Pages - Menu

Konspirasjonsmiljøets verdensbilde

Jeg blir ganske matt av å se hvordan konspirasjonsmiljøet reagerer på Coronapandemien. Det er lett å la fantasien løpe løpsk og søke fellesskap i grupper hvor konspirasjonsparanoia allerede har et godt grep. Det er ikke måte på hva dette viruset er skyld i. Pandemien vi opplever røres sammen med utrullingen av 5G.

For Gud vet hvilken gang er det full tilt rundt Bill Gates (Bill & Melinda Gates Foundation), som ifølge konspirasjonståkehodene har som mål å putte mikrochipper i kroppen i kroppen til folk ved hjelp av vaksiner, for å kunne spore oss. Dette våset så jeg under svineinfluensaen i 2009 også, så mye av dette er resirkulert idioti. En annen myte er at Gates-stiftelsen kontrollerer fire internasjonale organisasjoner som fremmer helse og vaksinering. Det stemmer ikkeEn av de mest idiotiske resirkulerte påstandene er at Bill Gates ønsker å redusere verdens befolkning ved hjelp av vaksiner. Nei, det er regelrett tøv!

En mer kuriøs påstand kommer fra australske konspirasjonsteoretikere. En ny 10 dollarseddel ble tatt i bruk i 2017 - I hjørnet på seddelen er det en sirkel med noen utstikkende pigger som er «bevis» på at dette er et virus som er laget for å tvinge igjennom vaksinering, når en eventuell vaksine er klar.

"Til tross for at designet på den australske seddelen unektelig kan se ut som coronaviruset Covid-19 slik det fremstår gjennom et elektronmikroskop, viser det i realiteten noe annet og litt mindre spektakulært, skriver avisen Independent.

Designet viser nemlig blomsten til den australske nasjonalplanten, Acacia pycnantha (Golden Wattle), som ble valgt som blomsteremblem i Australia 1. september 1988".

En annen morsom påstand er at coronaviruset kommer fra verdensrommetNei det gjør ikke det! 

En mann fra Florida
hevdet coronapandemien var falsk – så ble han og hans kone smittet og syke, kona døde. Egentlig er Coronapandemien skreddersydd for å virvle i gang idiotiske konspirasjonerSykdommen gir en lang dag i om du tror den er reell eller ikke, du kan bli syk og verste fall dø. 
Dagbladet - Trodde corona var tull - kona døde
BBC - Man who believed virus was hoax loses wife to Covid-19

Istockphoto

Gunnar Tjomlid har en rekke gode videoer liggende hvor han tar opp en del temaer. En av videoene: Slik diskuterer du med en konspirasjonsteoretiker (10 nyttige tips). Det er en video hvor han kommer med gode tips til hvordan du blant annet kan kommunisere med mennesker som har viklet seg inn i helt absurde konspirasjoner. Men, helt ærlig - vil en som har surret seg langt inn i ulike konspirasjoner endre standpunkt når de blir konfrontert med sine påstander og meninger? Hvis Tjomlid har rett, endrer konspirasjonsklovnene synspunkter hvis de får forklart fakta på en god måte, eller at de selv kan forklare logikken i sine konspirasjoner? Nei, det har lite for seg, vi snakker om mennesker som har sementert seg dønn fast i sine konspirasjoner, og er i all hovedsak long gone byond repair.  I konspirasjonsklovnenes øyne er verden gjennomsyret og styrt av en kabal som arbeider med en uhyggelig effektivitet, samtidig som deres makt kun er synlig for dem som ser med det rette blikk. Gjett hvem som har det blikket? 

Konspirasjoner finnes. I virkelighetens verden er de ofte feilbarlige, ufullstendige, med aktører som ofte har motstridende mål, som har dårlig kontroll over effekt, som alt for ofte ikke klarer å opprettholde nødvendig taushet, som av og til handler galt til feil tid osv.
“sammensvergerne” overmennesker, effektive, grundige, solidariske, nært ufeilbarlige. De fleste vet jo at verden er litt mer komplisert enn som så. Konspirasjonsklovnene glemmer hele tiden at elite - og maktmennesker har svært store egoer, og knapt kan enes om noe som helst når det kommer til stykket. Det er jo bare å se på det realpolitiske bildet av verden i dag. 

I sin iver etter oppmerksomhet blir konspirasjonsklovnene nå enda mer irrasjonelle og farlige, noe som kan få tragiske konsekvenser. Det kan resultere i voldshandlinger og andre spektakulære destruktive handlinger.

Jon Færseths artikkel fra 11 mai i år;
Gjennom speilet er nyttig lesing. Her beskriver Færseth en verden hvor konspirasjonsmiljøer nå begynner å handle. De bedriver regelrett hærverk.   

«I Storbritannia brennes nå 5G-master av aktivister som mener at Covid 19-sykdommen i virkeligheten skyldes stråling, ikke viruset. En av de viktigste ideologene for dette er David Icke, den samme som i mange år har hevdet at verden styres av utenomjordiske øgler i menneskeham. Ifølge Icke inngår 5G-nettet i en hemmelig plan om å fange menneskeheten i et digitalt fengsel tilsvarende det i Matrix-filmene. I Norge beskylder en gammel venstreradikaler på sin mye leste blogg åpenlyst Bill Gates for å ville bruke coronakrisen til å gi mennesker en «digital tatovering», selv om han ikke går like langt som den bisarre radioverten Alex Jones som beskylder Gates for å stå bak viruset.

Både i USA og andre steder hevdes det nå at Trump har sendt militæret inn under dekke av corona-lockdownen for å befri hundre- eller tusenvis av barn som har blitt holdt fanget i underjordiske labyrinter, der de har blitt seksuelt misbrukt og torturert av en venstrevridd og satanisk elite som høster stoffet adrenokrom

Vi hører stadig at konspirasjonsteorier ikke er noe å bry seg om fordi det er en harmløs liten klikk som tror slike ting. Vel, du skal ha takk når blant annet flere republikanske politikere i USA som er valgt inn i kongressen referer til QAnon. John Færseth skriver om spres også her hjemme. For en normal utenforstående er QAnon virkelig helt på bærtur av konspirasjonsteorier. Den korte beskrivelsen er at QAnon er overbevist om at Trump er deres siste håp i en apokalyptisk kamp mot en djeveldyrkende, pedofil maktelite som har infiltrert massemedia, myndigheter og næringsliv globalt. 

Det kommer stadige «avsløringer» at Obama styrer USA enda ved hjelp av en skyggeregjering - at Hillary Clinton står i ledtog med Russland, og at hun styrer et kartell av pedofile maktmennesker som holder barn er innestengt i underjordiske bunkere, hvor den heltemodige Trump jobber for å befri barna osv, osv. 


Hvis du ser poster på sosiale medier om barn som er reddet fra underjordiske bunkere, som er seksuelt misbrukt av pedofile, så er dette blitt en del av QAnon konspirasjonene. 
Pizzagate konspirasjonen er også blitt en del av det samme narrativet. 

Dessverre spres dette utover nettet, også av Trump selv og andre republikanske politikere, som etter alt å dømme har oppdaget at den konspiratoriske høyresiden er et viktig velgersegment. 

Dagbladet - Valgvinneradvarer mot «satanistiske pedofile»

"Den svært kontroversielle republikanske politikeren, Marjorie Taylor Greene, vant tirsdag primærvalget hjemme i Georgia, dermed er konspirasjonsteoretikeren på full fart mot Kongressen.

NEW YORK (Dagbladet): Greene er en sterk tilhenger av konspirasjonsteorien QAnon, og tror at president Donald Trump kjemper en kamp mot en krets av «dyp-stat-sabotører» som tilber Satan og bedriver seksuelle overgrep mot barn. Den fullstendig grunnløse konspirasjonsteorien har fått feste på ytterste høyre i USA.

QAnon-tilhengerne er svært opptatt av å bli anerkjent av USAs president, Donald Trump, og hans tilhengere. De forsøker også å avdekke det de mener er en omfattene konspirasjonene i hjertet av USAs myndigheter, og de vil ha en massearrestasjon av dem de mener er involvert - hovedsakelig demokrater, kjendiser og folk i mediene."

President Trump støtter Greene, og flesker like godt til med at hun er en kommende replublikanks stjerne. 

The Hill - Trumpcalls QAnon GOP primary winner a 'future Republican Star'

She has garnered national attention after Politico unearthed past racist, anti-Semitic and Islamophobic comments she made, including comparing Democratic donor George Soros to a Nazi, saying the 2018 midterms were like an “Islamic invasion of our government” and asserting that African Americans "are held slaves to the Democratic Party."

Greene also gained attention over comments in which she expressed support for QAnon, a conspiracy theory that posits that President Trump and his allies are working together to expose and arrest an underground cabal of global elites who control the government and run sex trafficking rings.

Sjekk artiklene under som gir en god beskrivelse hva QAnon handler om

The Washington Post - Howthe Trump campaign came to court QAnon, the online conspiracy movementidentified by the FBI as a violent threat
The New York Times -  Showed Up at a TrumpRally
The Dailybeast.com - What Is QAnon? The Craziest Theory of the Trump Era, Explained
Wikipedia - QAnon
CNN - Born on the dark fringes of the internet, QAnon is now infiltrating mainstream American life and politics
The Guardian - Down the rabbit hole: how QAnon conspiracies thrive on Facebook
The Atlantic  - The Prophecies of Q - American conspiracy theories are entering a dangerous new phase.
Nymag.com - The Storm Is the New Pizzagate — Only Worse

Sakte, men sikkert går det opp for vanlige journalister at gale mennesker og terrorister er generelt motivert av en eller annen konspirasjonsteori.     

Dailykos - Far-rightQAnon nutcases see Tom Hanks' coronavirus diagnosis as sure sign of loomingmass arrests

Bet you didn’t know that Tom Hanks’ announced coronavirus diagnosis was a secret sign that he’s been arrested as part of a global pedophilia ring. And that NBA owners closed up shop for the same reason. Don’t believe me? Just ask a “Q person.”

The circumstances around the global spread of the coronavirus are practically scripted for generating conspiracy theories: a mysterious illness, sudden waves of deaths, government suppression of information and claims of a politically fueled hoax, and gradually intensifying panic. So naturally, the nutcases of the far right have concocted several different cauldrons of toxic conspiracy stew around the growing health crisis—and nowhere is this more acutely the case than in the bizarre Trump-loving world of “QAnon” conspiracy theorists.

Det er utrolig vanskelig å bekjempe far out konspiratoriske ideer når de først har fått feste seg. Vi har fått en president i USA som har som varemerke å lyve uhemmet, lager selv konspirasjoner, og er kort og godt noe verden ikke har sett maken til i nyere tid. 

I konspirasjonsmiljøet deles videoen kalt «Plandemic: The Hidden Agenda Behind COVID-19» Det er bare rør og tull som vanlig.

Videoen er laget av det amerikanske produksjonsselskapet Elevate, som eies av Mikki Willis. Willis har tidligere kommet med en rekke konspirasjonsteorier i sine Youtube-videoerBudskapet i dokumentaren er en konspirasjonsteori om at det finnes en verdensomspennende elite med en slu plan om å «lage et problem, spre frykt, for så å tilby en allerede planlagt løsning». Den planlagte løsningen er en vaksine, som den angivelige eliten skal tjene penger på. Videoen er full av allerede resirkulerte konspirasjonsteorier som har levd sitt miserable liv på nettet noen år. Filmen kommer også med påstander om koronaviruset som er uriktige og fulle av feil.

I plandemic videoen hevder Willis Judy Mikovits (en diskreditert forsker og nå antivakser) at man ikke skal bruke munnbind. Du kan nemlig kunne bli syk av å «aktivere sitt eget virus» ved bruk av munnbind, jada … I tillegg kommer hun med en rekke andre påstander som ikke på noen måte har støtte i forskningsmiljøet.  

Politifact - Fact-checking‘Plandemic’: A documentary full of false conspiracy theories about thecoronavirus
Faktisk.no - Derforkan du ikke stole på «Plandemic-videoen»
The Guardian -  Plandemic:how the debunked movie by discredited researcher Judy Mikovits went viral
The Washington Post  - Whois Judy Mikovits in ‘Plandemic,’ the coronavirus conspiracy video just bannedfrom social media?
The New York Times - How the ‘Plandemic’ Movie and Its Falsehoods Spread Widely Online
Wikipedia – Pandemic

BuzzFeed.com - The"Plandemic" Sequel Is Here. We Give It Zero Stars.
Fact Check.afp - New‘Plandemic’ film promotes coronavirus conspiracy theory

Facebook, Youtube og Twitter tatt affære og fjernet videoen og poster fra nettet. Det skrikes og hyles over sensur og manglende ytringsfrihet over en lav sko i konspirasjonsmiljøet. 

Det er en oppfatting i konspirasjonsmiljøet at mange ser på seg selv som fritenkere, maktkritikere, og gravere av den egentlige sannheten, hvordan det egentlig henger sammen her i verden. Det er en blanding av mennesker som i varierende grad er engasjert i alternativmedisin, vaksinemotstand, ulike konspirasjonsteorier, som ofte har overlapp med høyreradikal politikk og synspunkter. Jeg tror faktisk på at det er viktig å vise frem hva slags galskap en del mennesker øser helt åpent ut på sosiale medier. Å gå i rette med deres postulater fungerer veldig dårlig. De blir bare verre. Fakta biter ikke på dem. Dette er mennesker som har en verdensforståelse som ligger veldig langt fra det de fleste normale mennesker faktisk evner å forestille seg. 

La oss ta en titt på en del av dem som turnerer på Facebook her hjemme. Det jeg legger ut av eksempler er allerede postet helt åpent på sosiale medier av mennesker som fronter tullet sitt helt åpent, det er på den måten ytringsfriheten fungerer på godt og vondt. Å vise frem deres tankegods og holdninger har en verdi som en form for advarsel hvor galt det kan gå når man vikler seg inn i konspirasjoner.

Det vil garantert komme sure kommentarer om: «hjelp, hjelp, vi blir hengt ut - hjelp, hjelp, noen vil kneble oss …» Nei, de blir ikke kneblet eller sensurer på noen måte. Dette er mennesker som fronter tullet helt åpent. Det skrikes og hoies om ytringsfrihet, som de naturligvis har på lik linje med alle andre, men de nekter å forholde seg til ytringsansvaret. 

Noen av klippene kommenterer jeg ikke. De taler sitt tydelige språk. Klippene er hovedsakelig fra våren 2020 og frem til nå.

QAnon konspirasjonsstoff spres i økende grad også her hjemme, i tillegg til paranoia om og rundt coronapandemien, vaksiner, 5G, osv. Det er kort og godt et salig galehus!  

Kari Jaquesson har de siste årene tatt turen ut i konspirasjonslandskapet. Det er mulig det blir en egen bloggpost om akkurat det senere, men la oss se på hva hun har kokt sammen her, rettere sagt hva er hun videre bringer av konspirasjonsvås. 


La oss ta en realitetssjekk:

BBC - Coronavirus: Bill Gates ‘microchip’conspiracy theory and other vaccine claims fact-checked

First up, a conspiracy theory about vaccines that has spanned the globe.

It claims that the coronavirus pandemic is a cover for a plan to implant trackable microchips and that the Microsoft co-founder Bill Gates is behind it.

We've found no evidence to support these claims.

 USA Today - Factcheck: Bill Gates is not planning to microchip the world through a COVID-19vaccine

Bill Gates has long been the target of conspiracy theories about his vast fortune and charitable giving. But claims about the tech tycoon have reached a fever pitch in the wake of the coronavirus pandemic.

"Gates wants us microchipped and Fauci wants us to carry vax certificates,” reads one Facebook post with 22,000 shares. The same language has appeared on multiple posts on the platform.

“Due to the large number of people who will refuse the forthcoming covid-19 vaccine because it will include tracking microchips, the Gates Foundation is now spending billions of dollars to ensure that all medical and dental injections and procedures include the chips so that the only way to avoid being 'chipped' will be to refuse any and all dental and medical treatment,” another viral post on Facebook reads.

The claim has also gone viral on Spanish language pages and media, with some casting Gates as the mastermind of a massive conspiracy that echoes several other claims, including that Gates helped write the House Democrats’ proposed legislation, the TRACE Act.

Gates is not planning on implanting microchips in people around the world through vaccines. The claim has been debunked multiple times since the beginning of the pandemic, however, the allegation persists in many online corners.

Faktisk.no - Ikke tro på disse korona-konspirasjonene om Bill Gates

"Jepp, markedet for vaksiner må skapes og formes hevder Jaquesson". Vaksiner er et av de mest vellykkede folkehelsetiltak vi har. Det er rett og slett ikke noe vi trenger å diskutere i et opplyst samfunn lenger.

The Immunistaion Advisory Centre - Abrief history of vaccination
The History of Vaccine - All Timelines Overview
Tidsskiftet - Vaksinasjon i et utviklingsperspektiv
Forskning.no - Vaksinens historie

Anbefaler Kari Jaquesson å bruke litt tid på teamet kildekritikk og ikke kaste seg over resirkulert konspirasjonssøppel som gjentas til det kjedsommelige. Det blir ikke mer riktig av den grunn. 

Kjetil Dreyer er en kjent person i konspirasjonsmiljøet her hjemme. Han har holdt det gående med konspirasjonsidioti i ulike valører i årevis. Det Dreyer serverer er tatt rett ut av det konspirative mørkeloftet som spres under QAnon paraplyen. 

Hjelp fra våre Russiske venner? Det er en merkelig fetisjisme for Putin og Trump i konspirasjonsmiljøet.  

Ka e tru? Tror ikke jeg skal si så mye om det. Dette er virkelig vås opphøyd i et eller annet ...


Dreyer Durer videre, nå med 5G og Corona ...

Nei, utbygging av 5G har ingen sammenheng med coronadødsfall. Det er rett og slett vrøvl, men det selger godt i konspirasjonslandskapet.  

Eriko Von H har drevet en gruppe ved navn Coronavirus Undercover++++Some more... - En gruppe som i utgangspunktet skulle informere om Coronaviruset. Rask ble dette et galehus hvor konspirasjonsgalskapen tok helt av for å si det forsiktig. Alle som forsøkte å bringe inn litt realisme ble kastet resolutt ut av gruppen han driver og blokkert. Gruppen er nå nylig blitt en privatgruppe som kaller seg Operation Red Pill den er nå lukket og det er kun 21 medlemmer igjen, altså et lite ekkokammer. 

Tror ikke det er nødvendig å kommentere dette noe nærmere, men inne på gruppen han driver florerer det med QAnon stoff og annet møl.   


Nei, det er ikke sånn at folk som jobber hjemmefra som hobby journalister har mer peiling enn hundretalls leger og forskere. Noen ganger tar Facebook noen grep og sletter en del at det aller verste tullet.  

Fra den samme tråden
Akkurat, 90% av befolkningen i verden ønsker å bli bedratt og holder kjeft. Nåja ... Akkurat, det er altså Georg Soros som står bak og trekker i alle trådene? Det som er litt bekymringsfullt er at denne Erico Von H ringer opp mennesker som tar for seg tullet han sprer. Han kommer med trusler og har kastet seg på bølgen med å kontakte arbeidsgivere hvis det han kommer over hvor du jobber når han sjekker profilen din. 


George Soros, opprinnelig navn György Schwartz (født 12. august 1930 i Budapest) er en amerikansk finansmann og filantrop som er en gjennomgangsfigur i konspirasjonsmiljøet. Han tillegges alle mulige egenskaper, og står ifølge konspirasjonsklovnene bak alt som er galt i verden. Han er jo i tillegg av jødisk avstamming, noe som er ytterligere bensin på konspirasjonsbålet.  

AP - George Sorosconspiracy theories surge as protests sweep US
BBC - Why is billionaire GeorgeSoros a bogeyman for the hard right?
FastCompany - Buckleup! Here’s a timeline of George Soros conspiracy theories
ADL - Disinformation:Conspiracies connecting George Soros to protests and antifa
Reuters - Factcheck: False claims about George Soros

Profilen Eriko Von H er en falsk profil. Han er åpenbart psykisk syk, og han ringer en rekke mennesker fra skult nummer og kommer med åpenbare trusler om at du skal tas. Han har også ringt meg og kommet med trusler. Anbefaler alle som blir oppring å anmelde det.Politiet har muligheter til å finne ut hvem dette er, selv om vedkommende ringer fra skjult nummer.  

Roger Mickelson sprer også dette QAnon konspirasjonstullet. Som jeg never tidligere - les Jon Færseth artikkel fra 11 mai i år; Gjennom speilet 



Turid Owesen mener at Kelly Preston, John Travoltas avdøde kone har vært involvert i barnehandel osv. Nei det har hun ikke. Dette er også en del av dette QAnon stoffet som spres på nettet. 




Regnet med at Owesen har vært i kontakt med myndighetene med sine banebrytende nyheter om at covid-19 kan kureres på en dag. Synd det ikke kom frem før, siden det er i overkant av 809 333 døde på verdensbasis per 23.08.2020. Utviklingen kan man følge her.

Hvordan helbredes Covid-19? Jo, limonade står høyt på lista. 


Et sunt kosthold er bra uansett, men det kurere ikke covid-19. Limonade mot covid-19, no way! 

Munnbind er også livsfarlig. Havner hun på sykehus og ser sykehusansatte som går med munnbind så bør hun definitivt si i fra om dette ... Eller vent nå litt ... 


Tonic Water er også bra for immunsystemet hevder Owesen?  Nuvel, er man tørst så fungere det utmerket, og som blandevann er det heller ikke så dumt, men det styrker ikke immunsystemet. 

Robert Aasen er hyperaktiv på Facebook med alle mulige merkverdigheter. 
"Covid er en bløff og lockdown er terrororisering av befolkningen". O dear ...


Harald Mersland mener at Georg Soros eier et biologisk laboratorium i den kinesiske byen Wuhan, Nei det gjør han ikke, det er bare tull. Det er heller ingen koblinger mellom 5G og Corona pandemien. 

Snopes - Does George Soros Own a Lab That‘Developed’ COVID-19?
Nope, han gjør ikke det!
PoliFact - Conspiracy theory falsely connects George Soros to COVID-19

Kiri Rainha (Gunn Lindflaten)
mener at det meste av sykdommer er selvpåført, så da kan du ha det så godt hvis du blir syk. Hun har sympati med mennesker som har cebral parese da ...

Hun har ramlet langt ned i kaninhullet når det gjelder konspirasjoner. Hennes åpne Facebookprofil er en studie i så måte.


Nei, Asma kan ikke kureres, men kan forandre seg gjennom livet.
Et mål ved behandling er å opprettholde kontroll samt redusere risiko for forverring av sykdommen. Sykdommen er individuell og vil derfor arte seg forskjellig hos den enkelte.
Nei, Selseng - korn gir ikke inflammasjon i lungene, hvor har du dette tullet fra? 

Are Hegrand er kjæreste med Kiri Rainha (Gunn Lindflaten) og et radarpar når det gjelder konspirasjoner. De driver også en blogg sammen hvor de poster alt hva et konspirativt sinn kan begjære og hvor en bloggpost om vaksiner ble plukket i fra hverandre av Faktisk.no 

I følge Hegrand er selvfølgelig Corona en fiksjon ... Ja, da vet vi det! 

Fra Mars/April i år så kunne vi også lese dette. Kiri Raiha (Gunn Lindflaten) mener at de har hatt corona, men Are Hegrand er ikke helt sikker ...

Infeksjoner har blitt pekt på som en medvirkende årsak til død som følge av Covid-19. Pasienter dør med korona, men ikke nødvendigvis direkte av koronaviruset. En del av de som dør har kan også ha en bakteriell infeksjon (antibiotika brukes til å behandle infeksjoner forårsaket av bakterier). Det samme skjer ofte ved alvorlig influensasykdom. Derfor er det ikke helt usannsynlig at Hegrand har hatt Covid-19 og fikk antibiotika når han ble dårlig og at det har fungert.

Men, dette må være konfliktfullt for Hegrand, fordi han mener jo i det ene øyeblikket at corona ikke finnes, mens han i neste øyeblikk mener det er en psykologisk operasjon mot en ny verdensorden. Så topper han det hele med at han faktisk ikke utelukker at han kan ha hatt viruset selv. Konsistent argumentasjon er ikke Hegrands sterke side.

I konspirasjonsmiljøet veksler man på å hevde at viruset ikke finnes, eller at det er reelt, men ikke dødelig, eller så er det bare en operasjon igangsatt av verdens politikere for å skape en verdensregjering. Er det noe i verden i dag som indikerer at vi går mot en verdensregjering? Definitivt ikke! 

Hegrand er også ute med en underskriftskampanje: 
«Skal nordmenn bli prøvekaniner for eksperimentelle GMO-vaksiner?» 

GMO står for genmodifiserte organismer. 

 I selve oppropet kan vi lese:

Viktig norsk lovgivning blir nå svekket i ekspressfart, og dette baner vei for en hasardiøs, mulig tvunget koronavaksine!

Bakgrunnen for underskriftskampanjen bunner i forslag til endringer i genteknologiloven og et forslag til forskrift til loven.

Faktisk.no har gått grundig igjennom kampanjen til Hegrand som er full av faktafeil.

Det er den kjente vaksinemotstanderen Are Hegrand som står bak underskriftskampanjen. Han er en av administratorene av Facebook-gruppen «Vaksineaksjon.no - Vaksineinformasjon for den bevisste», som er kjent for å spre konspirasjonsteorier om vaksiner.

Faktisk.no har tidligereettergått et blogginnlegg fra Hegrand som inneholdt omfattende feilinformasjon om utviklingen av koronavaksiner.

oppropet står det:

Genteknologiske vaksiner er risikable, siden det er en sjanse for at den vaksinertes eget arvestoff blir endret.

Det er feil, ifølge immunolog og vaksineforsker ved Rikshospitalet, Tor Kristian Andersen:

– Forskning viser ingen tegn på at genbaserte vaksiner har evne til å endre den vaksinertes arvestoff, sier han.

– Å endre eget arvestoff kan være risikabelt, og er ikke en akseptabel risiko i forbindelse med vaksiner. Forskningsdata viser at genbaserte vaksiner som bruker DNA, etterlater seg DNA i injeksjonsområdet over lengre tid, men at dette ikke påvirker den vaksinertes arvemateriale.

Vaksineforskeren viser til en artikkel i Nature hvor forskere sammenstiller 163 studier som omhandler vaksiner og DNA-vaksiner. Sju av dem har undersøkt om DNA-vaksiner påvirker den vaksinertes arvemateriale.

– Basert på dette konkluderer de med at DNA-vaksiner viser en upåklagelig sikkerhetsprofil, og nevner spesifikt at det ikke er tegn til påvirkning på den vaksinertes arvemateriale, sier Andersen.

I tillegg hevder Hegrand at det vil bli innført tvangsvaksinering, noe som har vært en gjennomgangsmelodi i antivaksmiljøet lenge. Nei, det er veldig lite sannsynlig at det blir tvangsvaksinering i Norge.  

Det merkelige er at Hegrand og antivaksmiljøet ikke nevner at Russland allerede har klar en coronavaksine som det riktignok er grunner til å være en smule skeptisk til. Den er laget på rekordtid, og det kan selvfølgelig være at den faktisk fungerer, men det er kommet kritikk fra medisinskekspertise fra flere land, særlig på grunn av at russerne ikke har vært så åpne som man vanligvis krever for å få godkjent legemidler i Vesten. I sterk kontrast til dette står de europeiske, og faktisk også kinesiske vaksinene, der vestlige legemiddelmyndigheter har fått forelagt alt som kreves av grunnlagsdata for omfattende godkjenningsprosesser som nå er igangsatt. 

Normalt tar det flere år å utvikle, teste og produsere vaksiner. Testing foregår i flere faser og først når man har resultatene fra fase tre-utprøvningen hvor flere tusen mennesker deltar, kan man med stor sikkerhet vite virkningen og eventuelt bivirkningene av en vaksine. Det er en Putin-fetisjisme i konspirasjonsmiljøet som gjør at de aldri kritiserer Russland på noen måte. Den russiske vaksinen er forøvrig GMO-basert (produsert ved hjelp av genmodifiserte organismer), i likhet med de fleste av de europeiske, amerikanske og kinesiske vaksinekonseptene mot Covid-19. Den fanatiske motstanden mot genmodifiserings-teknologi gjelder åpenbart ikke så lenge det kommer fra Russland.

Vi nettopp markert at det er 9 år siden en terrorist tok livet av 77 mennesker. Dette markeres også i konspirasjonsmiljøet, men på en helt annen måte en det vi tror. Dette er mennesker med et ganske skakkjørt menneskesyn i del sammenhenger, da blir det ikke pent. Regner med at Kiri Rainha har kontaktet Politiet og snakket med de etterlatte om dette ...


Tråden inne på hennes åpne Facebookprofil ble etter hvert et galehus. Jeg tok vare på tråden inne på facebook, så kan du laste den ned (PDF). Det er vanlig at de etter hvert sletter en del tråder når de får litt søkelys på hva de poster, rettere sagt når de blir "forfulgt" som det heter på konspirasjonsk.

Barnevernet vil vi ha helt fjernet er en facebook gruppe med anti-barnevernsaksjonister. Der postes det mye galskap for å si det forsiktig. 
Påstanden om at skolene stenger slik at 5G kan installeres i hemmelighet ...Det høres jo troverdig ut. Trenger ikke kommentere dette tullet, andre har gjort det.


Apropos barnevern. Rune Fardal er etter hvert en godt kjent figur i konspirasjonsmiljøet, i all hovedsak relatert til barnevernsaktivisme. De siste par årene har han virkelig tatt seg en tur ned i konspirasjonskaninhullet. Det er vel kun flatjord-konspirasjonen han ikke har kastet seg over. Fardal mener at utrullingen av 5G skjer som en cover-up i ly av coronapandemien. Ja det høres troverdig ut. Det har jo ikke vært noen avisartikler om utrulling av 5G, neida ...   

 
Regjeringen har stengt ned landet fordi eldre dør på sykehjem ...? 
Fardal tror selvfølgelig at Coronapandemien er tull og tøys det neste øyeblikk, men ting skjer i det skulte i ly av coronapandemien. Er vel greit å være en smule konsekvent når man først skal være på bærtur, men ok.  


Ja, det florer med crackpot-fora på nett hvor det hevdes at blant annet Bill Gates skal arresteres. Det har i USA blitt holdt noen demonstrasjoner hvor et par hundre nedsnødde konspirasjonsklovner har demonstrert og ropt at blant annet Bill Gates skal arresteres.  
Folk har begynt å reagere hevder Fardal. Mon det du ...



Rune Fardal liker ikke munnbind heller. Jo, det finnes dokumentasjon på at munnbind fungerer. Regner med at Fardal sier i fra til helsepersonell som bruker munnbind i sitt daglige arbeid at dette er livsfarlig. Helsepersonell ligger jo strødd i gangene på norske sykehus og helseinstitusjoner, kvalt av sitt eget CO2, på grunn av munnbind. Jada ... 

Ja, jeg enig i at prisene er alt for høye på munnbind som selges på apoteket.
Sopp i lungene ja, så folk må legges inn på sykehus på grunn av masker? O dear ...
Kanskje greit å lese seg litt opp. Kildekritikk kunne Fardal og hans tilhengere brukt litt mer tid på. 

Face Masks Against COVID-19: An Evidence Review
The Lancet - Physical distancing, face masks, and eye protection to prevent person-to-person transmission of SARS-CoV-2 and COVID-19: a systematic review and meta-analysis
CDC - Use of Masks to Help Slow the Spread of COVID-19
University of California - Still Confused About Masks? Here’s the Science Behind How Face Masks Prevent Coronavirus
John Hopkins  Coronavirus Face Masks & Protection FAQs
BBC - Coronavirus: Why some countries wear face masks and others don't

Jeg syns lege Gunnar Hasles debattinnlegg i Aftenposten nylig er verdt å få med seg. 
Aftenposten - Skal vi bruke munnbind eller ikke?

Jeg har skrevet om bruk av munnbind herhvor jeg har linket opp til artikler og forskning om temaet.

Viktig å påpeke at munnbind ikke erstatter andre smitteforebyggende råd, og er et tillegg der det er vanskelig opprettholde nødvendig avstand på minst 1 meter.  


Christian Paaske er mannen som fyker rundt og hevder jorden er flat. Det er et mønster i at har man først rotet seg inn tullball, så sluker man gjerne enda mer tullball. Det han hevder i klippet under er rett og slett så dumt at det er unødvendig å kommentere dette noe videre. 


Tore B Krudtaa er godt kjent i konspirasjonsmiljøet. Det meste av hans tid om dagen brukes til å fronte og fornekte alt som smaker av virkelighetsorientering. Det eneste han ikke har frontet så langt er flatjord tullet, men jeg ramler ikke av stolen hvis han kaster seg over det også. Krudtaa hevder at COVID-19 viruset ikke eksisterer. Ok, får ta han på ordet da, eller vent nå litt ... 



Krudtaa viser til en med doktor tittel igjen, men vi snakker om en psykolog her.
Medium - 10 things a conspiracy theorist taught me about the novel coronavirus

In a nutshell, Dr. Kaufman believes that the coronavirus is a hoax and does not pose any health threat. What we are being told is a dangerous virus, he says, is something that is actually beneficial to our health. Dr. Kaufman doesn’t even attempt an explanation of how such a hoax could possibly succeed, or why it would inspire such loyal support from so many governments, international bodies, health authorities, research institutions, scientists, doctors, health workers, and journalists. Conspiracists often avoid discussing the strategies of their proposed deceptions because to so would be to expose how far-fetched their ideas really are. The pandemic, being such a deeply viscerally frightening event, is such fertile ground for paranoid story lines that all that the likes of Dr. Kaufman have to do to rack up the ‘likes’ is to poke holes in the accepted narratives.



Krudtaa er også tilhenger av David Icke som er en real konspirasjonscrackpot. I mai måned ble han kastet ut av Facebook  fordi han la ut drøye påstander at jødene sto bak coronaviruset, som ble spredd ved hjelp av det nye 5G nettet.  
Kildekritikk er ikke noe Krudtaa bruker så mye tid på, noe som er gjennomgående i det meste han poster på sosiale medier. 

Hans Kristian Gaarder er en gammel traver i konspirasjonsroteloftet og han er virkelig en multikonspirasjonsklovn. Han er også redaktør for nøttefabrikken Nyhetsspeilet 

Her er han på banen med en skikkelig gladnyhet. 5G mastene som settes opp i disse dager er rekonfigurert til å sende ut helsebringende 432 Hz bølge som både planteliv, menneskeliv og dyreliv har godt av.
I alternativ miljøet så omtales dette som den glemte harmoniske frekvens. Frekvensen fra 432 til 438 ble og brukes av amatørradioer etter det jeg kan erindre, samt at det finnes noe informasjon om dette her, men ellers er dette vås som er å anse som lydhomeopati.

Mannen bak dette er i følge Gaarder Donald Trump som har en onkel som kjente Nikolas Tesla. I konspirasjonsmiljøet er Tesla en gjennomgangsfigur som tillegges en rekke egenskaper, blant annet at han sto bak oppfinnelsen av fri energi, som førte til at han ble drept av mektige bankfolk. Det er ingen tvil om at han var en dyktig oppfinner, men hans eksentriske oppførsel skapte en del kontroverser. Du kan lese om Tesla her.
Ja, norske medier blir nok veldig lei seg ... 




Morten Jensen viser sin sympatiske side her - Klippene under sier noe om menneskesynet som du finner i konspirasjonsmiljøet. Her henger de seg opp i at en kvinne er lei seg for at hun mistet sin 93 år gamle far til korona. 
Det gjøres et stort poeng at mannen var 93 år. og skulle dø før eller siden uansett. Ifølge disse hjertevarme menneskene skal man ikke sørge når man mister sine foreldre, fordi de skal jo bare dø uansett, av et eller annet, så da kan man bare holde kjeft. Lurer på om noen av dem har foreldre som er i live og hvordan de selv ville reagert hvis noen av dem døde på grunn av corona. Ville de kommet med denne type usmakeligheter da?  

 

Vi dør ikke av virus nei, men av rust ... Vi ruster i stykker sakte men sikkert, og vi trenger tectyl behandling" i form av antioksidanter. Så vet vi det. 

Man kan alltids diskutere artikler i media, men det er ikke det diss folkene gjør. 

Ok, så Bjørn Pedersen døde ikke av korona? Det er jo helt fantastisk at en konspirasjonsklovn som Holt vet dette. Det Holt driver med er usmakelig, men jeg er ikke overrasket hvor nedrige konspirasjonsklovnene kan være. 
Tvangsvaksinering har ikke vært noe tema og vil neppe skje. De aller fleste oppgående mennesker velger vaksinering fordi de ser fordelen med akkurat det.  

Enig med Dag Durtsen her. Det er ille å se slike usympatiske innlegg. Jeg har uansett tatt vare på hele tråden. Det er en fin studie i hvordan fremstå som et usympatisk ræsshøl helt åpent!  


Tormod Holt er en traver i konspirasjonsmiljøet og har tidligere oppfordret til hærverk på 5G master blant annet. Holt mener at Hitlers behandling av jødene fremstår som medmenneskelig i forhold til vaksineindustriens herjinger. Han er er ikke den eneste i konspirasjonsmijøet som mener det.  


Holt linker en artikkel som sier noe annet enn det Holt påstår. Tegnell har dementert påstandene. 
SVT - Statsepidemiologen dementerar viralt påstående om kolloidalt silver


Det er flere som advare mot ulike vidunderkurer, heldigvis
TU - 
Kollodialt sølv, eteriske oljer og te blir solgt som vidundermidler mot koronaviruset

Fjordman - Peder Are Nøstvold Jensen er kjent for de fleste. Tipper det kom litt tiss i buksa hans når han leste og videreformidlet at i enkelte bydeler i Stocholmsomådet, hvor det bor mange innvandrere ble mange rammet av corona.




Det jeg har vist frem er bare et lite utdrag av den galskapen som postes på sosiale medier. Etter å ha fulgt konspirasjonsmiljøet fra 2008 har jeg gitt opp å diskutere med mennesker i miljøet, det fungerer ikke. Stort sett er mange av dem jeg har møtt i miljøet usympatiske uvitende rasshøl, som ikke går av veien for å komme med rene trusler hvis du rister litt i deres tankegods. Menneskesynet som kommer for dagen er preget lite medmenneskelighet og nestekjærlighet for å si det forsiktig. Det nytter faktisk ikke å diskutere noe som helst med dem. De har holdt på i årevis med sitt tull og tøys. Det beste er faktisk å vise frem deres gale verden og postulater. Det er det som er fint med ytringsfriheten, men det betyr ikke at en egne meninger og holdninger er immunisert mot kritikk. Slike ting skjønner ikke konspirasjonsklovnene.   




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar