvor de fant han død. Så det er helt åpenbart at Lindflaten juger!

Tror du fakta biter på Lindflaten (aka Rainha)? Hun ble konfrontert med sine påstander og løgner i en FB-tråd. Men hun durer bare videre. 

Ingen har hittil dødd av korona påstår hun. Sukk, hva skal man si til sånt idioti?

Nei, Robert Aasen - Garder ble ikke drept med strålevåpen som lager blodpropper. 


Rune Fardal er en av figurene i konspirasjonsmiljøet/barnevershaterland. Covid-19 gir en lang dag i om du tror på det eller ikke. Det kan få tragiske resultater når man ikke oppsøker lege og heller ikke forholder seg til smittevernstiltak. 

I USA har vi tidligere vært vitne til at mennesker som blir lagt inn på sykehus med covid-19 ikke tror de syke.  Fra november 2020

A South Dakota nurse who cares for Covid-19 patients, and spoke about how many of them still don’t believe the virus is real, received a lot of responses on social media.

Jodi Doering tweeted about how the nursing staff are often at the receiving end of targeted hate from patients who don’t believe in the virus.

“They call you names and ask why you have to wear all that ‘stuff’ because they don’t have COVID because it’s not real,” she tweeted.

Tweets fra sykepleier Judi Orth fra november i fjor burde flere få med seg.  


The Indian EXPRESS - US nurse tweets about how many COVID-19 patients still don’t believe virus exists
Newsweek - South Dakota Nurse's Tweets About COVID Positive Patients Who Don't Believe in the Virus Go Viral

Fra BBC august 2020
Brian Lee Hitchens og hans kone Erin hadde lest på nettet at viruset var fabrikkert og kunne knyttes til 5G. Han mistet kona og overlevde selv med et nødskrik. 

A Florida taxi driver, who believed false claims that coronavirus was a hoax, has lost his wife to Covid-19.

Brian Lee Hitchens and his wife, Erin, had read claims online that the virus was fabricated, linked to 5G or similar to the flu.

The couple didn't follow health guidance or seek help when they fell ill in early May. Brian recovered but his 46-year-old wife became critically ill and died this month from heart problems linked to the virus.

Oktober 2020 kunne vi lese på TV2 om en influenser som ikke trodde at man kunne bli syk av covid-19. Han døde av sykdommen.

Influenceren Dmitriy Stuzhuk var opptatt av trening og helse, og fortalte sine 1,1 millioner følgere på Instagram at koronaviruset ikke fantes.
Den topptrente mannen var 33 år da han døde av covid-19, melder Sky News.

Da Stuzhuk ble syk, postet han sine tanker til følgerne sine:

– Jeg var en som trodde at covid ikke fantes ... Helt til jeg ble syk.

Alder og underliggende sykdom øker risikoen for alvorlig sykdom og død, men vi ser også at selv unge mennesker i god form kan rammes hardt.
Jeg mener det er helt greit å være uenige i graden av tiltak, men å fornekte at vi faktisk står i en pandemi har jeg absolutt ingen forståelse for. I helga var det igjen en demonstrasjon foran Stortinget hvor man brant munnbind og ga hverandre klemmer. Tilstede var også Svein Østvik (charter Svein). Lege Kaveh Rashidi satte det hele på plass i debatt med Svein Østvik på TV2-nyhetene. 

Det er en oppfatting i konspirasjonsmiljøet at mange ser på seg selv som fritenkere, maktkritikere, og den som vet hvordan det egentlig henger sammen her i verden. Det er en blanding av mennesker som i varierende grad er engasjert i alternativmedisin, vaksinemotstand, antivitenskap og absurde konspirasjonsteorier, som ofte har overlapp med høyreradikal politikk og synspunkter. Å gå i rette med deres postulater fungerer veldig dårlig. Fakta biter ikke på dem. Dette er mennesker som har en verdensforståelse som ligger veldig langt fra det de fleste normale mennesker faktisk evner å forestille seg. Dessverre får dette tragiske konsekvenser. Det ser vi jo resultatet av.

Oppdatert 20.04.2021:
Flere kommuner har nå smittetilfeller som kan spores tilbake til arrangementet som fant sted i Kulturlåven hos Hans Kristian Gaarder.

Det er gjort smittesporing i seks kommuner: Asker, Våler i Østfold, Gran, Oslo, Moss og Jevnaker som kan kobles tilbake til arrangementet i påsken.

Det verste er at en person som jobber ved en bofellesskapet for psykisk utviklingshemmede i Gran kommune sannsynligvis står bak smitteutbrudd, hvor tre beboere og to ansatte ved bofellesskapet har fått påvist covid-19. Det er mistanke at den ansatte som brakte med seg smitten var til stede på arrangementet hos Garder. Statsforvalteren i Innlandet åpner tilsynssak for å sjekke om den ansatte har tatt med seg smitte til arbeidsplassen.

Covid-19 gir blanke blaffen i om man personlig tror på viruset eller ikke. Det kan smitte andre og i verstefall kan man dø av dette. Det ser vi jo tragiske konsekvenser av i konspirasjonsmiljøet. Jeg vet at det er flere personer i konspirasjonsmiljøet som har vært svært syke og innrømmet at de har vært syke, men utad har de bagatellisert dette og har kommet med fantasifulle forklaringer på at det i alle fall ikke var covid-19 som var grunnen til at de ble syke. Det er holdninger som er helt på trynet, og ikke minst farlig, spesielt for deres omgivelser og nettverk. Det ser vi jo tydelig nå. 

Farlige holdninger, myter og feilinformasjon
For noen dager siden ble jeg kjent med en side som kaller seg Varslerhuset på Facebook. Der har konspirasjonsgalskapen tatt fullstendig overhånd. Det legges ut lange innlegg som bagatelliserer pandemien, sammen med helseråd som ikke er kvalitetssikret på noen måte, samt milelange innlegg om at våre menneskerettigheter er brutt osv. Mulig det blir en egen bloggpost over en del av tullet som ligger der, men en smakebit på galskapen er greit å ta med her. 


Her det mye tull om pandemien. Orker ikke ta for meg alt tullet som som skrives der, men noe er verdt å kommentere og og dokumentere som feil og villedende informasjon. 
Varslerhuset mener at det er 100% overlevelsesrate. Nei, det er ikke det. Selv om dødstallene kan se lave ut, så må vi ta hensyn til at svært mange har blitt smittet, da vil også dødstallene øke. Her finnes god statistikk.
Our World in Data - Coronavirus (COVID-19) Deaths

"Three points on confirmed death figures to keep in mind

- All three points are true for all currently available international data sources on COVID-19 deaths:

- The actual death toll from COVID-19 is likely to be higher than the number of confirmed deaths – this is due to limited testing and problems in the attribution of the cause of death. The difference between reported confirmed deaths and actual deaths varies by country.

- How COVID-19 deaths are recorded may differ between countries (e.g., some countries may only count hospital deaths, whilst others also include deaths in homes).

- The death figures on a given date do not necessarily show the number of new deaths on that day, but the deaths reported on that day. Since reporting can vary significantly from day to day – irrespectively of any actual variation of deaths – it is helpful to view the seven-day rolling average of the daily figures as we do in the chart here".


Bruk av ivermectin
Bruk av ivermectin i behandling av covid-19 er så langt ikke godkjent for bruk utenom i kliniske forsøk. Så langt har det vist seg å ha liten effekt mot covid-19. Ivermectin er et Bredspektret middel mot helminter (mange innvollsmark, kutan larva migrans og onkocerkiasis) og ektoparasitter (skabb og lus). Hadde det vist seg å ha den fantastiske effekten som Varslerhuset markedsfører, så ville dette blitt tatt i bruk i stor skala. Så enkelt er det naturligvis ikke. Vi har sett utprøving av en rekke bredspektret antivirale medisiner i et års tid, ingen har hatt den ønskede effekten mot covid-19, dessverre.  

The Conversation - Ivermectin: why a potential COVID treatment isn’t recommended for use
European Medicines Agency (EMA) - EMA advises against use of ivermectin for the prevention or treatment of COVID-19 outside randomised clinical trials
U.S Food & Drug Administration  -  Why You Should Not Use Ivermectin to Treat or Prevent COVID-19
pharmaceutical technology - Ivermectin and Covid-19: how a cheap antiparasitic became political

Regeneron
Det vil komme medisiner mot covid-19. Hva det blir vet vi lite om enda. 
Norge har kjøpt inn antistoff-medisinen Regeneron. Det er den samme medisinen som Donald Trump fikk.
Regeneron fungerer stort sett på samme måte som vaksiner. Det bekjemper viruset, men i motsetning til vaksiner virker de umiddelbart, men effekten varer en kortere periode. Det har vært lite fokus på dette i media og av helsemyndighetene. Det foregår uttesting som er i fase 3, så vi får vente å se hva resultatet blir, men det ser ut som det kan ha en effekt.  

Clinical Trials Arena - Regeneron’s antibody cocktail helps prevent and treat Covid-19 in Phase III studies
NBC-News - Regeneron's Covid antibody therapy can help prevent symptomatic disease, drugmaker says
Medpage Today - First COVID Treatment Ads Hit the Airwaves

Det vil helt sikkert komme medisiner mot covid-19 det neste året. Det hjelper uansett lite for menneskene i konspirasjonsmiljøet. De vil neppe la seg medisinere uansett, de tror jo ikke på viruset. 

Å dra frem et eksempel som dette går rett hjem hos antivaksere, dessverre. 


Selv om beskyttelsen er god når man er vaksinert, kan det likevel være en mulighet for å bli smittet av covid-19 selv om man er vaksinert, ut fra det vi vet i dag. Det er også mulig for vaksinerte å smitte andre, men risikoen for å smitte andre er vesentlig lavere. Vaksinerte vil ha en godt beskyttet mot alvorlig sykdom som kan innebære sykehusinnleggelse. Å dra frem denne saken fra USA vitner om at det ikke står så bra til med kildekritikken.  Varslerhuset syns det er bedre at man ikke vaksinerer seg og utsetter seg for risikoen for å bli alvorlig syk, hvor man kan dø av det, samt smitte andre. Det er oppsiktsvekkende.


Oppdatert 12.05.2021


Linker: 
Nettavisen - En av Norges fremste konspirasjonsteoretikere testet positivt for korona etter sin død – mange skal ha deltatt på hans siste arrangement på Hadeland
Avisa OSLO - En av Norges fremste konspirasjonsteoretikere testet positivt for korona etter sin død – mange fra Oslo skal ha deltatt på hans siste covid-arrangement
Dagbladet - Motarbeides etter dødsfall: - Lyver
VG - Kvinne i 70-årene død med corona - deltok på låvemøte hos avdød coronafornekter
Forsvarsforum - Radikalisering i sakte film
Filter Nyheter - Koronafornekter døde med viruset – nå planlegger meningsfeller nye demonstrasjoner mot smitteverntiltak
ABC -Nyheter - Charter-sjokket og de farlige kjendisene
The Indian EXPRESS - US nurse tweets about how many COVID-19 patients still don’t believe virus exists
Newsweek - South Dakota Nurse's Tweets About COVID Positive Patients Who Don't Believe in the Virus Go Viral
Sky News - Influencer Dmitriy Stuzhuk dies from COVID-19 after denying its existence
TV2 - Influenceren trodde ikke på koronaviruset – døde av covid-19
TV2 - Angret etter å ha vært på koronafest - døde av viruset dagen etter
BBC - Man who believed virus was hoax loses wife to Covid-19
Factcheck.org - A Guide to Our Coronavirus Coverage
Our World in Data - Coronavirus (COVID-19) Deaths


Relaterte bloggposter:

Demonstrasjonsidioti
Konspirasjonsmiljøets verdensbilde
Bruk av munnbind/ansiktsmasker
Vil 5G gi deg kreft og DNA-skader?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar