Pages - Menu

Demonstrasjonsidioti

I helgen var det igjen demonstrasjoner utenfor Stortinget. Demonstrasjonen foran Stortinget var en av flere demonstrasjoner som var varslet i mange land for å markere motstanden mot nedstengningene under pandemien. Dessverre blir slike demonstrasjoner for ofte kuppet av konspirasjonsklovner og høyreekstreme, som ofte har sammenfallende interesser og budskap. Budskapet drukner i regelrett galskap og feilinformasjon.  

Journalist og forfatter John Færseth har fulgt konspirasjonsmiljøet i mange år og har en rekke gode poenger i det tankegods som bringes til torgs. Færseth var til stede i helgens demonstrasjon.  

Avisa OSLO - Konspirasjons-ekspert om korona-demonstrasjonene: – Budskapet blir bare villere og villere

«Færseth forteller at demonstrasjonene jevnt over er blitt preget av konspirasjonsteorier, men aldri så mye som i dag.

Han forteller at en av talene han har hørt, hevdet at pandemien eller i hvert fall tiltakene vi ser nå, har vært planlagt i mange hundre år. Ifølge taleren var de som står bak tiltakene, de samme som sto bak den russiske revolusjonen og drapene på tusenvis av kristne russere. De samme menneskene skulle også være drevet av hat mot kristendommen.

Den andre talen handlet om frimannsideologien, som mener at staten er en kriminell organisasjon og at man derfor ikke skal overholde statens lover. Han har også hørt en appell om at det er 5G-strålingen som gjør oss syke.»


Photo by Kajetan Sumila on Unsplash

En av dem som lot seg fornærme av det Færseth satte fingeren på i artikkelen er Ragnhild Solheim. Hun oppfattet artikkelen og budskapet til Færseth nærmest som sjikane. 
La oss se litt på hva Ragnhild Solheim skriver i sitt tilsvar til Færseth i avisa OSLO: Jeg er verken høyreekstrem, rasist, jødehater ellerkonspirasjonsteoretiker (ao.no)

«Jeg er verken høyreekstrem, rasist, jødehater eller konspirasjonsteoretiker – hva nå det er.»

Nei, jeg tror ikke Solheim er jødehater eller rasist, men hun bringer til torgs konspirasjoner. Det er ikke videre smart å blande seg med gjengen som var på demonstrasjonen lørdag, hvis målet er å bli oppfattet seriøst. 

Solheim bør lese seg opp på hva Færseth tidligere har skrevet om denne type demonstrasjoner som bygger på vaksinefrykt, og hvor budskapet er at pandemien brukes som et påskudd for å innføre et verdensomspennende diktatur mellom annet.
Fritanke -
Sammen i frykt for vaksiner, lockdown og FN-diktatur

 Videre sier Solheim i sitt tilsvar:
«Men jeg er imot nedstengningen av samfunnet som finner sted nå, den totale fornektelse av all tidligere kunnskap om helse, mot den skadelige bruken av maske og mot den farlige nye vaksineteknologien (mRNA).» (min understrekning)

Hva er alternativet til nedstengning? Et samfunn helt åpent ville ha ført til at flere ble alvorlig syke og høyere dødstall. Det er bare å se på land som Italia, Storbritannia, Sverige og ikke minst USA, hvor dødstallene er skyhøye! Vi vet at Covid – 19 er mer dødelig vs influensa Det er heller ikke noen total fornektelse av tidligere kunnskap om helse. Hvor får hun dette fra, og hva mener hun egentlig med fornektelse av all tidligere kunnskap om helse?  

Bruk av Maske/munnbind er ikke skadelig
Solheim mener at bruk av maske/munnbind er skadelig - Dette er rett og slett bare tull og tøys. Jeg har tatt for meg bruk av munnbind/ansiktsmasker tidligereDet begynner å komme en rekke undersøkelser, som viser at munnbind fungerer.

European Centre for Disease Prevention and Contol (ECDC) - Using face masks in the community: first update - Effectiveness in reducing transmission of COVID-19
Nature - Face masks: what the data say
Proceedings of the National Academy of Sciences of the Untied States of America (PNAS) -  An evidence review of face masks against COVID-19
Centers for Disease Control and Prevention (CDC) - How to Protect Yourself & Others
NRK - WHO vurderer å endre råd om bruk av munnbind
CNN - Asia may have been right about coronavirus and face masks, and the rest of the world is coming around
CCD- Inforgraph - Understanding the Difference
NRK -Ytring - Munnbind må bli påbudt

Mayo – Clinic - 
COVID-19: How much protection do face masks offer?
Can face masks help slow the spread of the coronavirus (SARS-CoV-2) that causes COVID-19? Yes, face masks combined with other preventive measures, such as frequent hand-washing and social distancing, help slow the spread of the virus.
So why weren't face masks recommended at the start of the pandemic? At that time, experts didn't know the extent to which people with COVID-19 could spread the virus before symptoms appeared. Nor was it known that some people have COVID-19 but don't have any symptoms. Both groups can unknowingly spread the virus to others.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) - Use of Masks to Help Slow the Spread of COVID-19
University of California - Still Confused About Masks? Here’s the Science Behind How Face Masks Prevent Coronavirus
John Hopkins  - Coronavirus Face Masks & Protection FAQs
BBC - Coronavirus: Why some countries wear face masks and others don't
The Guardian - What kind of face mask best protects against coronavirus?
Dagbladet.no -  Helsedirektoratet: - Munnbind kan absolutt ha noe for seg 
Det europeiske smittevernbyråets rapport om bruk av munnbind.
ecdc.europa.eu - Using face masks in the community
BBC-News - 
Coronavirus: Who should wear a face mask or face covering?

Den «farlige» Vaksineteknologien (mRNA)
Den nye vaksineteknologien (mRNA) er vaksiner er kortvarig til stede i kroppen. De virker ved at kroppens egne celler bruker mRNA for å produsere proteiner fra viruset, som igjen trigger kroppens immunforsvar. Det betyr at man stimulerer en immunrespons på som etterligner måten viruset gjør det på. Det er den korte forklaringen. Det er ikke noes om tilsier at dette er farlig.

Vaksinebloggen -
RNA vaksiner – en ny vaksineteknologi
TU - Koronavaksiner bruker revolusjonerende teknologi: Gir bedre immunitet og er enklere å produsere
Faktisk.no - Mye delt vaksinevideo inneholder flere feil
Nature - mRNA vaccines — a new era in vaccinology (fra 2018)
Centers for Disease Control and Prevention (CDC) - Understanding and Explaining mRNA COVID-19 Vaccines
StatNews - The story of mRNA: How a once-dismissed idea became a leading technology in the Covid vaccine race
Nature - Unlocking the potential of vaccines built on messenger RNA
Harvard Health Publishing - Why are mRNA vaccines so exciting?
The Conversation - 4 things about mRNA COVID vaccines researchers still want to find out

Vi kommer til å stå foran en revolusjon i behandling av en rekke kreftformer med den nye vaksineteknologien i årene som kommer.

BMC - mRNA vaccine for cancer immunotherapy
PubMed - mRNA Cancer Vaccines
Healthline - How COVID-19 Technology May Help Fight Cancer in the Near Future
Technology networks -  Developing an mRNA Vaccine for Cancer Immunotherapy

Det hjelper lite å skilte med åtte års universitetsutdanning når man ikke ønsker, eller klarer å kildesortere hva som faktisk er relevant og kvalitetssikret informasjon.

«Det virker for meg som om John Færseth stempler meg og oss for at dette budskapet ikke skal nå ut til dem som leser Avisa Oslo og andre publikasjoner der han skriver lignende ting. Det han sier er dypt urettferdig, ja, det nærmer seg sjikane!»

Det er ikke noe relevant argument, all den tid hun har fått spalteplass i avisen. I tillegg ble demonstrasjonen dekket i riksdekkende nyhetssendinger. Problemet er at Solheim ikke liker kritikk. Det har hun til felles med de mange av dem som deltok i demonstrasjonen.
 

Å være kritisk til myndighetenes nedstengning er helt greit, men når dette underbygges av at man åpenbart ikke har satt seg inn i den kunnskapen som faktisk er tilgjengelig, så blir det problematisk.  Solheim sprer påstander som florerer i konspirasjonsmiljøet om at bruk av munnbind og vaksiner er farlig. Jeg viser frem at påstandene til Solheim ikke er riktige. Det virker som hun ikke helt skjønner hvorfor hun protesterer, men vil ha seg frabedt at noen påpeker akkurat det! Hun burde definitivt være kritisk til en del av de parolene og de påstandene fra tidligere demonstrasjoner, som ofte kuppes av konspirasjonsklovner og høyreekstreme.  


Relaterte bloggposter
Konspirasjonsmiljøets verdensbilde
Vil 5G gi deg kreft og DNA-skader?
Konspirasjonsklovnenes evige vås om hva som skjedde 11. september 2001
Antisemittismen i konspirasjonsmiljøet
Konspirasjonsklovner i kamp
Konspirasjonsklovner i kamp del 2
Hva med litt «Illuminati for folk flest»?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar